sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Lehet éppen itt lenne az ideje ezen a hozzáálláson változtatni. Az elmúlt 5 év alatt a részvény ára kb. megduplázódott, mint kb. az összes béten lévő A kat. részvény tudott, sőt ennél jelentősebb emelkedést is, vagy osztalékot is fizettek. Szóval a vezetőség helyében én erre a teljesítményre azért nem lennék annyira büszke (mondjuk a teljesítményüket és a cégbe vetett bizalmat jól szemlélteti, hogy gyakorlatilag egy alapkezelő sem tart a részvényből). Szóval éppen itt lenne az ideje megmutatni a langyos vízben pancsoláson kívül egy jelentősebb fejlődést.
Szerintem elég világosan megmondták évekkel ezelőtt, hogy folyamatosan figyelik ugyan a lehetőségeket, de a jelenlegi környezetben nem terveznek további bővítést és átváltanak a meglévő projektekkel stabil pénztermelő céggé.
Mondjuk sok pénzt megint nem lesz: "a távhő energiahatékonyság fejlesztésére 44 milliárd
forint, a távhő megújuló alapra helyezése területén 51 milliárd forint,
a biogáz és biometán termeléshez kapcsolódó beruházások támogatására
pedig 40 milliárd forint lesz elérhető."
Hát ebből a pénzből nemigen lesznek meg azok a tervek, hogy a távhő gázfelhasználása 70%-ról 50%-ra csökkenjen. Ráadásul, amibe a panny utazik, arra lesz 51MrdFt. A kormány megint bejelentette a nagy semmit. Mint a mesében, adnak is, meg nem is.
"A távhő területén több, mint 70 százalékos a földgáz kitettség, itt cél az 50 százalék alá szorítás. Az
alternatív energiaforrásokkal kapcsolatos cél többek között, hogy
2030-ra megduplázzuk a geotermia részarányát, főleg a távhőszektorban
van nagy potenciál"
Jól hangzik, kérdés, hogy ebből mi jut a pannynak? Itt is jó lenne duplázni, még 2 győr v. miskolc méretű erőművel.
Viszont ha ma elkezdenék se lenne meg 2030-ra. Vajon mikor esik le a panny vezetésének, hogy kellene már egy rövid-, közép- és hosszátú jövőkép a cégnek?
Én is így látom! Az a kérdés csak bennem, hogy egy ilyen hosszú alsó kanóc elég lesz, és vége a korrekciónak, vagy egy rendes gyertyával is teszteli-e majd a csatorna alsó vonalát. Napos és hetes grafikonon is pont ugyan ez a helyzet és a kérdés is. És abban is egyet értünk, hogy valószínűleg a tegnapi esés jó vételi pontot adott. Majd kiderül hamarosan. Az biztos, hogy több alul értéket papír lett (remélem csak rövid időre) még jobban árazva, illetve volt lehetőség állampapír hozamot verő osztalék papírok zsakolására is!
Tegnap eldöntöttem, hogy bármi is legyen ma a tőzsdén, csak tűröm nyugalomban. Hát gyenge az akaratom, akkora volt a szakadás, így a kísértés, hogy minden likviditásom kiszórtam. Gondoltam, hogy kész őrület lesz, de erre azért nem számítottam, sem az esés mértékére, sem pedig a feltámadásra.
szalab, még azt is magyarázd el dexternek, hogy a közgyűlésen ki dönt, kinek az akarata érvényesül. A pár nagybefektetőé, vagy a sok kicsié. Kiknek a javaslata szerepel a közgyűlési meghívóban, kikét szokták megszavazni. Akár Etele74 is segíthet.
Ha azt vesszük, hogy milyen emelkedést okozott volna ha 2x bejelentenek 1,5Mrd Ft-os aukciós srv-t, akkor ahhoz képest semmi. Ez a maradék pénz kb. arra elég, hogy 1 éven keresztül napi 1000db részvényt vegyenek.
Jelenleg épp piros (rózsaszín), de mondom, itt ma bármi lehet, viszont az biztató hogy dél óta folyamat veszik. Én ma mellőzőm a tőzsdét, most kicsit belenéztem, de elég nyilvánvaló volt, hogy ma reggelre gerjesztenek egy elég mesterkélt pánikot, szabad pénzem meg most sajna nem volt hogy kihasználjam. Majd szerda-csütörtök magasságában körvonalazódik úgyis jobban, hogy mik is a valós szintek-irányok. r1450
PANNERGY - moderalt