Topiknyitó: farkasfu 2025. 06. 03. 20:17

Appeninn topik  

majd később..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fibonacchi
Fibonacchi 2025. 10. 12. 11:49
Pityu törölte magàt???
Pedig mennyi eregiát belefeccőtem vót! :)
Néha jönnek jó dolgok is.... :)))
Kitartás.
Jó spekit mindenkinek!
szajbely 2025. 10. 12. 11:26
Előzmény: #3139  farkasfu
Köszönöm én is az elemzéseidet, nagyon nagy segitseg, az alsó cél árnal jól gondolom, hogy 405Hufra gondoltál? 
"Ez jelenleg és csak felfelé tudna módosulni, a 40.5 Huf ."
Ezen kívül tudom hogy raktal fel az Alteoval kapcsolatosan is chartot de azt sajnos nem mentettem el magamnak, esetleg megvan és újra meg tudnád osztani velünk? Előre is köszönöm
Counter 2025. 10. 12. 08:15
"Épdu kezd veszélyes lenni, a korr szintről lepattant és 50% elesett már...!"
Ezt fejtsd ki légyszi bővebben.
A 17-es szint eddig erősnek bizonyult egyébként.
Nézem az utolsó chart-od és ott 14 körül két pingit is látok. Az mi az?
Counter 2025. 10. 11. 21:18
Előzmény: #3155  farkasfu
Hát éppen ez az! A chart-jaid kezdők és mindenki számára magyarázataiddal kiegészítve szerintem teljesen érhetőek. De csak akkor ha vannak. Minden tökéletesen érthető az érveid közül, hogy miért nem lesz több, így én csak bízni tudok abban, hogy talán egyszer mégiscsak meggondolod magad. Mert bár a topic témát/menetét lehet elterelted, de ezzel együtt nyugtalansággal tölt el ez a döntésed. Lehet nem csak engem, ha tényleg van még kb. 200 ember aki rendszeresen informálódott a chart-jaidból.
Tudod hogy kezdtem 2022-ben? OTP, MOL. OTP-ben jó egy évet ültem, mélypontnál 40% mínuszban mire el tudtam adni bukó nélkül két osztalékfizetést követően és MOL-nál is ez volt a helyzet, mert pont a felső pingunál vettem. Tehát 2022 március - 2023 július 0-a nyereség, de legalább bukó sem lett.
Aztán elkezdtem nézelődni milyen papírok vannak még, melyik cég mivel foglalkozik + rátaláltam erre a fórumra, olvasgattam. Aztán az olvasottak alapján hoztam döntést (Sarvary Steve), hogy milyen jó lesz az Opi, meg Api. Persze mások is írták kivéve pomperj, aki Opi-t 100-nál nem is tudom, olyan 10 Ft-ra vizionálta akkoriban. Mindkettő mélyponton volt akkor (utólag látszik csak természetesen). Bele is vettem Opi-nál 200 alatt először, Api-nál is a körül. Többször adtam vettem mindkettőt, Opi-t lényegesen nagyobb tőkével. Akkor végre tudtam pénzt is csinálni és azóta nagyságrenddel nagyobb összeggel 'játszom' a tőzsdén. Bérből,-fizetésből élek, mint a legtöbben, így abból tudtam és tudok invesztálni, amit félre tudok tenni + a haszon amit eddig csináltam. TBSZ adta lehetőséggel élek.
Viszont volt két igen rossz döntésem is. Az egyik a CyberCorp, ami csődbe ment, a másik a NordGeneral. Az előbbinél kis pénzzel voltam bent szerencsére, de még sima értékpapír számlán, amit azóta sem tudok megszüntetni, csak a csődeljárás befejeztével, ami ki tudja mikor lesz. Addig meg negyedévente vonja a bank a számlavezetési díjat. A Nord-nál meg sajnos többel vagyok bent a Corp-hoz képest, az a pénz a mostani árfolyamon a felét éri.
Az Opi és App-nál már a chart-jaidra és a magyarázatokra támaszkodva hoztam döntéseket, így tudom hogy kritikus infókat tartalmaz döntéshozásnál még azzal együtt is hogy gari semmire sincs + időtávra nem fogadunk.
Éppen ezért még egyszer, a magam részéről remélem, hogy ha chart-ot nem is, de legalább annyit időnként leírsz majd, hogy melyik részvényél mire lehet számítani, az ellenállások,-támaszok hogy változtak, időtáv.
Bpali2 2025. 10. 11. 20:06
Előzmény: #3155  farkasfu
Egy dolgot már rég akartam kérdezni: Te mindig TA alapján kereskedtél ? Vagy hány év után döntötték úgy ; hogy a különféle “ híreket” “figyelmen kívül “ hagyod ?..hm.
farkasfu
farkasfu 2025. 10. 11. 19:47
Előzmény: #3140  Counter
Volna olyan lehetőség, hogy csak egy bizonyos kör lássa  a chartokat, de nekem az volt a célom vele, hogy a kezdő kisbüfiknek legyen egy iránymutatás! Amikor én kezdtem, nekem is nagyon jól jött volna! Helyi, percdíjas,  betárcsázós nettel szedegettem le a natúr chartokat, kinyomtattam és kerestem az összefüggéseket az árfolyam mozgásoknál! Nem is értem így utólag, hogy nem mentem csődbe..
 Visszatérve a kezdő kisbüfikhez, a legfőbb szempontom az volt, hogy ne adják el a papírjaikat az alján, pánikolva a fordulás, pattanás előtt és ne vegyenek a tetején, ahol a trend kifúj, majd jön a korrekció! Ezért kerültek fel a pingvinek is, hogy érthetőbb legyen! Alsónál nem adunk, felsőnél nem veszünk! A felső pingvin sávjában, minden forint ajándék már!  Egy kezdő ezt tudja alkalmazni, akkor már nyert! 
A profibbak játszhatnak még tovább ezeken a szinteken, de egy kezdő akkor lesz profibb, ha ez már megy neki! Aztán igény szerint tovább vittem a szinteket és lehetőségeket a trendeken belül is. Lehet játszani az ellenállásoknál, támaszoknál, de ezeket már kevesebben értik meg és könnyű lemaradni a vonatról! Amit nem kalkuláltam be, hogy hiába "pofázom rojtosra a szám" és magyarázom el az alapvető dolgokat, szabályokat. Másnapra jön egy új kisbüfi és nem lát mást csak egy célárat a pingvinnel! Visszagörgetni már nem fog, hogy utánanézzen, hanem várja a sült galambot a pingvinnél! A másik új reges, meg "óránként" 30 kérdéssel bombázza az embert és ha nem válaszolok neki, akkor én vagyok a bunkó! 
A lényeg, hogy nem tervezek semmi más megoldást sem a chartokra. 
A kitiltásom alatt, nagyon jól éreztem magam, nem kellet chartolni és nem kellett "aggódni", hogy jól mértem e fel a helyzetet, akinek chartolok. Akárhogy is nem kereskedünk a fórum alapján, akkor is felelősséggel kell tájékoztatni, elemzést feldobni és kárt nem okozni!  
Bennem többször megállt az ütő, amikor fiatal barátunk kérdésekkel bombázott a technikai elemzés részleteiről, majd feldobta első chartjait magyarázattal, vagy anélkül! Természetesen helytelenül alkalmazott elemekkel. Hiába, vannak bátor emberek, ha ezt bátorságnak hívjuk... 
Én inkább többször átnézem, és évekig teszteltem a módszert, mielőtt feldobtam az első céláras pingvint! 
Erre a módszerre, nagy elemző, oktató azt mondta, hogy létezik, van ilyen, de neki nem jött össze! Mármint nem a pingvin, hanem a céláras módszer. 
A pingvint én találtam ki a célár jelzésnek, a sok számok között így egyszerűbb. Minden célár meghatározás rizikóval jár, ezt tudni kell! Közbe jöhet egy Trump, vagy miniszter nyilatkozata, vagy éppen egy szeptember 11., de a cég fundája is betehet! A BÉT-en meg elég egy szellő és indul a fosós pánik! 
Persze a hibás mindig az elemző lesz, mert nem ezt, vagy azt mondta...😃 
Úgyhogy a hibákat nagyon le kell szorítani, aki elemzésre vetemedik, mert úgy is jönnek a kivédhetetlen események! Gari nincs semmire itt
Na remélem ezzel eltereltem  a "civakodás" menetét a topikban. 😃

Gyuri60 2025. 10. 11. 19:20
Előzmény: #3153  Gyuri60
Pakkom
Gyuri60 2025. 10. 11. 19:16
Előzmény: #3148  Gyuri60
Öten szeretnék megvenni a pajkos? Nem adom!
Gyuri60 2025. 10. 11. 18:19
Előzmény: #3151  Unforgiven73
Szerintem ez szappanopera. Semmi köze az APP-hoz.
Unforgiven73 2025. 10. 11. 18:15
Sziasztok, 
Én csak most látom,hogy Marika és Toka összevesztek. Lehet,valami balul sült el a hálószobában?  Az Akko lehet a félresikerült gyerek?  :)
Bpali2 2025. 10. 11. 18:14
Előzmény: #3149  vaktyuk99
Te se gondoltad komolyan ezt az állat dumát.. 😂 Megnevetettél .. De kérlek ne erőlködj . Nem rólunk kell , hogy szóljon a topik . Ha el akarsz érni írhatsz a klubba . Vagy ezüst topik. ..
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 11. 17:59
Előzmény: #3146  Bpali2
Normalisan kértem tegnap hogy viselkedj, erre csak jobban állatiaskodtál. Nem látjuk hogy gerincesebb lennél. Teljesen szétcseszitek mindenki topikját. Szép szóból, meg nem értetek. Ott a klub, már nincs benne Marika.
Gyuri60 2025. 10. 11. 17:53
Előzmény: #3147  Gyuri60
Ja, és nem vagyok Waterloo mániás, de kivárom😁
Gyuri60 2025. 10. 11. 17:52
Előzmény: #3139  farkasfu
Én a long változatban bízom, arra szavazók. Fundamentálisannis nagyságrendekkel annak van nagyobb realitása.
Bpali2 2025. 10. 11. 17:41
Előzmény: #3144  farkasfu
Én se vagyok néha egyszerű eset. De nem kenyerem a rosszindulat a szarkeverés . Az internet nem felejt . Láthattad ki mit művelt . Nem ellenségem Marika , de ahogy Toka írta.: csalódás az ember . Jellemtelen .. Remélem csak gondjai vannak aztán megnyugszik..
Bpali2 2025. 10. 11. 17:30
Előzmény: #3143  vaktyuk99
Nem uszítom  Farkasfu- t . Pont.  Attól hogy nem szóltam még nem jelenti azt , hogy tetszett is . Múltkor már finoman céloztam rá , hogy a faxom ki van Ff-t elüldözték . Engem sokan olvasnak. Ezzel jeleztem , hogy nekem nem tetszik. Leszartak..Aztán megnéztem ki miatt tiltották .. Beleszálltak olyanok akik nem értenek a TAhoz… Utána Marika elkezdte baxtatni Balentumot is .. Azt már még nehezebben viseltem . Utána mit olvasok ? Elkezdi ekézni Tokát .. Na itt átlépte a vörös vonalat .. Ennyi . Ami gondom volt leírtam neki .. Ha majd a topikgazda úgy ítéli meg moderál . Szóval kedves Vaktyúk nyugalom .. 
farkasfu
farkasfu 2025. 10. 11. 17:28
Előzmény: #3138  Bpali2

hmm

él még az a mondás, hogy az ellenségem ellensége a barátom? 
🤣🤣
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 11. 17:16
Előzmény: #3142  Bpali2
Hogyne, latni ahogy uszitod ff marika ellen. Es amikor guny topicot csinaltak ff-nek akkor kiallatal erte? Amikor Marika kigunyolta? Ott rohogtel vele egyutt, akkor nem zavart Marika magatartasa csak most hogy Marika kienekelt a kánonbol. FF meg biztos hülye h ezt nem latja. Szepen eriggyé' vissza a klubba ahova valo vagy. Engem meg FF-t üldözött Marika legjobban, de mi nem tartunk haragot vele.FF is rendezte vele sorait, en is. Pedig mi dobhatnank ki őt revansbol. Hiaba nyalod ff hatsojat, egyedul en alltam ki az akko forumban ff-ert amig te Marikaval pertuban voltal. Te hol voltál? Es most miert fontos Marikat baztatni???Nem kell a hipokrata magatartasod.
Bpali2 2025. 10. 11. 17:06
Előzmény: #3141  vaktyuk99
Beleléptem a lelkedbe úgy látom . Pedig igazam volt. Ha olyan jó vagy akkor tudtad menedzselni a pozíciódat Akkoban is . Ebbe semmi fenyegetés nem volt . A kis listádnak értelme nem volt . Klub tag vagyok és akkor mi van ?.. Marikának csak leírtam mit sikerült összehoznia ..Személyeskedek ? Divatos lett ezt mindenre rá fogni .
vaktyuk99
vaktyuk99 2025. 10. 11. 17:00
Előzmény: #3138  Bpali2
Fokkal nem vagy jobb, más szemében a szálkát...csak szemelyeskedni tudsz, foglalkozz reszvennyel a szemelyek helyett, neked is hasznodra valik. Klub tag vagy te is, pertuban voltal akit most rugdosol. Meg kopkodsz mindenkire. Magadba nézz inkabb Mr. Klubtag

Topik gazda

farkasfu
farkasfu
5 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek