https://telex.hu/gazdasag/2025/06/07/balatonfured-tihany-orvenyes-balaton-foszezon-nyitanya-punkosd-riport
Múlt 7en Tihanyban voltam. Csak külföldi túristák. Magyarok sehol. Strandon csak lézengtek. Árak az egekben.
Kinek milyen élménye volt mostanában?
egész balatonnál -mondjuk ez semmit sem ér -viszont nyaralokét tönkrevágja-inkább az ország közepére jött volna föleg pest és alföld ,de ott semmi sem lesz -január ota volt 130mm sivatag
Bocs, hogy meglehetősen önző vagyok, de nekem, nekünk így is jó, sőt jobb. Nem szeretem a tömeges nyüzsgést (a pokol a többi ember). Tegnap jót bicajoztunk, ma hajnalban fogtam három pontyot a déli parton, kikötői mólón (kettő kegyelemben részesült). Vacsorára hal lesz, badacsonyi szürkebaráttal leöblítve. Kell ennél jobb?
Mi is terveztük de valószínűleg nem lesz belőle semmi. Volt 10 nap kánikula júniusban aztán ennyi. Bár lehet még jó meleg augusztusban, de a mostani időjárás valóban nem kedvező a balatonnál, és ezt kitart ása júliusban ,gyakorlatilag hideg a víz 23- 24 fok. Igen, mennek sokan tengerpartra mert az időjárás sokkal kiszámíthatóbb és az árak sem kerülnek többe mint a balatonon!!! Ennek tényleg annyi!!!
Nihil van, nagy nihil. Nézem minden nap a webkamerákat is és az van, hogy a franc se megy a Balatonhoz. Inkább elmennek a tengerhez. Múlt héten annyira szar volt az idő, hogy volt olyan strand büfés hogy 7köznap nem nyitott ki. 7végén kinyitott és akkor volt vmennyi forgalom. Persze a heti számok nem jöttek ki. Sajnos a Balatonnak lőttek. Lassan itt van július vége és eddig fos a szezon. Augusztus már nem menti meg a vendéglősöket. Ez volt tavaly is.
A Sió zsilip nem volt nyitva 2 éve. Szerintem ne legyen senkinek illúziója, pár év és a Balatonnál is várható egy Velencei pillanat és a déli part nyaranta mocsárrá fog változni.
Mi lenne, majd kiszarad mint 1840-1850 körül, most nem lovss huszárok fognak gyakorlatozni hanem quadosok. Aztán majd jön egy csapadékossbb időszak aztán majd lesz sírás, hogy megint elönti a parti kerteket.
A tó átlagos mélysége 3 méter körüli, a déli part a sekélyebb. A Balaton
legmélyebb pontja az úgynevezett Tihanyi-kút, mely 12,5 méter (más
források szerint 11 méter) mély. Ez a pont a Tihanyi-félsziget
déli csücske előtt, a szárazföldtől nagyjából 300 méterre, a
Tihany-Balatonszántód kompjárat útvonalától úgy 100-150 méterre keletre
található.
Balaton-Balaton mi lesz veled?
Múlt 7en Tihanyban voltam. Csak külföldi túristák. Magyarok sehol. Strandon csak lézengtek. Árak az egekben.
Kinek milyen élménye volt mostanában?