Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Nvidia: Az utolsó fél év közel nullás. A csúcsról bukott 20%-ot. Szerintem ez egy rövid pihenő a következő emelkedés előtt, nálunk sokkal okosabb emberek 250-309 min célárat adnak. Szerintem emelkedni fog, de sokkal hullámzóbb lesz a teljesítménye, többször lesz kisebb nagyobb visszaesés. Ez most is lehet egy beszálló. Ha óvatos vagy csak fele pénzen veszel, a másik felével megvárod merre indul tovább.
Nekem 270-rol van. Technikailag fontos ez a szint, fel kene nezni. Funda szerint legalabb 400-at er, de az egy dolog. Szoftvernek kene egy eros rotacio megint, es nem ugy mint par hete.
Én sajna nem követem az Adobe-t s csak basic dolgokat tudnék mondani: tényleg elég csúnyát esett valószínű h az AI para tett be ennek is, mert a most 12,7 es P/E így önmagban USA ban nagyon "olcsó" manapság. 12 juni jelentett. többnyire hold ajánlásokkal 2 sell kapott csak 190, és 195 ös célárakkal. PEG 1 tehát az sem drága...a növekedéséshez képest fair árazáson van. Ha nem nagy a tőke és épp nincs mire lőni vele... kiülhető tán... (Én is képtelen vagyok veszteséget realizálni)
Adobe: Ebbe jól beleragadtam. 2x higítottam, de így se néz ki jól. Az eszem azt mondja el kellene adni és realizálni a veszteséget. De nem tudom megtenni. A számok amiket termel a cég nem hazudhatnak ekkorát.
https://invst.ly/1ihvp5 NIKE Leszorítót most nem tettem rá..de valami csatornába is beletehető.. most a támaszvonalat rajzoltam fel (amit lehet nálam hozzáértőbbek vízszintesnek is rajzolnának) ...ami miatt lejöhet még 40 re h felvegye a lemaradókat. Külön érdekesség h a jelentés borzalmai nem vitték lejjebb a rv-t, sőt intézményiek kezdték venni... így a hevenyészett támaszom még élni látszik. Tévedés jogával. :)
RCAT: régi barátunk Én felültem harmadszor is a hullámra. Bár hamar vettem, mert 10,5 az átlagáram. Legakciósabban 9ért is lehett kapni. Kétszer már bejött a 10-es beszálló és 15 körüli kiszálló. Bízom a harmadikban
buythedip figyelmedbe ajánlom ENVX-et, mivel tudom, hogy az opcios piac hozzáértője vagy, dekoratív Put/Call arány, egy agyon shortolt papírral. Az IV 92% fölött van, gyj napjára minimum 20-30%os elmozdulásra számítok, július 30. Ha lemásoljuk a 2024 áprilisi történelmi eseményt akkor ......... most árfolyamban pont ott vagyunk ...én tettem rá tétet
NVO... na ilyenkor meg persze szidom magam (természtesen utólag) :D miért ültem rá enynire a kezemre.. lehet tényleg betonsegget eresztettem... mert kevesebb mint 20 % rv.... őőő.. :D Régi kedves mínuszos pozijaimon azon kesergek mé nem vettem többet. :D MRK -ez eladva. Ferrari NVO :) SAP és Nike most a best piros pozik! :D De mennyire hülyén néz ki egy ZÖLD Ferrari? Na de ha világít -Luce--zölden??? :D
Igen ...BESZA!!! :D Miaf... ?? néztem is hogy akkor most mi??? Newmtom sztem Nike még 40 re visszanéz ..de ez csak has. STZ -t újra felvettem a figyelőmre.... De ott meg újra vedelünk örningszen, oszt aztán mégse??? :D
CRWV Persze, vihar a biliben. Juli vegen megint 115 lesz. En konkretan erre az esesre vartam, be is vasaroltam alaposan. Ha esik, 70 alatt veszem megint
Wegovy tablettájának eladásai meghaladhatják a piaci várakozásokat, ami tovább erősíti a optimista hangulatot. Jun 11-én a Novo Nordisk Wegovy tablettája lett az első napi GLP-1 fogyókúrás tabletta, amelyet az Egyesült Királyságban engedélyeztek. Az Egyesült Arab Emírségek szabályozó hatósága, az Emirates Drug Establishment már a hónap elején jóváhagyta azt.A Novo korábban bejelentette, hogy 2026 második felében tervezi bevezetni a terméket egyes piacokon.
Iránnál ne a kommunikációt nézd, keresd meg a Horzmusi szoros tanker forgalmát mutató oldalt, ha az áthaladó tankerek száma radikálisan csökken, gáz van, amíg annyi jön ki mint a napokban, nincs hatással a világpiaci árazásra
de visszatérve PGY-hez egy igaz turnaround papír, fundamentális támogatottsággal, insider aktivitással, megemelt célárakkal,ami hitet ad, ha kasza lesz ezt is leteszik, de szerintem kevésbé sérül mint a lent említett papírok. TAban pedig a hetes csárton amikor elkezdi tolni a bollingert, az ki "szokott" tartani. Az általam figyelt signálok mind BUY jelzésben vannak és nem akarnak egyenlőre fordulni, az RSI sem kimondottan túlvett, szóval én valószínű tartani fogom: https://www.tradingview.com/x/HbjrrsLw/
ami viszont engem személy szerint aggaszt és pici riadalommal tölt el, az az USDJPY carry kereszt 160fölötti árfolyama. Kb 2 éve pont itt valahol avatkozott be a BoJ, és annak tudjuk mi lett rövidtávon a vége..... a Coin-ok, nagy bétájú grow minusz EPSű papírokat, felkapott hype űrrészvényeket, AI infrastruktúrásokat lemészárolják azon a héten, akkor lesz majd jó beszálló annak akinek van készpénze a kérdés bennem ilyenkor mindig az , hogy felkészüljek-e rv eladásokkal már most, örök dilemma Leginkább annak a fényében, hogy most jön július4 usa ünnep, hosszú hétvége, csökkenő likviditás, mikor lépne BoJ ha nem most, kisebb tőkével nagyobbat üt (REMÉLEM NEM LESZ IGAZAM)
jajj de kedves kérdés a szívemnek :) nem tudom, ha az opciós piac nem hazudik és emellett valóban elindul(t) egy short kirázás (bár a napi forgalom adatiba nem látom a vételi pánikot) akkor van benne még felfelé potenciál, 20,50nél én már nagyon fogok figyelni (rövid távon) de középhosszú 3-6hónapban gondolkodva szerintem a beinduló long trend vinni fogja még (persze lesz eszement adok-kapok)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).