És még egy gondolat: nagy a felelőssége annak, aki feltesz egy chartot erre a felületre..., főleg úgy, hogy amúgy ebben a körben egy prominens személy/nick név. Mert ha nem a chart szerint mennek a dolgok, akkor...
Kedves Fibo! A béke legyen Veled is! Vannak személyes tapasztalataim a rajzszakkör illetve a felbeszélő szakkör prominens tagjaival kapcsolatban úgy az App, mint más rv. tekintetében. Amikor ezt óvatosan megjegyeztem feléjük, akkor minden (is) voltam. De az idő mindent igazol, vagy cáfol. Fenntartom: a mínuszok általában nem a tartalmat minuszolják hanem a mögöttes személyt. Tetszik vagy sem, ez van.
A béke legyen veled, és próbáld meg olyan szemmel nézni a dolgokat, hogy vagyunk itt páran akik nem akarnak ártani senkinek, csak próbálják felvázolni a lefele irányt is! Nem kell benne hinni csak szem előtt kell tartani. A "felfelét" nem kell rajzolgatni ,mert ott mindenki annyira okos mint a fene! (szerintem)
Már annyiszor leírtam (a régiek emlékezhetnek rá), hogy semmi okom se felfele se lefele befolyásolni senkit! Ebből sincs a Mol-ból sincs és az Opusból sincs!! Jó régen leírtam, hogy "spekának" tartom ezeket, lehet-e velük pénzt keresni?? Naná, többet mint más normális részvénnyel, csak jókor kell tudni venni és eladni! :) Aki elvhű "kommunista" azzal úgy sem tudok mit kezdeni csak gyűjtöm tőlük a sok mínuszt! De az meg nem fáj!
Nem akarok osztalékot, mert akkor azt le kell adózni, és kevesebb pénzből vehetek új részvényt. Jobban örülök, ha a cég fejlődik, nő a vagyona itt pl 1080 - ról 1200-ra részvényenként. Persze, majd jövőre ha fizet 200-Ft osztalékot részvényenként, azt el fogom fogadni.😅
Nem akarok venni, az a kevés ami van az is arra vár, hogy keltsetek egy hypeot és eladhassam. Mondj 3db részvényt, amit 2016 utan vezettek be a BÉtre és stabil osztalékfizető lett (azaz minden évben fizetett és fizet osztalékot) És most 3db olyat, amit 2020 utan vezettek be. És most sorold fel azokat amik ugyanennyi idő alatt eltûntek a tőzsdéről vagy üresek lettek. Most pedig azokat, amik legalább 5 éve legalább a tőzsdèn vannak ès nem fizetnek lófaszt se. Hasonlítad össze a listákat.
Tavaly itt jópáran ugyanezekkel az osztalékos dumákkal ültettek be emebereket és szórták ràjuk 800-1000 körül. Idén annak ellenére, hogy de facto le van írva h nem lesz osztalék, megint ment a hülyítés. 2026-2027 recesszió lesz, kb minden baszódik majd a földbe. Egy nagy tulajdonos (ha nem az àllam) soha nem lesz érdekelt az osztalékban. Ha est valaki nem érti, akkor a tőzsdét sem érti. Az osztakékot ki lehet kényszeríteni befektetői nyomásra, de organikusan egyetlen nagy tulajnak sem èrdeke kiengedni pénz a cégből. Inkább vesz belőle egy lehuggyant hotelt vagy egy B-s fos irodát csak ne osztalék legyen a pénzből.
Jelenleg mindenki találgat mi lesz, és folyik a spekuláció, menekülés, tradeles… Nyilván a kirakatban a 4ig, Opus vannak tagadhatatlanul, ezekben van bőven kérdőjel. Nagy adósság, amit a jelenlegi rendszer táplált bele, vicces MNB kötvényekkel az élen. És egy alap jövőbeni működés, piaci, ktg bizonytalanság, az olajárak és érintett gyűrűző hatásuk miatt, és ebben a kettőben még a NER kérdőjel, ha váltás van, mi lesz a sok letárgyalt lehetőséggel pl 4ig oldalon, amiből semmi nem realizálódott még, mindenki eldönti ez mekkora rizikó. Az App talán igen más kategória, van itt is kicsiben kötvény es egyéb adósság, és piaci bizonytalanság is az ingatlanokra, bérlőkre stb. És van egy SZIT bohóckodás, igen higgyétek az osztalék story-t, sztem reálisan ez nagy kérdőjel, JD háttérnek semmi érdeke erre, és egyértelműen ezek a kezek irányítanak. Igen a funda nem kellene összeomoljon váltáskor sem, bár nem egy nagy SZIT méretre azért, ezért tud egy speka mozgató háttere is lenni,. És van egy kockázatilag nem kellően képzett kisbefektetői kör, csak huledezni lehet amikor 100.000db meg még több pozi méretekről írnak páran, ez a kapitalizaciohoz, részvény db számhoz stb elképesztő, hogy egy egy személy miben mozog, ez felelőtlen lehet, de mindenki eldönti mit akar. Lehetett sok pénzt keresni inkább tavaly tavaszig, onnantól csak nagy szerencsével, gondoltam és léptem is, 750 felett hittem a 900-as körben fel, de ez 700 korul felejtős is lett, aztán a 650-es támasz következett, ezt meg a letörés pucolta 600felett, ja lehet az 560-van bízni, de ez most nem pálya…igen lehet illikviditas miatt sajnos 450-es kor is, vagy bármi. És ha váltás van, a másik 2 is könnyen lecsó, 200 alá az Opus, es 1000 alá a 4ig… es igen ha meg nincs váltás, ezek elstartolnak rendesen innen… hát ki ki eldönti mit kockáztat ezekben…de az oszti itt sztem jelenleg nem arazhato opció…
Bármit bohózat részvénykibocsátással. Atörvény szerint a kibocsátási ár nem lehet kevesebb a nettó eszközértéknél. Ha most tenné be pl Auchant, akkor ez minimum 1200- Ft, mert az eszközértékhez hozzájön az idén eltelt hónapok hozama, ami a beapportált esetében még nem itt csapódna le.
HA lesz osztalék, én azon is App. részvényt veszek! Célom, hogy majd nyugdíjkiegészítéshez legyen később osztalék pénz, amikorra az állami nyugdíj elértéktelenedik.
Szerinted is jövő ilyenkor már nem úszhatja meg az osztit? Én szvsz jövőre mindenféle képen fizetni fog! Most jó gyűjtögetni mert nem sokára fentebb leszünk!
A tendenciát tekintve Legyelországi bevásárlóközpont, esetleg iroda. A magyar Auchant reményeim szerint 1200-Ft/ részvény ár körül kibocsátott részvényekért apportálja Jellinek, és így már 40-45 % körüli lesz a tulajdonrésze. Még úgy is megmarad 25% feletti közkéz.
Appeninn topik