Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Csaba75 2025. 10. 21. 16:58
Ma adobe nap van , ráfèrt mar a papírra
bandimester69 2025. 10. 21. 16:34
 A red cat ismét 11 dollár körül van. Gondolkozom.
buythedip 2025. 10. 21. 12:15
Előzmény: #592  Zoltanovitsch
Kering +120%-ban van az áprilisi vámpánik óta.
Eladják a szépség üzletágat a L'Orealnak.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 20. 23:07
Előzmény: #593  buythedip
HA: Bob Bab(levese) tovább fő (és zöld minden) akkor simá...  Khöm..őő ..bocsi késő van... :D 
Van neked (vagy csak figyelted Dip Kolléga)?  Szurkolok! :))) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 20. 23:04
Előzmény: #591  Bob
:D :D :D 
buythedip 2025. 10. 20. 22:51
PFE is mintha megfordulna
DIS is simán vehető itt
buythedip 2025. 10. 20. 22:37
BAX 4 hónapja nem volt az 50 napos mozgó felett. Legyőzheti a héten?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 20. 22:32
Előzmény: #589  buythedip
STZ
Azannyamindenit(már megint...sikerült jó kontraindikátornak lennem)!! :D #D
Remélem mindenki olvasta anno h az STZ-t lestem!!! (Baráti emlékeztető: Amit lesek, de nem veszek, az kilő a fárszba, amibe meg beleveszek megy a pincébe) :D 
Kicsit darabos a fül de sztem is ott a fülescsésze...:)  szemre minimum 150 -de 160 ig is könnyen (f)ellátom!
Bob 2025. 10. 20. 19:14
Ez is olyan nap amikor a bab is hús. Minden zöldben. 
MrHighway
MrHighway 2025. 10. 20. 19:05
Előzmény: #571  buythedip
9-re visszament. 
buythedip 2025. 10. 20. 18:29
STZ - fülescsésze
LULU - +4.6%
Galoca 2025. 10. 18. 04:32
Előzmény: #581  Bob
Azért erre már kitalálták a gyomorsavnak (HCL) ellenálló kapszulát.
buythedip 2025. 10. 17. 21:19
Előzmény: #586  buythedip
Megnéztem a legfrissebb bennfentes vételeket, 5-ből 4 biotech-healthcare (ZBIO, VANI, ACET, CGEM)
buythedip 2025. 10. 17. 20:50
Előzmény: #582  TheSnake2020
Szerintem meg az osztalékfizetők általában agyon vannak verve, healthcare Trump/Kennedy miatt duplán.
Ha recesszió miatt lesz esés, akkor ezek megindulhatnak felfelé a kezdeti pánik után.
Bob 2025. 10. 17. 19:41
Előzmény: #583  Zoltanovitsch
Respect!
buythedip 2025. 10. 17. 19:19
Előzmény: #561  Bob
Intel jelent jövő héten, és szerintem bejelentenek valami abszurd együttműködést, AI baromságot és jön a 44.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 17. 18:37
Előzmény: #581  Bob
Szia Bob Pajti  bocsika a kiigazítáért! :)))
Elírás történt DLP - GLP. :)
Uncsi szakmai rizsa ALERT!!! :D 
A DLP Dynamin Like Protein ek (amiből van 1 es is)  valóban a mitokondriumok endoplazmatikus retikulumok és (pl sejtmembránról lefűződő) vezikluláris "dinamikában" tehát ezen SEJTEN BELÜLI  kompartmentek mozgatásában van szerepük, tehát a keresés helyes volt...csak a Dynamin nem vesz részt a fogyi témában. 
GLP 1 pedig a GLUKAGON Like protein 1- na az már jó lesz ide... :))) Bélben termelődik (nem néztem utána a teljes útvonalnak mert uncsi hosszú és a befektetőket pont nem érdekli az élettan :D ) sztem a vérbe választ ki majd hormonként szétáramlik a ható területeire  (vese agy izom pankreász)   Ami a DLP re a GLP re is igaz volt a keresésedben természtesen h gyomor (ban lévő enzimek) felszeletelik a frászba, igy tökéletesen inaktiválnak minden fedetlen 3 aminosavnál nagyobb méretű peptidet -fehérjét.  Ezért kell megkerülni az emésztőrendszert igen- injekciókkal. :) Csak hát nem prektikus. (
Fun fact egyik cukifun munkahelyi krássom épp ELI-t injekciósat szúr tűfóbiás szegényke de 1 edz 2 diéta és 3 ELI szuri és butál jól változik a teste, szottyos vérképe hegyi kispatakká változott, de kísérlet nem kísérlet ezt tudjuk de példának jóóóó) :) 
Mi lehet a teblettás megoldás tehát ? Gondolkoztam aztán validáltam picit azt amire gondoltam: 
2 fő út van amit kutatnak is 
1 "Védik" az effektív fehérje analógot (Analóg tehát nem saját hormon , így levédethető úgy gondolom) pl batériumokkal termeltetik meg "táplöttyben"  . Felszívódást hatékonyságát növelő -gyorsító vegyületekkel vagy  esetleg -saját gondolat- az emésztőenzinek elleni védelemmel látják el egyéb adalékanyagokkal. 
2 kis molekulák tehát peptidázoknak  (peptid -fehérje bontó enzimek) és gyomor  erősen savas (1,5 körüli pH érték) közegének ellenálló  (sejtéseim szerint ezek nem is peptidek-fehérjék)....de funkcionális analógok. Itt már nagyon képbe kerülhet a molekulamodellezés (Jóbarátom  már 2005 ökrnyékén is csinálta kutatóként Szegeden) (Sosem dolgoztam gyógyszeriparben de a Richteren EGIS en gondolkoztam korábban K-F) 
Na s ha már GLP-ztem megkértem a szuper bézik AI-t is gereblyézze már össz nekem a befektetői oldalt..ééés azt okádta elém hogy az ELI áll egyértelműen a legjobban a tablettás GLP analógok terén amit úgy gondolom tudunk...de jó a megerősítés! :) 
Így egyenlőre új hírekig fenntertom a korábbiakat ELI ha terv szerint megy minden megelőzi a NOVO-t (klinika 3 ban kiváló eredmények: hatékonyság, biztonságosság s FDA s más engedélyek messze elsőként ezek majd  kilövik a világűrbe tudomisén masszívan 1000 fölé)? 
Eli tehát megy a mennyekbe (momentumosoknak vetődés Eli -re) NOVO-t meg lehet majd venni diszkont áron kis Buffetteknek Value vénásoknak! :)))
TheSnake2020 2025. 10. 17. 16:47
Előzmény: #577  Bob
Valószínűleg a gyogyszeripar még nem találta meg az alját . Ha az egesz piac elkezd esni,  ez lesz az I először padlót fog....
Bob 2025. 10. 17. 16:25
Előzmény: #580  Zoltanovitsch
Novo vs Lilly vs bárki más:
DLP1 néven ismert enzim valójában egy gén által kódolt fehérje, amely kulcsszerepet játszik a mitokondriumok fúziójában és hasadásában. Ezt a netről másoltam. És amit hozzátennék:
1. Az enzim önmagában, mint természetes fehérje, nem szabadalmaztatható, mert a természetes anyagokat általában nem lehet levédeni. 
2. Mivel ez egy természetes fehérje a gyomorsav kinyírja. Ezért nem lesz soha olyan hatékony a tabletta mint az oltóanyag.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek