Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper 2026. 03. 27. 14:14
Előzmény: #2178  Placi82
Laci ezt nem tudom, olvastad-e de jó szórakozást hozzá. :D
-
To Assassinate Arafat, Israel’s Mossad Planned To Blow Up Passenger Plane
-
"“You can’t just kill a whole stadium,” an officer remembered telling then-Prime Minister Menahem Begin. “The whole world will be after us.”"
https://www.mintpressnews.com/to-assassinate-arafat-mossad-planned-to-blow-up-passenger-plane/236795/
-
Begin papa honnan lehet még ismerős?
https://en.wikipedia.org/wiki/Begin_Doctrine
https://en.wikipedia.org/wiki/Menachem_Begin
-
"As head of the Irgun, he targeted the British in Palestine,[3] with a notable attack being the King David Hotel bombing. Later, the Irgun fought the Arabs during the 1947–48 civil war in Mandatory Palestine and, as its chief, Begin was described by the British government as the "leader of the notorious terrorist organisation". It declined him an entry visa to the United Kingdom between 1953 and 1955. However, Begin's overtures of friendship eventually paid off and he was granted a visa in 1972, five years prior to becoming prime minister."
-
Hiába, kutyából nem lesz szalonna.
keeper 2026. 03. 27. 13:21
Előzmény: #2167  Shortelek
Ez totális tévedés a Hamas, Arafat meggyilkolása után nyert teret, a Fatah helyett, amelyik a békés rendezést szerette volna elősegíteni, Yitzhak Rabint is megölték (egy szélső jobbos izraeli), hogy ne jöhessen létre az a béke, melynek alapjait már akkor lefektették. A Hamasz lényegében Bibinek kedvezett, mert így legálisan indíthatott katonai műveletet a térség ellen és írthatta ki az ottlakókat (sőt segítette is működését pénzzel Katariak forrásából és foglalkoztatással Izrael területén, amivel a Hamaszt szándékosan hozzájutatta hírszerzési információkhoz), aki nem hiszi járjon utána....és a gázaiak azért "engedték magukra", mert elegünk lett az izraeli terrorbombázásokból, merényletekből stb. és szerettek volna visszavágni, nem csak állni és nézni, ahogy gyilkolják és éheztetik őket, egy nyílt udvarú börtönben...
-
Egyébként a szíriai háborúban a gyáva szar izraeli légierő, miért utassszállítók fedezékében végzett csapásokat, he?
-
Tudod, a légvedelmet kezelők inkább bevállalták, hogy meghalnak, minthogy véletlenül lelőjjenek egy utaszállítót, na itt kezdődik a különbség hadsereg és egy hadseregnek látszó terrorszervezet között...
https://kashmirobserver.net/2020/02/10/hiding-behind-passenger-planes-israels-new-dirty-tactic/
Milyen véletlen, Iránból tartott gép damaszkuszba.. rohadékok, de nem ez volt az első eset.
Placi82 2026. 03. 27. 13:05
Előzmény: #2169  MrSomm
Nem én hoztam fel. Talán annyit írtam hogy volt valami "F35 os ügy" is...
De a többiről egy nyikkanast se pont azért merrt mindenki hazudik,mint minden háborúban..... 
2)nyugodj le. 
3)Majd nézz be az ezüst  topikba írok valamit, Mi hasznos lehet, neked is, mert a portfóliónk azonos. 
Csak a magas lóról szállj le, én meg cserébe nem veszek fel hasonló stílust. Ha ütnek, beszolnak etc akkor tükör reflex beindul nálam is... 
Szóval relax, és geopolitaka most úgy szar ahogy van.....rettenetesen kilatastalan. , de a hasonló  portfolionk jó szarul nézet ki tegnap is. 😉Foglalkozzunk ott majd azzal...., csak megyak a  gyerek előadására és késő délután írok, reagálj ra.
keeper 2026. 03. 27. 12:55
"1. Te hoztad fel peldakent, hogy nincs legvedelem, mert az F35-t is meglottek. De lehet csal az emlekezetem es mas volt az"
-
Csal az emlékezeted, mert én hoztam fel és igen eltalálták, az USA is elismerte, hogy a gép olyan sülyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lesz bevethető állapotban egyhamar és a pilóta is megsérült, de sikerült még vissza-vinnia  gépeta  bázisra, talán katapultált is, de ez már nem volt megerősítve.
-
A drónokat lelődözik az irániak, ez Benji is megerősítette, de vannak fényképek és videók is a roncsokról.
-
Közben a KC stratotankerrekkel kapcsolatban is egyre valószínűbbnek tartják, hogy az Iraki ellenellás lőtte le az egyiket, mert az a sérülés, ami a másikon keletkezett nem jön össze másképp, de persze az amerikaiak hallgatnak remélem a vizsgálati eredményeket nyilvánosságra hozzák, bár mivel csak ők vizsgálják így...
-
Az F-18-al kapcsolatban itt a videó és ez elemzés, állítólag MANPAD-dal lőttek rá és a gép rövid repülés utána  a tengerben kötött ki, mindeki döntse el maga, hogy mi az igazság, de 3 F-15 lelövéve baráti tűzben a szakértők szerint kizárt, mert ezeken a gépeken már régóta van barát-ellenség visszajelző rendszer és kizárt, hogy mind a három gépen egyszerre hibásodott volna ez meg.
https://youtu.be/wAQcWnoQxIs
-
"Iran has armed Basij volunteers with advanced man-portable air defense systems (MANPADS), according to photos that emerged on social networks on March 26. The Basij, completely made up of volunteers, is one of the five branches of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC). The paramilitary force is reported to have more than 25 million reservists, with at least 600,000 available for immediate call-up. Since the start of the American-Israeli war on Iran, multiple headquarters, positions and even checkpoints of the Basij have been struck. Nevertheless, it has been reported that the force broke into tens of thousands of cells and spread all over the Islamic Republic. The MANPADS distributed to Basij volunteers — at least the ones seen in the latest photos — have been identified as the Misagh-3, an Iranian copy of the Chinese QW-18. The missile, which is equipped with a dual-band passive infrared seeker, has an engagement range of five kilometers with a flight ceiling of up to four kilometers."
-
Itt alapvetően az a lényeg, hogy a MANPAD-dal felszerelet gyalogság miatt a close-air-support lehetetlenné válik, pl. szárazföldi műveletek során, mert az A-10 és apache helikopterekre ez abszolút veszélyt jelent, valamint az alacsonyan szálló vadászbombázókra, drónokra is. Ezen felül az irániak rendelkeznek még nagyon praktikus mobil légvédelmi rendszerekkel, amik elszórtan helyzkednek el a térségben. pl:
https://en.wikipedia.org/wiki/Azarakhsh_(defense_system)
A fenyegetés valós, különben az F-35 nem ment volna hazafelé utánégetővel és nem vetnének be különböző védelmi eszközöket a légvédelem ellen:
"American warplanes taking part in the ongoing war on Iran are now using the advanced AN/ALE-50 towed decoy system to dodge anti-aircraft missiles, which highlights the growing threat posed by the Islamic Republic air defenses. The AN/ALE-50 was developed by Raytheon to protect against radar-guided anti-aircraft missiles, launched from surface or air. The system consists of a launcher and launch controller installed on the warplane — usually on a wing pylon —, with one or more expendable towed decoys. Each decoy is delivered in a sealed canister."
-
"The AN/ALE-50 is mainly used on U.S. Air Force, Navy, and Marine Corps warplanes. The system is known to be compatible with fighter jets like the F-16 Fighting Falcon, and the F/A-18E/F Super Hornet, as well as with B-1B Lancer strategic bombers. The system has also been integrated into the AN/ALQ-184(V)9 electronic countermeasure pod, creating an integrated threat-protection system capable of being carried on a large number of platforms."
-
Közben behívtak pár tartalékost is, akiknek alapfelszereltsége lesza  MANPAD...:
"Iran has armed Basij volunteers with advanced man-portable air defense systems (MANPADS), according to photos that emerged on social networks on March 26. The Basij, completely made up of volunteers, is one of the five branches of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC). The paramilitary force is reported to have more than 25 million reservists, with at least 600,000 available for immediate call-up. Since the start of the American-Israeli war on Iran, multiple headquarters, positions and even checkpoints of the Basij have been struck. Nevertheless, it has been reported that the force broke into tens of thousands of cells and spread all over the Islamic Republic. The MANPADS distributed to Basij volunteers — at least the ones seen in the latest photos — have been identified as the Misagh-3, an Iranian copy of the Chinese QW-18. The missile, which is equipped with a dual-band passive infrared seeker, has an engagement range of five kilometers with a flight ceiling of up to four kilometers."
keeper 2026. 03. 27. 12:31
"2. Sehol nem irtam, hogy jogos Izrael tette. De ha mar itt jarunk, akkor mutass barmilyen jogot, ahol a terrorcselekmenyek megengedettek."
-
Akkor ezt is vegyük elő:
https://libertarianinstitute.org/news/israel-kills-doctors-without-borders-staffer-in-gaza/
https://en.wikipedia.org/wiki/Attacks_on_health_facilities_during_the_Gaza_war
https://en.wikipedia.org/wiki/Killing_of_health_workers_in_the_Gaza_war
Plusz ENSZ segélyszállítmányokat bombáztak le notórius módon, aztán az mondták, hogy boccs véletlen volt. Benne volt az összes sajtóorgánumban, keresd ki.
-
Továbbra is várom a válaszotokat:
keeper vasárnap, 11:28 Előzmény: #1807  vigkrisz #1809 Oké, oké. :D Majd szólj, ha Törökországnál járnak. :D
-
Addig is, majd magyarázd már meg, hogy az izreliek miért robbantgattak Londonban és miért végeztek ki brit tiszteket és politikusokat, ha ez megvan, akkor léphetünk tovább haver:
https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_insurgency_in_Mandatory_Palestine
-
"Britain condemns Jewish terrorism during the war"
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/PalestineAntiterrorCommunique1944.png
-
Sőt még sajátjaikat is megölték:
"On February 27, the Irgun bombed the income taxes offices in Jerusalem, Tel Aviv, and Haifa. On March 13, a Jewish police officer was killed by Lehi in Ramat Gan"
--
-
Az igazság az, hogy Izrael alapítói saját maguk is bevallották, hogy terroristák, de mind1 lényegtelen infó, ma már kiccicákat puszilgató békeszeretők, csak néha elfelejtik feltenni az álarcot...
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Hamaas#cite_note-2
"HaMaas (Hebrew: המעש, HaMa'as, lit. 'the Action' or 'the Deed') was a weekly publication of the Lehi, an armed Zionist militant group and self-described terrorist organization[1][2] in Mandatory Palestine.[3][4] Other publications by the Lehi included the daily Mivrak ('Telegram'), the monthly HaKhazit ('the Front'), and BaMahteret ('Underground'). "
"In addition to the Hamaas article the British government published intercepted telegrams between the Jewish Agency in Jerusalem and Zionist leaders in London that demonstrated Jewish Agency control over the formal organisation established by the Haganah, Irgun and Lehi to coordinate their actions, which was known as the Tenuat Hameri (United Resistance Movement)."
-
keeper 2026. 03. 27. 12:29
"5. Az az unalmas, hogy elvakult USA/Izrael ellenes osszeskuves hivok szemetelik tele a forumot."
-
Már ne haragudj, de ha Hegseth bejelenti, hogy "no rules of war", akkor már eleve háborús bűncselekményt követ el...
-
Az elsüllyesztett iráni hajó legénységét se mentették ki a vízből Srí Lankánál, pedig ezt még a nácik is megtették a második VH-ban, ezt sok elemző kiemelte.... szóval az amerikai hadsereg tartja magát a hadügyminiszter kijelntéseihez, és tudom régen volt, de a Guantanamón és Irakban megkínzott civileket se feledjük el (tudod, amikor fotóckodtak is velük, bár lehet már nem emlékszel rá, elég nagy botrányt kavart az ügy)
Vagy mondjam az Izraeli böntönöket, ahol elrabolt tizenéveseket és nőket tartanak fogva és kínozgatnak, ott is vannak szép történetek.
-
Apropó Libanonnal hogy is állunk? Izrael megszállás alatt tartja dél libanon részét évek óta, 2006-ban inváziót indítottak ellene, ami kudarcba fulladt, egyébként napi szinten bombázzák őket válogatatlanul, és csak úgy megjegyzem, hogy a katonai szakértők szerint, aki a saját területét védi az idegen támadók/megszállók ellen az gerilla...
-
Szíriával, hogy is vagyunk? A golán fennsíkot miért tartja megszállás alatt Izrael még mindig, pedig sziríában már béke van, meg baráti kormány, ciszjordánia szintén megszállva..
-
Itt senki sem hívő, csak értelmezi, amiket mások mondanak.
Egy kis emlékeztető annak, aki lemaradt volna:
https://seed305.bitchute.com/JFOeVQIalNyY/OudfYLEpCkx5.mp4
Dexter_88
Dexter_88 2026. 03. 27. 11:53
Előzmény: #2167  Shortelek
Természetesen minden lakóházban terrorista rejtőzött, mivel a földdel tették egyenlővé egész Gázát.
Ne simogasd az izraeli terroristákat, szomorú ez anélkül is 
Endre1968 2026. 03. 27. 11:24
Előzmény: #2171  disco
Kértek ők a lóf*szt... A sárga majom szokás szerint már megint kamuzik.
disco
disco 2026. 03. 27. 11:22
Előzmény: #2156  Zedisdead
á, akkor ezért kértek az irániak a papától 10 nap energetikai létesítmény tűzszünetet?
vagyis a papa szerint az irániak kérték...
megjegyzem a sajtó csak arról ír h Irán megrakátázta az iraeli atomerőművet, azt elfelejtik megírni h azé mer előző nap, tehát időben előtte izrael lőtte meg a busheri atomerőművet úgy h lihacsov elrendlete az oroszok evakuálását, és most már csak tényleg nagyon kevesen maradtak h ami az üzemeltetéshez elengedhetetlen. szóval előbb izrael lőtte az atomerőművet. ezt is meg kéne írni azé!
MrSomm 2026. 03. 27. 07:12
Előzmény: #2164  Placi82
1. Te hoztad fel peldakent, hogy nincs legvedelem, mert az F35-t is meglottek. De lehet csal az emlekezetem es mas volt az. Ezert nem fogok itt keresgelni. Az anyahajos pelda tokeletesen mutatja, hogyan mukodik az osszeeskuves elmelet. Tortenik valami, amit nem tudsz megmagyarazni/alatamasztani, vagy bebizonyitani, de utalassal es az elnyomo hatalom/mediaval/zsidokkal/gyikemberekkel/cionistaelittek magyarazva allitod az igazad. Kozben meg ott a legegyszerubb magyarazat, az atalaban nem eleg jo. Te dolgod, de sajnos, amint leirod, azzal hatassal vagy mas emberek gondolkodasara. Es ez rossz, foleg, ha ilyen hulyeseget irsz.

2. Sehol nem irtam, hogy jogos Izrael tette. De ha mar itt jarunk, akkor mutass barmilyen jogot, ahol a terrorcselekmenyek megengedettek. Peldaul ki kenyszeritette a Hamaszt, hogy tamadjanak oktober 7-en? De nem tudok egyik partjara sem allni, mert valoban tul lottek a normalis kereteken. De azert azt elmagyarazhatnad, hogy az iskolakban es korhazakban bujdoso terroristak ellen hogyan harcolsz? December ota mi tortenik Iranban?
3. Ha szerinted az IRGC bármivel is jobb, mint az elotte levo Sah rezsim, csak gratulalni tudok. Ajanlom elolvasni a Wikipedia oldalt, hogy miket muveltek es hogyan kezeltek a halottakat. De tamogasd tovabb oket. Vegul is olik naprol napra az altalad annyira utal Izrealieket (=zsidokat). Az oroszokkal egyetemben. Ilyen egy aldott/artatlan egy nemzetet a Fold nem hordott a hatan. A tankok is veletlenul indultak meg Ukrajna fele. De az is lehet, hogy az amerikai/izraeli titkosszolgalatok vittek oda oket.

4. Oktoberben voltam Kretan es bar nem jart eszemben, hogy kemfotokat honnan lehet csinalni es mikor zarjak le, egeszen biztos vagyok benne, hogy nem tudjak eldugva tartani a 330 meteres hajot. Egeszen biztos vagyok benne, hogy az oroszok es kinaiak, de meg a Trunp ellenes amerikaiak is megszelloztettek volna egy errol keszult muhold felvetelt. Nem szentek az amerikaiak, de hamarabb elismerik, hogy hibáztak, lasd az orosz vesztesegek, mint a Moszkva, a tengeralattjarok, vagy a kikotoi robbanasok a multban. Sot az is elofordul, hogy hazudnak. Trumprol meg majd lehetetlen jot mondani.

5. Az az unalmas, hogy elvakult USA/Izrael ellenes osszeskuves hivok szemetelik tele a forumot. Te sem eloszor csinalod ezt, hogy valami olyat irsz biztosra, amire semmi bizonyitekod nincs. Ha pedig belekerdezek, akkor tamadoan, lenezoen, gunyosan es a kerdesre nem valaszolva probalsz vedekezni/terelni. Mondtam mar, hogy nem sertodom meg. Viszont az idomet tartom a legfontosabb dolgonak es ebbol kezd nagyon elegem lenni. De te biztosan errol is olvastal mar es mindenkitol mindent jobban tudsz…. Utanna meg kiderül, hogy valami osszeskuves oldalon talalt salataval dobalozol. Aztan meg vagy sertodve, (meg egy kicsit eltevedve,) hogy en nem a szemet hiroldalakrol tajekozodom. 
Magicmaan
Magicmaan 2026. 03. 27. 06:43
Előzmény: #2152  gazmber
Tavaly voltam New Yorkban, voltak boltok, ahol volt Trump "szuvenír", és sok helyen az eladók odaírták egy papírra, hogy "ne játsz a s..gfejjel".
Egyre inkább értem. 
Shortelek 2026. 03. 27. 05:50
Miért is van a hamasz lakóházakban, civilek közé vegyülve, vagy miért engedték magukra a palesztinok a hamasz, he?
Shortelek 2026. 03. 27. 05:47
"milyen nemzetközi jog felhatalmazása alapján teszi a Izrael azt amit tesz"
Önvédelembôl öreg, ennyi.
ronaldinyo 2026. 03. 27. 04:02
4 éve van ukrannak ez még messze a 4 év.addig beindul egy 3. 4. Sterling.🍌
Placi82 2026. 03. 27. 00:58
Előzmény: #2162  MrSomm
Ma most akkornr szepen linkeld be hogy én itt valaha beszltem f15,f18,f35 bármilyen repülő lelövéséről....
Ja és linkeld be milyen nemzetközi jog felhatalmazása alapján teszi a Izrael azt amit tesz .......
Ja és linkeld már annak a 76.000 palesztin civil  áldozatnak is a jogosultságát akiből 30%gyerek. Ja meg a civil lakóházak vasbeton porrá bombázását ,addig amíg a szem ellátott ,láttam videókat ,kis AIndtop kérd el jó????🤣
 Meg legitim 90.millios ország vezetőinek a likvidalasat családostul .
Megértem az Izrael partissagod, értem én , de azért naaaaa... De a nemzetközi jog az nem olyan,hogy Oroszország esetén hoborgunk, a 100ad annyi civil áldozaton. De  Izrael és USA cion lobbi esetén meg elnezzuk neoliberlaisan😉ugye? ........
Unalmas ez már Mrsomm. Nagyon ...
Az megvan hogy nem engedték be a palesztin területre a humanitárius kaját gyógyszert palesztinaba etc????? Mennyien is haltak meg ott egy rakason emiatt..???
Élni és élni hagyni .....de hát a szokásos kettős mérce....
Placi82 2026. 03. 27. 00:43
Előzmény: #2161  MrSomm
Souda-öböl nem egy nyitott kikötő.
A Souda  amerikai haditengerészeti bázis erősen őrzötta hadihajók nem a turisták által fotózható részen állnakha sérülés történik azonnal lezárják a területet.Tehát nem olyan, mint egy civil kikötő, ahol mindenki fotóz....
De menj oda és fotózzd  le ,jó, de ha esetleg  nem engednek be ,sőt lecsuknak hogy mit fenykepezkedsz, azért majd ird meg onnan, milyen volt a böri , meg a vallatas is milyen volt.🤣🤣komolyan kabaré ...
Kisebb találat, rossz helyen, viszont komoly belső tűz .Ennyi . 
MrSomm 2026. 03. 27. 00:43
Előzmény: #2160  Placi82
En nem lattam ilyet sehol. Az viszont egyertelmu, hogy az irani hadi kepessegek nagy mertekben degradalodtak. Nagyon kivancsi lennek, hogy mennyi dront es raketat lottek ki es ebbol mennyi jutott at a legvedelmen. Kifejezetten erdekel, hogy az F-18-ssal mi tortent. Ha lesz idom utanna nezek...
Erdekes, hogy a 3 F-15-rol is csak itt olvastam, hogy lelottek az iraniak. Kozben meg relativ gyorsan kimondtak, hogy friendly fire volt. De persze van akinek most az all erdekeben, hogy minnel tobben az iraniaknak szurkoljanak. Hat egeszsegukre. Gondolom meg van olyan aki meg mindig azt mantrazza magaban, hogy nem igaz, biztosan az orosz... jajj! iraniak lottek le...
MrSomm 2026. 03. 27. 00:29
Előzmény: #2159  Placi82
Rendben, akkor szerinted raketa talalat erte. Akkor miert nics tele a net olyan kepekkel, ahogyan a Souda-obolben tatong egy hatalmas lyuk az oldalan? Pedig eleg egyszeru ott kepet csinalni...

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek