amit bejelez a MARSS arra mennek rá. hozzáteszem az a rendszer egy rakás szar, mert 100M-os forgalom mellett nem szűri ki a manipulációt, de ha 1000Ft-tal leadod a fityfaszom xtend-es papírt, azt persze rögtön bejelzi.
mnb szerint az is manipuláció, ha beállsz eladásra a 3. legalacsonyabb árfolyammal mondjuk 30K pakkal. mnb-nek minden manipuláció csak az nem, ha a brokerek 4-5 számlával és robotokkal 100 milliókkal hajtanak fel árakat majd leborítják 3-4 nap múlva. :) Maradjunk ennyiben. Jelenleg nem tudjuk ki és mik okból kezdte el venni, de mivel tavaly november óta 400-ról esett 24x-re így ezt sem mondható, hogy nem volt időszerű, hogy valaki belevegyen. Vagy akár hír is várható. De lehet persze, hogy egy kisbüfi, aki szereti égetni a pénzét. Ez utóbbinak elég bünti lesz, ha benne ül majd a rárohadó papírokkal. Meglátjuk.
Az a manipuláció, hogy ki -be rakosgatja az ajánlatait. Nem szorosan követem az AKKO-t, nincs is belőle, de néha ránézek és pont láttam, hogy egy nagyobb vételi ajánlat eltűnt. Ha ez egyedi eset akkor nem gond, de ha jelenti valaki és megvizsgálják, és ez a szereplő rendszeresen ezt csinálja, az bírságot von maga után.
A hozzászólásod arra utalt, hogy ha felfelé megy az árfolyam, az már csak manipuláció lehet. Így lehetett értelmezni. Mindeközben már napok óta van vevő akire rá lehetett adogatni: nem állt ki, nem lépkedett lentebb. Szóval fura nekem, hogy ha az Akko emelkedik 2-3%-ot akkor már csak az lehet, hogy "valaki manipulál", miközben több 100M-kal hajtották meg a rába vagy a 4ig emelkedést. Nem beszélve a mol-ról, aminél nagyobb piaci befolyásolást nem is láttam az elmúlt fél évben. Ott vagy bennfentes kereskedelem van, vagy akkor speka manipuláció mint a ház, hiszen SEMMI nem indokolja, hogy 3000-re felrántsák azután hogy égett mint a rejsztág. :)
Tudjuk ki szórakozik állandóan, támaszt, stb... Tegye, csak itt kussba kell lenni, meg asszisztálni hozzá, máshol meg segítség MNB!!! :)) Persze amikor lefelé ment, még a kartell is szóba jött, hogy megfogják! hmm Hát elég fura hozzáállás, szó se róla..
Te figyelted mi történt az elmúlt pár napban? Vagy csak most jöttél egyet kommentálni? Mindegyik nap volt vevő, aki beállt a könyvbe 10K-kal és megkapta hol egyben, hol külön. Ma beállt nagyobb tétellel, ott volt, rá lehetett adni. Közben elkezdte felfelé venni. Pontosan hol van itt a manipuláció? Az nem manipuláció, hogy a 4ig-t vagy a rábát a brókerek széthajtják robotokkal? Tele volt a 4ig könyv 315 meg 111 vételekkel. Az miért nem zavart senkit?
Elvagy te tévedve! Nekem semmi bajom az Akko-val!! Először is, én nem kiáltok MBN után, ha nem arra megy az árfolyam, ami a pozim szerint ellentétes. Tudomásul kell venni, hogy ez egy többszereplős piac és leszarják mit szeretnénk! Másodszor, én szóltam pár napja, hogy csipegetni, persze nem értettetek vele egyet! Nem újdonság számomra.. 😃😃 Akkom nekem is van. Ettől függetlenül, ha esik, nem kiabálok az MNB után, mint a gyerekek... Remélem érthető?!
Akko fórum