Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Údv a klubban nekem mindhárom rèszvènyem ratyi ma , adobe , moderna , pfizer. Mèg szeptemberben jöttem át mol-ból 2.740.- most meg visszapantant 3 ezer, már sírva röhögök....
Value/growth boxmeccs van. Growth vezet. Nekem is csak value részvényeim vannak. Az indexek a growth cégek miatt emelkednek. MINDENKI bullish, ami rossz jel. Hamarosan indul a rotáció a value-ba. Persze én 3 éve várom, de akkor is.
Múltkor az Aldiban már forgattam egy Tanqueray gin-t, hogy rajta van-e hogy Diageo termék. Ami érdekes, semennyire nem kívánom az alkoholt. Ettől függetlenül teljesen nyugodt vagyok a Diageo pozícióm miatt.
A cég sokáig nagyjából nyereséges volt. Decemberben $100 árfolyam felett a bennfentesek az emberek nyakába szórták a részvényeiket. Azóta minden negyedév veszteséges. Micsoda meglepetés! Persze nem a bennfenteseknek. Mintha dilution is lenne hosszabb távon. Pénz nincs, de osztalék van. Megnézném, visszaveszik-e. 52-ig simán leeshet. Ha már REIT, inkább CCI, abba ma bele mernék venni.
Persze 4 óráson úgy esik, mint a vízesés. Elkezdtem aggódni a Baxter miatt. Mi lesz ha felülmúlja a revenue-eps várakozásokat mint az UNH vagy a VFC? -10%? Remélem bejelentik hogy a teljes tőke elveszett és együttműködésbe kezdtek az OpenAI-al és az NVDA-val. :)
Ma én is beszállok a sírásba. A héten több mint 1M-et buktam úgy hogy mindenhol azt olvasom a választott részvényeim szuper profitot termelnek, negyedéves eredmények a várakozásnál jobbak, de…. A kis faszomat azt, nyugdíjba kéne menni. Amik soha nem termelnek profitot az meg 200-300% százalékokat ugranak. Ki érti ezt.
igen, bosszantó. Nekem se ez a legfényesebben csillogó ékköve a portfólómnak :) sőt még csak nem is ragyog, hisz minuszban vagyok vele, de én tartom (legalább is egyenlőre)
nincs igazán fundamentális oka az esésnek, elvileg nap végére vissza kéne korrigálnia, nem indokolt ekkora minusz Gyj kifejezetten jó lett, CEO jövőképe irányt mutat, megpróbálja (tán pici késéssel) meglovagolni a mesterséges inteligenciát, beintegrálva a plattformjaiba ( az első lépéstől a végkifejletekig ) ....szerintem időt kell adni a részvénynek, nem az az ugri-bugri cucc, lassan fordul mint a tankhajó, de ha egyszer irányba áll, akkor azt megbízhatóan tartja
STZ Akit a nem piálunk már annyit trendek közepette érdekel egy -szerintem- folyamatban lévő leárazás akkor az STZ adott ma napin eladási jelzést... Nálam ha jól fibóztam (alap h nem) :D akkor 113-114 környéig lendülhet lefelé. Ha épp piázok és részegen veszek STZ-t az csakis azért lesz, h Dip Kollégával versenyezzünk a "ki bukik többet / ki vár többet a zéró profitra" STZ VS DEO cselendzs részenként. :D
Sosem utaztam még ingatlanos cégekben ...elég meredek a csártja és ma kapott még egy gyomrost. Alexandria Real Estate Equities Inc (ARE) -19 % ma Itt most nem kérdezemmeg vennétek e ITT ..mert a mai esés sztem napon belüli dead cat bounce . Deck is így pár napja.... Lehet az a Vonovia USA ban?
Deck és Lulu hasonló terület, hasonlóan szétvert részvényárakkal. De ott folyamatos bevétel növekedés van és vannak innovációs termékek, anyagok. Lulum volt de kiszálltam -10%-al. De ott van figyelőn.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).