Nem tudod mennyibe fog kerülni a rendszer ès az élettartama többszöröse, nem degralàlódik. De majd az élet eldönti.. ennyi.... Az MVM nel biztos unatkoznak, hogy ilyenekkel foglalkoznak.
Lehet csak valoszinuleg sosem terulsz meg. Gondold vegig ha hetekig nem sutod ki milyen ciklusszammal fogsz menni? A litium akkuk napi 1-1,5 ciklust mennek. Es 10 % veszteseggel . Szoval szerintem ennek semmi eselye es racionalitasa sem sok. Hetekre nem tarolsz energiat igy .
hetek ha az akkumulátorok feltöltődtek után töltheti a geoakkut, éjjel használja az aksit, de ha1 hétig nem süt a nap mehet az áram a geoakkuból. Egy cég ami hétvégén áll, illetve délután 2ig dolgozik bőven van ideje feltölteni a geoakkut is.
Számomra ez a technológia egy rendkívül homályos, folyamatosan változó valami, aminek bármilyen alkalmazhatóságáról még korai beszélni. Ha lesz valamilyen demonstráció arról, hogy hogyan és milyen paraméterek mellett működik a rendszerük, akkor lehet elgondolkozni azon, hogy hol lesz jó.
A Hungarnánál is zajlanak felmérések és ott nincs gázbekeverés csak áram visszaalakítás. Nem tudom a részleteket, de a Geoakku olcsóbb és biztonságosabb lehet a mostani rendszereknél.
Ha folyekony hidrogent bekeverve egetjuk akkor csak hoeromu johet szoban felhasznalokent. Az energiava torteno visszaalakitassak kapcsolatban leirtam a kerdeseim . A meretgazdasagossag mindig elony. Azert erdemes nezni mennyi negativ oras termeles van mert az keves a nyereseges uzemelteteshez. Pick tradre szerintem nem alkalmas . RHD t vedd figyelembe kof eseten 40 eur
A prezentacioval vannak ketsegeim az energitarolas vesztesege biztosan rossz pl . A capex nem tudom milyen meretezesre van kiszamolva ? Szoval vannak ketsegeim . Energia veszteseg ? Litiumnal 8 % nagyjabol ok . A capex tartalmazza a hudrogen bontasat es vissza alakitasat energiava ? Ott nekem a 45 % alacsonynak tunik . Jo lenne egyertelmubb leiras
A prezentációban szerepeltek számok, CAPEX illetve LCOS. Persze ha a kétségeid azokkal a számokkal kapcsolatosak, azt megértem, elég furcsára sikerültek azok a diagramok.
Nem lattam oket . De ez nem kiserleti technologiai bemutato volt. Erre a teruletre egyenlore az akku jobb megoldasnak tunik. A geoakkuval meg rengeteg a bizonytalansag . Alapvetoen nem tudjuk mennyibe kerul 1 MWh teljesirtmeny . Ha az latjuk akkor van mirol beszelni. En is azt a prezit lattam mint mindenki . Ott azert van ketsegem . Valoszinuleg gazturbia melle lesz ertelme kvota megtakaritas miatt , ez a nagy turbinas eromuvek vilaga . Nem igazan ertek hozza. De a CAAPEX nelkul nincs ertelme beszelni rola. Jo lenne legalabb egy nagysagrendi ar es skalazhatosag
Ez eppen a maira nem igaz. Ha azt mondod hogy draga a kis befektetonek azzal esetleg egyetertek . De nagyjaboll itt latod a kovetkezo egy ket tendenciajat
Palkovics tobb mint 20 milliot keres egy evbrn, az eves jelentesben feltuntettek, ezenkivul ove a ceg 49%-a, osztalekot nem kapott az elmult evekben, mert az epdu nem fizetett, nem volt mibol...
Nem a megrendelés volt 25ön àrazva hanem a technológia. Licenszelni fognak egy forradalmi H2 tàroló technológiàt. Vevő az egész vilàg. De nem az epduferr fogja őket a világ minden pontján telepîteni. ;-)
Sajnos nem tudunk mit tenni, csak turelmesen varni. Palkovics tavaly szeptemberben 1 evet mondott a geoakkura, amig megrendeles johet, a 2025os eves jelentesben pedig 2026-ot irnak, ezert abbol indulok ki, hogy 2026 december 31.-ig lesz legalabb 1 db geoakku megrendeles.
Idei évre megvannak a megrendelések. Zánka; Krisztina tér; azzal nincs gond. Engem az zavar hogy itt vagyunk 8 körül. Vagy essen 4re vagy törjünk ki egy hírrel az űrbe. :-)
A Geoakkuval kapcsolatban en is igy latom, kerdes mi lesz a 3 epitoipari labbal? Hiszen jelenleg ezek hozzak az arbevetelt, ha fellendul, ez is komolyan hozzajarulhatna a ceg sikerehez...
A vàlasz egyszerű. Ha nem működőképes vissza 4ft-ra. Viszont ha az MVM validàlja és készül egy tanulmány, hogy ez a legjobb H2 tàroló akkor a 30ft is kevél lesz érte.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995