Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper vasárnap, 15:02
Előzmény: #1367  v.tomi
Hát biztos nem fognak önként, főleg nem dalolva, de az USA majd legalább mondhatja, hogy látjátok milyen rosszak ezek az irániak, nem csak az olajat és az LNG-t tartja vissza, hanem már a ti hajóitokat is megtámadja... így lenne egy új narratíva valamiféle koalíciós baromkodásra, a lényeg, hogy ne neki kelljen küldeni a katonákat.
Ezek mellett bersze a bemérés is számítani fog, kettőt egy csapásra...
-
Most olvasom, hogy közben a világ legnagyobb alumínium kohója leállt. Hol van? Bahreinben... :D
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/03/vege-leall-a-vilag-egyik-legnagyobb-kohoja-kifogyhatunk-a-kedvelt-femunkbol-is-iran-miatt
MrSomm vasárnap, 14:59
Előzmény: #1374  Murdoch
Erdekes, hogy Mojtaba-rol szolo kerdesre nem valaszolt erdemben. Ezek szerint valoban sulyos lehet a serulese, vagy nem tud beszelni. Nekem legalabb is ez jon le a valaszbol.
MrSomm vasárnap, 14:54
Előzmény: #1374  Murdoch
Aragchi:
Well as the matter of facts, the straight of Hormuz is open. It is only closed to the tankers and ships belonging to our enemies, to those who are attacking us and their allies. Others are free to pass. Off course many of them prefers not, because of their security concerns. This has nothing to do with us.
Semmi kozuk nincs hozza, mint ahogyan a Houthi-k is csak az izrealhez kotheto hajokat tamadtak. Pont ugyanaz. Lonek mindenkit akit ernek es tudnak, aztan meg eloadjak, hogy ok az artatlan baranyok. Es csakis az oket megtamadokat tamadjak. Vagy azt nem tudja senki, hogy az Iraniak szerint kik az ellensegeik. 
Semmivel nem jobb, mint Trump. Sajnos Trumppal elegge lesullyedt a nyugati szinvonal.
keeper vasárnap, 14:53
Előzmény: #1370  Shortelek
Ti szoktatok ujjongani, amikor az orosz "szellemflottából" süllyesztik el a hajókat, én csak röhögök ezeken a balszkon, az északi áramlat 2 felrobbantásáért is elvitték a balhét, nevetséges bagázs.
keeper vasárnap, 14:48
Előzmény: #1373  MrSomm

"Erdemes kiemelni. Hogy ezek kozul az oroszok tamadasa talan az elso es legnagyobb."
-
Vagy talán nem. :D
https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Nagorno-Karabakh_War
-
Mondjuk megértem, már annyi háború volt az elmúlt 6-7 évben, hogy észbentaratni is nehéz.
Murdoch vasárnap, 14:05
Előzmény: #1372  MrSomm
Itt meghallgathatod a másik oldalt egy meglehetősen higgadt és értelmes interjúban, hogy miről is van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=lHjjRgpvXO4&t=0s
MrSomm vasárnap, 11:32
Előzmény: #1369  Borisz
Erdekes kerdes. Lehet mondani, hogy mar evek ota vilaghaboruban vagyunk. Egyszerre tobb kontinensen dulnak haboruk. Sajnos. 
Erdemes kiemelni. Hogy ezek kozul az oroszok tamadasa talan az elso es legnagyobb. De Afrikaban is van folyamatosan valami. Azsiaban is volt egy par kisebb osszecsapas. De talan Ecuador es Mexiko is nevezheto haborunak.
MrSomm vasárnap, 11:27
Előzmény: #1366  Endre1968
Egy: senki nem mondja az itteni barati korodon kivul, hogy teljesen megsemmisitettek az irani hadsereget, sem az IRGC-t.
Ketto: ez nem az Army, hanem Navy es Air Force.
Harom: a karogastol es karorvendestol semmi nem valtozik. Nem, nincs vilag vege, nem nincs legyozve Iran, nem nincs eselye az USA-Izrael ellen. Puffoghatsz, meg nezhetsz mindenkit hulyenek, aki nem ert veled egyet, csak nem gondolom, hogy elorebb leszel.
Borisz vasárnap, 11:20
Amúgy kis mellékszál: érdemes elemezni a Hezbollah zászlajának szimbolikáját:
A Hezbollah zászlajának főbb szimbolikus elemei:
  • Ököl és gépkarabély (AK-47), kalasnyikov géppisztoly, aki úgy ismeri: A fegyveres harcot jelképezik. Ez a szimbólum utal a szervezet militáns ideológiájára.
  • A "Hezbollah" felirat: A "Hezbollah" szó (Isten Pártja) arab betűkkel van stilizálva, a betűk egy része a fegyver részévé válik.
  • Korán 5:56 idézet "Isten pártja győzni fog": győzelembe vetett bizonyosság, a harc Allahtól eredeztetése.
  • Földgömb: A földgömb a szervezet nemzetközi jelenlétét és globális ambícióit szimbolizálja.
  • Korán: A szent könyv az iszlám ideológiát és a vallási elkötelezettséget hangsúlyozza.
  • Hétágú ág/ágacska: A növényi motívum gyakran a békére vagy a kitartásra utal a militáns elemek mellett.
  • Sárga háttér: A sárga szín a szervezet mozgalmi színének számít, és gyakran társítják a radikális, harcos csoportok jelzéseivel.
Összességében a zászló a fegyveres küzdelem, az iszlám fundamentalizmus és a globális kiterjedés üzenetét hordozza, más szavakkal: fegyveresen küzdünk a fundamentális iszlám elterjesztéséért az egész világon.
Shortelek vasárnap, 10:54
Előzmény: #1365  keeper
Ujjonghatsz valszeg kamu.
Borisz vasárnap, 10:50
Előzmény: #1367  v.tomi
Ha ilyen - jelenleg háborún kívüli - ország katonai erővel részt vesz a szorosban bármiben, előbb-utóbb iránnal lődözésbe keverednek ők is, és ilymódon részesei lesznek ennek a háborúnak. A háború ezzel (is) egyre inkább eszkalálódik (globalizálódik).
Nem tom, mi a kritériuma annak, hogy világháborúnak nevezzük, de én már kezdeném annak hívni.
Különösen attól rettegek, hogy valamelyik kretén, amelyiknek van atomfegyvere, beveti olyannal szemben, akinek pedig nincs, és ezzel precedenst teremt, lavinát indít el, amitől egy lépés az emberiség végpusztulása.
Scubi vasárnap, 01:54
Előzmény: #1362  keeper
.. pontosan tudják, hogy mit csinálnak..... akkor megnyugodtam.... meg a világ is, mert a fényességes US tudja mit csinál. BTW, én nem ezt látom, ja,,, a perzsák sem hülyék...
v.tomi szombat, 22:01
Előzmény: #1362  keeper
Természetesen a japánok, koreaiak, malájok meg mindenki más önként és dalolva mennek majd a húsdarálóba?
Endre1968 szombat, 22:00
Never ending story lesz ebből srácok...
Közben Gyagyás agitálja a csicskásait, hogy aszongya: Donald Trump arra szólította fel a többi érintett országot, hogy segítsenek az Egyesült Államoknak biztosítani a szabad olajszállítást a Hormuzi-szoros térségében.
Há' nem arról vót szó, hogy egy: Iránnak már semmilyen képessége nincs; kettő: a dicsőséges, hatalmas, csodálatos US Army mindenható és legyőzhetetlen? 
Segítség? Nekik? Hát ez olyan, mintha a jóisten felhívna innen bármelyikünket, hogy he segíjj mán.
keeper szombat, 21:41
Murdoch szombat, 21:40
Előzmény: #1353  Bpali2
Ó, pedig ez a number one sztori, szvsz. Az usa nagyon nem tűri a dedollarizációt, szóval amit lehet le akar nyúlni, hogy nehogy má' vmi mondjuk BRICS-es elszámolás legyen. Szóval ezért (is) van balhé a fél világon, a fun fact meg majd ez a scenario lesz, alighanem a komplett EU idegállapotba fog kerülni :)
https://www.freitag.de/autoren/wolfgangmichal/gas-aus-russland-kommen-die-nord-stream-pipelines-zurueck

keeper szombat, 21:38
Előzmény: #1360  Borisz

"akkor közli, hogy hát most mán én amit kellett, megtettem, de innentől most már a ti dolgotok, hogy távol tartsátok őket magatoktól."
-
Azt közli, hogy nekem van olajam, ha kell nektek is, akkor gyertek és kísérgessétek, mert én nem adok nektek az tuti... szokásos USA mentalitás.
keeper szombat, 21:35
Előzmény: #1359  v.tomi

Félreérted. Ők lesznek a csali. Amikor az irániak majd kilövik rájuk a rakétát, meg a drónt, azt bemérik az amerikaiak és kilövik őket egyesével a rejtett barlangrendszereket és rejtekhelyeket), de ennek az érdekében fel kell áldozni pár hajót... pontosan tudják, hogy mit csinálnak.
Borisz szombat, 21:24
Előzmény: #1360  Borisz
viszont lehet hogy kuba közben szépen magától összedől, nem kell megtámadni, pedig már nagyon fente rá a kését a krapek.

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek