Egyébként a vége akár az is lehet, hogy már nem hosszabbítják meg a moratóriumot, hanem egyszerűen elengedik a tartozások egy részét. Simán kikényszeríttetik a bankokkal.
Egyetértek. Az egyik menő tréningen mesélte az előadó, hogy ha úgy akarjuk motiválni a gyereket, hogy kapsz egy csokit, ha......., akkor cseszheted, mert a gyerek csak a csokit fogja meghallani. Mindig a feladattal kell kezdeni, utána jöhet a jutalom igérete. Ezt csinálja most tökéletesen a politika, de az emberek ennek az árát már nem hallják meg.
Nagyon jó ötletet hallottam valakitől tegnap. Azt mondta, hogy a mai nyugdíjrendszernél jobb lenne, ha mindenki a saját nyugdíját fizetné az nyugdíjjárulékból. Én ezt azzal spékeltem meg, hogy egy fele-fele megoldáson is el lehetne gondolkozni. A dolgozó illető a nyudíjjárulék egy részét a jelen nyugdíjasainak támogatására adja, a másik részét pedig a saját leendő nyugdíjára. Igy motivált lesz a maga számára is, másfelöl támogatja az idősebb korosztályt is.
Szerintem a vége az lesz, hogy óriásit fognak zuhanni az ingatlan árak. A kormány ostobasága a devizahitelért felelős kormány(ok) ostobaságához hasonlít. Nem fog az menni, amiben a kormány hisz, hogy családos szülők drága lakásokban ülnek, drága autókkal járnak, miközben sokszor nyelvet egyáltalán nem beszélnek, nem képzik magukat, műveletlenek, stb. Nem tudom, milyen formában, de szerintem fog jönni a Korona vírus válság után egy csak Magyarországot érintő válság, ami részben független a vírustól. Pl. kivonulnak a multik.
"Ennél tovább legalább már nem hosszabbítják meg" -- Hát nem, nem esett le mindenkinél a tantusz :( Segítek: bármeddig meg fogják hosszabbitani, sőt, ki is terjesztik ha kell. Szemernyi kétséged se legyen.
Ennél tovább legalább már nem hosszabbítják meg. Előzőre visszatérve tény h a bérelt ingatlan jobb a magánszemélyeknek és stabilitást ad a gazdaságnak, persze államilag támogatott bérleti rendszerrel mint Svájcban ahol nem lehet csak úgy kitenni vkit, kiszámítható minden, emellett a bérlő számára is jobb hiszen az ingatlan egy kényelmi eszköz, ha el kell költözni akadályoz abban.
Én nem vagyok semmiben biztos. A politika mocskos dolog és a háttéralkukat sem ismerem. Így nem is ragadtatnám magam a tiédhez hasonló megmondom a tutit eszmefuttatásra.
Persze, Novák Katalin sem bérlakás programot akar, pedig egy Economist videó alapján tény h stabilabb a gazdaság ahol kevesebb a saját tulajdonú ingatlan, YouTube: Economist real estate aztán az 1. video.
Egyébként munkanélkülinek minősül az is, aki elérte a 3 hónapos munkanélküli segély időtartamát. Tudomásom szerint 3 hónapon túl nem fizetnek, Rá is vonatkozik a hitel moratórium ? Illetve ahogy olvastam, munkanélküli az, aki segélyt kap.
OTP nem véletlenül van nyomás alatt. És nem véletlenül tapadt le a 10k-ra újra. Nincs most miért venni, most jön a légúti betegségek szezonja, jól irja Zsiday (http://www.zsiday.hu/blog/rosszkedv%C3%BCnk-tele) valami ilyesmi várható az ősszel. A saját cégünk is most, 5 hónap után húzza be a féket, és csökkenti a fizetéseket, az értintett cégek többsége átvészelt pár hónapot, mert átmenetinek gondolta a helyzetet, de egy évet nem tud továbbvinni, meg kell hoznia olyan lépéseket, amik a dolgozókra, és rajtuk keresztül az egész gazdaságra kihatnak, és még ez sem biztos, hogy hosszabb távon megmenti a cégek egy részét. Én azt gondolom, hogy brutális időszak jön, és nálunk is az lesz a helyzet ősszel, mint az olaszoknál volt, naponta nem hét halott lesz, hanem százas nagyságrend, és akkor a most még könnyelmű lakosság is valóban behúzza a féket. Hogy abban a helyzetben nem lesz 10k felett az OTP az kb. biztos. És abban is biztos vagyok, hogy az áprilisban bevezetett banki különadó összege sem marad ennyi, ha tényleg eszkalálódik a helyzet és már a költségvetés is nagyobb léket kap.
Egy jól működő gazdaságban, társadalomban nem lenne szükség a családok CSOK-kal, egyebekkel történő támogatására. Fontos dolog a lakhatás, de olyannyira fontos szemponttá került az emberek szemében, hogy mindent elhomályosít. Sajnos az emberek a lakhatást, a saját ingatlant fontosabbnak tartják, mint a saját önképzésüket. Én ezt tartom talán az egyik legfontosabbnak, hogy igyekszem fejleszteni magam, hogy keresett legyek a munkaerő piacon.Rengeteg embernek egyáltalán nem versenyképes a tudása.Ebből komoly problémák lehetnek még a jövőben, mert a fizikai munka nem lesz elég. Megkérdőjeleződött a magyarok nyelvtudása, és talán az informatikai ismerete logikai kompetenciája is. A jövő szerintem azoké, akik hamar megértik, mi a probléma, hogy kell azt kezelni. És vagy rendelkeznek, vagy hamar megszerzik azt a tudást, ami a probléma megoldásához kell.
Undorító az egész. Szeretem a gyermekeket, és nyílván a családnank van értéke, eszme értéke a szememben. De ámokfutásnak érzem a családok ilyen színtű támogatását. És nyílván nem csak a hitel moratóriumról van szó, hanem az elmúlt évekről. Ha mondjuk nemi okok miatt nem tudnék gyermeket vállalni, akkor jobb, ha elhagyom az országot ? Kezd egy család soviniszta társadalom képe kirajzolódni. A vállalkozások támogatását is fenntartásokkal kezelem.
OTP részvényesek ide!