Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
UNH: UnitedHealth Group Inc. kedden 2,35 milliárd dolláros harmadik negyedéves nyereségről számolt be.Részvényenként 2,59 dolláros nyereség. Az amortizációs költségekkel korrigált eredmény részvényenként 2,92 dollár volt.Az eredmények meghaladták a Wall Street várakozásait. Brutál bevétel és nyereség! Stabil emelkedő pálya lesz, év végére 420 környéke vagy felette szerintem.
Micsoda nap a mai UNH piros VFC -9%, premarketben zöld volt Paypal +10% (openAI miatt) UPS +10% (tévedtem hogy lejjebb vártam ezek szerint) Amit tartok, az piros, amit lejjebb vártam és nem vettem, az zöld :) ETSY, KHC, CNC zárás után
Végül 40-en eldurrantottam az Intelem egy részét most, mert a fundához képest most túl van hozva már az árfolyam a jövőbeli fordulatot (túl)árazva, így a teljes kezdeti pakkom fele maradt meg. Ezzel terveim maradok hosszútávra, mert ha jönnének az eredmények, megrendelések is, akkor ebben még van 50% fel, de simán látom most ezt, hogy kövi 3-6 hónapban visszacsorgunk 30-35 közé, abszolut nem lepődnek meg.
KDP +8.4% premarketben Revenue verte az elemzői várakozásokat és az egy évvel ezelőttit is. EPS in-line, de Y/Y alapon kis növekedés Guidance-t emelték!
Ismét RedCat: Lengyelország leszerződik a hírek szerint a Palantírral, aki kvázi direkt kapcsolatban van a Macskával. Hogy ez mit jelent, az árfolymra nézve, jövő héten kiderül. De én bizakodó vagyok. Ugró forgalom és szemmel látható plusszok kell hogy jöjjenek. A részvényhigítás negatívuma amire durván lecsavarták, igy már átcsaphat erős katalizátorrá. NATO tenderek hírére gyorsan visszamehet 15 köré.
Dip Kolléga mennyi mindened van! :D (USA ban még mindég csak a Merck-em van) :D Ebből a listából én is lesem: KDP, Sokat esett múlt jelentésnél (EPS miss the várakozások) UNH, Buffett benne, nagyot ment nekem most magas. Csak durva reccsre venném ha a hír inkább pánik mint funda. CNC, Kicsi UNH azonos szektor, nagyot ment a gödör alja óta, nekem még nem vételes... gödör aljon már lehet venném. (25) UPS, Ez az a rv ami lépcsőzetesen bukik jelentésekre... kíváncsi vagyok folytatódik-e a minta. PEG és consensus nem túl vonzó, és a fránya szakszervezetek miatt "fogva van" a cég szemben a FEDEX -el ahol nincs. KHC, Buffett benne, szétválás miatti aggodalmak mínuszos EPS (Investingen éves?) de furi PEG érték kellemetlen consensus. Jó hírre (Jelentéskor) ez nagyot pattanhat!! Alj: 25 alá szúrások. Az elemzők hold -on tartják! Mondelez-t valaki? Jöv héten jelent ez is. 55 felett nem bizti h érdeklődő leszek, ott támasz lehet...sokzor járt arra és felette maradt. :)
Talán Intel v UNH? :) Óvatosan tippelgetek csak, ők most nagyot mentek (Természtesen no varázsgömb) Sok srác sokat szenvedett az intel nyomorán.. most remek kiszálló van HA nem hisz az ember a cégben (valódi proft lesz)? V megy még tovább mert tolja az állam? UNH: Buffett bácsi azért nem rossz támasz! :D (Bár ő azzal a pakkal amivel beszállt még csak ízlelgeti a céget) Jelentés előtt dobni egy jó emekedés után??? Hmmmm.... Ha rossz a jelentés ugye olcsóbban visszavehető... ha meg jót jelent és dobva lett az meg ugye... ájj ilyen ez... (Meg van afelét eldobom jelentés előtt trükk right?) tán én Intelt dobnám. :))) Nem adnám még: Merck lassú emelkedő ben van (Te olcsóbban vettél mint én) :) -én most kerülök 0 ba. :D Diageo --t azt azért nem mert úgy sejtem mínuszban lehet (Persze veszteségestől van aki meg tud szabadulni... nekem még nem menne) HA STZ-t lejjebb verik lehet beleveszek így HA tartod még a Diageo-t lehet versenyezni ki bukik többet ezekkel a részvényekkel :D Ejjj ezek a hülye egészségtrendek... miaz hogy nem vedelünk nagyondurván??? :D :D :D
Hétfő: KDP ,zárás után WHR Kedd: Paypal, UNH (van), UPS, VFC(van) Szerda: Etsy, KHC (van), CNC (van fél adag), GNRC Csütörtök: SIRI, BLDR, BAX (van), PBF zárás után: VALE (van), OMI (van) Ez nem teljes lista, csak amiket én figyelek vagy amik itt sokszor szóba kerültek.
DECK YO! 80 felett amúgy sem venném! :D 70 nél már ez én szemeim is forognának mi is legyen? :D (Chattinson GPT karattyol itt nekem 84 -es szintekről de ezt én ejtem) A "regisztrációval is csak napi 5 percig nézegetheted weboldal" szerint 73 és 67 nél vannak a szintek most (Láttam mozog nekik szal sztem fibózzák, ahogy mozog az árfolyás úgy változnak náluk is a szintek, most épp a fentiek)
A nagy rali, amikor 223ig ment, 2023ban indult egy konszolidációval. Ez lehet most a támasszint. A tartomány alja 69-70, itt akár venném is. Persze látni kell, mi történik ott.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).