Na ezért nem tudom komolyan venni az Erste eredménybecsléseit. Lehet engem ezért elfogultnak tartani, de ahol negyedévről negyedévre rendszeresen ekkora eltérések vannak ott egy idő után fel kellene merülnie a felelősségnek, mert szemlátomást valaki rosszul végzi a munkáját.
A jelentés egyébként kifejezetten jó, a pénzügyi műveletek veszteségét leszámítva minden fontos soron verte az elemzői várakozásokat.
És egy fontos mondat a végére:
“A MOL 2,1 milliárd dollár “tiszta” EBITDA-t ért el az első 9 hónapban, a 2023-ra vonatkozó egész éves
EBITDA iránymutatását 2,8 milliárd dollárra emelte”
(A kék, bearish alt ezen nem látszik teljesen, ezért is linkelem a korábbira, mert azon szerepel)
Updateltem a mai nappal, de nincs érdemi változás. A felfele irány továbbra is addig van életben amíg nem fedi át a 2826-ot. Szerintem benne lehet a pakliban még egy olyan változat, hogy nincs meg a 4-es és csinál egy új minimumot 2838 körül, hogy átszámozhassuk.
Közben azért annyit megjegyeznék, hogy jelenleg egy komolyabb korrekció zajlik az olajszektorban, amihez képest meglehetősen jól tartja magát a papír még a mai nappal együtt is.
Elképzelhető, hogy ennek csak időzítésbeli oka van és a jelentés után nagyobb tömegben fognak realizálni itt is, de lehet bullosan is értékelni és azt gondolni, hogy ha ezeken a szinteken “túléli” a szektor korrekcióját akkor folytatódhat az emelkedés a fordulat után.
Kicsit jobb mint a Q1, a Q2-nek viszont több, mint a duplája. Meg volt a mélypont. Emelkedő pályára állt a nyereségtermelés! Persze ez még csak a piaci konszenzus, amit a jelentések azért rendre meg szoktak ugrani, és talán lesz egy kis meglepetés is!
MOL tulajok normálisan