902-re még jött valaki végül az lett a nyitó. Legutóbb amikor záróban valaki borított 14k-t pont ennyire nem volt logikus, pontosabban a mennyiség miatt még logikátlanabb volt.
Az előző hozzászólásomban rosszul írtam, nem 19 órakor jött ki az éves jelentés hanem 21 órakor. Most akkor idén április 3.-án este 21 órakor várható. A 2023 év utáni eredmény 190ft/ részvény volt, kevesebbre emlékeztem.
Most az 5-ös pontban ezt nem teheti meg, ott egy javaslat lesz, ami nem lehet kevesebb az eredmény 90%-ánál. Ha nem fűz hozzá semmit, akkor az könnyen 1200 fölé viheti. Ha azt meg is szavazzák, akkor 1500+.
Kicsit utána olvastam, a tavaly áprilisi hozzászólásoknak. Április 5.-ére volt írva a közetetel, de már 4. -én 19 órakor kirakták a dokumentumokat, köztük a teljes éves jelentést is, és az 5. pontban hogy nem lesz osztalék. 3.-án és 4.-én gyorsult fel az emelkedés, két nap alatt 10% kb, és arra a hírre eset 5.-en 8% -ot hogy nem lesz osztalék.
400 forint osztaléknál nem hiszem, hogy megfogná az 1600. Az ott még 25%-os osztalék lenne. Lásd újra DH tavaly. Lehetett tudni, hogy fenntarthatatlan az osztalék mértéke mégis ~10%-ig emelkedett az árfolyam. 400 forintos osztaléktól azért nem kell tartani. Már 280 is erős lenne. A 160 viszont már-már középútnak tekinthető idei évre. Figyelembe véve, hogy tavaly nem volt osztalék, illetve beruházás mellett is bőven maradhat pénz a kasszában idén.
Egy racionális árazásnál úgy gondolom, hogy az 1200 csak nagyon rövid ideig lenne opció. Ez egy 120-as eps-nél reális, amikor nincs osztalékfizetés, de itt ugye számolni kell azzal, hogy rövid időn belül lesz beruházás (annál több, minél kevesebb az osztalék), ami legalább 50 Ft-al növeli az eps-t, így egy 170 Ft-nál már mindjárt 1700-at ér a rv, amit tovább hajthat 2000 fölé egy folyamatosan kifizethető 150 Ft-os osztalék reménye. A 100 Ft-os osztaléknál pedig a mostani 6% körüli osztalékhozam elvárást kell nézni, akkor rögtön 1500 körüli az ár, amit a további beruházások vihetnek feljebb, ami valamivel alacsonyabb, mint a scenario 1-ben, de még így sem kevés. A legextrémebb (és talán jól mutatja, hogy mennyire nem az osztalék a minden) egy 400 Ft-os osztalék kifizetése lenne, ami mivel nem fenntartható, lenne egy 1600-as árfolyam, fizetés után vissza 1200-ra és mivel nincs pénz további növekedésre, így az 1800-as Waterloo-nak integethetünk. Lenne éves potenciális 110 Ft-os osztalék, nagyon szolid növekedési potenciállal.
Appeninn Holding Nyrt.