Csupán annyi a kifogás a házilag is könnyen megvalósítható mini szélerőművek ellen, hogy akkor a neres gecik nem tudnák lenyúlni az energia felhasználókat,!!! Lásd az európa szerte nagy népszerűségnek örvendő erkély napkollektorok, amit csak ebben a tetves országban nem engedélyez ez a mocsok rendszer!!
Halvány fing fogalma sincs minderről!! Ezek nem 40 méteres lapátok. Voltam nála, kint a teraszon működés közben gyakorlatilag 50 méterről nem lehet hallani, bent a házban meg pláne. Viszont a villamos energia szükségletet 70-80 százalékban biztosította!!
Mi a kifogás ez ellen? Nem értem Nekem annyi csak az aggály hogy állítólag 30-40 év azt kakkuk és a földbe vagy vmeky nem használt bányába teszik temetik!!
hát igen halgassa maga a zajt.akkor megtudja.és a köcsög az volt aki telepitette.menjen egy tanyára -ugy látom sokan tényleg nem értik ,de nem is fogják-megérteni sosem.
Pár éve volt munkatársam amolyan műszaki- elektronikai ezermester. Kertjébe telepített kis szélerőművet ,valamelyik köcsög feljelentette, komoly bírságot kellett fizetnie!!! Nehogy már jól járjon az egyszerű józan műszaki ésszel megállott kisember!!! Ez valahogy emlékeztet a 70-80-as évekbeli cocom listás időszakra!!
szerintem jo telepitsenek főleg lakokörzetekben -klassz hallgatni ezeket.és egyébként semmit sem érnek -csak undoritoak.de hát ez az erkölcstelen világnak már ugyis mindeggy.nem számit háboru pedofilia tolvajlás -gyilkolászás -kábitoszer -ez már nem sötét középkor hanem simán sötétség.
azért kérdem én honnan van ennyi pénz -?orbán osztogatása épitkezés 3% os hitel stb.na ez a kérdés.mert hogy ennyi bevétel nincs az biztos.nagyon nem koser ez.
Ez azért érdekes, mert nekem tanulmányim után (vegyész és vegyészmérnök) a hatályos szabályok szerint Magyarországon sehol sem lehet szélerőművet telepíteni. Én kicsit félek tőle a szabályozás könnyítésével, pont azt a plusz veszik el, amit a korlátozásokkal pont megvédtük volna. Nekem ez inkább negatív hír, mint pozitív.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995