Én értem miről beszélsz, NHP és társai meg Széchenyi hitel, és annak sok típusa hosszú évek alatt, lakossági fix 2.5% os kamatozasu, meg éveken át 3% koruli piaci kamatozasu fix 20 éves hitelek, meg a babavaro 0%hiteelek,etc mind a nagyvallalati, mind a KKV és a lakosság 1-3%on kapott hosszu lejáratu fix stabil hiteleket miközben a 14,% 17 %infláció meg elégete azt. De mivel nincs ingyen ebéd, a veszteség ez a "bukó" valahol ketyeg minden éven Nevezzük ezt "kamat SWAP vesztesegnek". Ez, bizony nagy teher., az MNB nek. Én értem miről beszélsz, és a többi....... részemről marad kimondatlanul. Annyira értem mirol beszélsz, hogy 2 évvel ezelőtt erről már írtam a lakás topikban, és az FF topikban. Sőt már 0.9% jegybanki alapkamat idejében megjosotam a fórumon írásban, 10%os inflációt, annak bekovetkezterol beszéltem, nagy kirohogeseket kaptam. Igaz én arra számítottam hogy10- 13% os Bubornal, és BIRS nel azért nem lehet majd 3%os mesterséges hiteleket felvenni...kicsit erős volt. Ebbe tévedtem. Hozzateszem, hogy gyengedebben de ez a "unortodoxiat csinálta a FED, es Az EKB is, csak nem ilyen durván...
Lásd MMT monetáris theory, lasd továbbá a penzkinalat mennyiségi növekedéset, és lásd QE, etc......
Lásd MMT monetáris theory, lasd továbbá a penzkinalat mennyiségi növekedéset, és lásd QE, etc......
Magyar Állampapír tulajok