Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
combo 2026. 03. 01. 22:06
Előzmény: #8796  euler
Magyar Péter kommentje FB-on a telexes cikk alatt (kommentár nélkül itt hagyom): "A Telex szinte semmelyik nyilvános sokezres rendezvényünkön sem jelenik meg.Bezzeg a Lázárinfókon…"
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 03. 01. 21:19
Előzmény: #8818  offshort
Fölfogtam. 
Valami miatt mégis az a kényszerképzetem, hogy a hatalomnak föl kell lépnie a rendbontások ellen.
A fociultrák ellen is. A székház ostrománál fölismertek egy szabadnapos rendőrt is. Nem hiszem, hogy ő fociultra lett volna.
A tévészékházat hogyan és milyen véráldozatokkal foglalták vissza?
A karhatalmi harcászatról egy árva szót nem írtál, csak a dátumát.
A nagygyűléssel is meg lehetett volna tenni azt, hogy hagyják békésen föloszlani, mint ahogy az összes addigi és azutáni nagygyűlés is békésen föloszlott.
Puccskísérleten mit értesz? Semmilyen palotaforradalom nem volt.
Államcsíny
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamcs%C3%ADny
Az államcsíny vagy puccs törvénytelen hatalomátvétel, a szélesebb néptömegek támogatása nélkül , többnyire fizikai erőszak, nem ritkán katonai erő alkalmazásával, de előfordul békésen is. ...
offshort
offshort 2026. 03. 01. 20:19
Előzmény: #8812  Dehogynincs
már írtam neked régebben is, de valamiért nem vagy hajlandó felfogni, 
a 2006-os sept. 18.-a és a 2006 okt.23-a között eltelt majd egy hónap! 
ami 2-3 naponta kukagyujtogatásokkal, és lezárásokkal teli éjjeleket hozott, 
(a békésen tüntető tömeg! :), andrássy-oktogon-nyugati pu,-bajcsy) 
a 2006 sept 18-i tv székház elleni ostromot pedig fizikailag a "fociultrák" 
vitték véghez, 
kubatov és orbán hathatós összezervezése folytán 
(ria-ria hungaria, rendőrök lehazaárulózása, kővel dobálása) 
aztán a randalirozás végén torockai benyújtott egy peticiót, 
aminek az utolsó pontjai közt az állt, hogy azonnal tegyék vissza a fradit az nb1-be! 
nyilvánvalóan összeszervezett focihuligánokból állt a "békés forradalmi" tömeg, 
akiket a demokrácia puccs kisérlete miatt számon kellett volna kérni! 
feri nem merte, .... ez lett a veszte! 
euler
euler 2026. 03. 01. 18:17
Előzmény: #8816  Counter
ÉN úgy látom, hogy jelenleg egy egyszerű feles Tisza győzelem várható.
Counter 2026. 03. 01. 18:09
Előzmény: #8811  euler
És ezt ti el is hiszitek?
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 03. 01. 17:29
Előzmény: #8813  gazmber
1. biztos
2. biztos
3. csak arra vennék mérget, hogy szvsz vagyis szerény véleményed szerint.
Utólag már tudjuk, hogy hetekig tartó tömegtüntetések voltak, de ezt nem lehetett tudni előre.
A fidesz nagygyűlés utáni karhatalmi harcászatot sem láttuk előre. A karhatalom viszont tudta. Véletlenül volt elég vízágyú, vipera, rendőr, lovascsapat, könnygáz, gumilövedék ...
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 03. 01. 17:22
Előzmény: #8805  euler
2010 óta már négy olyan választást is láttam, hogy az esélyeiket elrajongók a választás másnapján kétharmados vereségre ébredtek.
gazmber 2026. 03. 01. 17:21
Előzmény: #8812  Dehogynincs

'Az őszödi beszédet nem Orbán mondatta...' .. biztos??
'nem az ő (embere) vette föl'...biztos?
... de hogy hónapokkal utána, jól előkészítetten és szervezetten ők hozták nyílvánosságra vmilyen lakájmédiájukon az tuti... és az egész lázongást is ők kordinálták, arra is mérget lehet venni (?) szvsz 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 03. 01. 17:06
Előzmény: #8806  Shortelek
2016-ban?
2006-ban valóban voltak az utcán tömegek, de őket az őszödi beszéd kipattanása vitte az utcára.
Az őszödi beszédet nem Orbán mondatta el Gyurcsánnyal, nem ő vette föl a mobiltelefonjával és nem ő hozta nyilvánosságra a felvételt.
2006-ban hetekig én is úgy jártam haza munkából, hogy útba ejtettem a Kossuth teret.
A netadós tüntike után Orbán meghátrált.
A tavalyi Pride-os kétszázezres tüntike után Orbán lenyelte, hogy a tömeg nem törődött a Pride betiltásával.
Kétszázezres tömeget nem könnyű megbüntetni. 
https://www.aljazeera.com/news/2025/6/28/record-attendance-expected-at-budapest-pride-march-despite-orban-warning
euler
euler 2026. 03. 01. 14:42
"Még sosem vezetett ennyivel a Tisza, 5%-ra van a párt a kétharmados többségtől!
A legfrissebb közvélemény-kutatások adatai alapján a Tisza a teljes népességben 630 ezer szavazattal vezethet a Fidesz előtt, így 117 mandátumot szerezne"
.
Ez a taktikaiszavazas.hu mandátumkalkulátora. (A 21Kutató-é már kétharmadot jósol.)
https://www.facebook.com/taktikaiszavazas.hu/posts/pfbid02kmYox4azfLmhdgnVkaQWT3Uer7wQPZzcR4f1bQkTUmS43QyR8NVHteUXe6nohfgcl
euler
euler 2026. 03. 01. 13:54
Előzmény: #8809  Vali
Ez annyira univerzális érv, hogy mindent überel. :))
Azt is hogy ki kivel szavaz az EP-ben az oroszok mellett, az ukránok ellen, a nők abortuszjoga ellen vagy Ursula ellen (Mercosur-megállapodás).
Vali 2026. 03. 01. 13:37
Előzmény: #8807  euler
Szerencsére a kétszereplős plakátdömpingből senkinek nem támad olyan asszociációja, hogy Fidesz-DK két jóbarát. :))
Vali 2026. 03. 01. 13:36
Előzmény: #8806  Shortelek
    A tüntetés kedvéért, tüntetünk egy kicsit, majd mindenkit szerte-széjjel küldtek el kedvéért nem fognak utcára menni többet a magyarok, mert ebből lett elegük. Viszont ha érdemi érvényt látnak, ki fognak menni. Nézzél országjárós képeket, nem fotelesek. 
   Orbán bukása esetén nem látom azt a lelkes csapatot, aki a vesztes mellett törne-zúzna. Persze ott van az MHM, de a pride-os esetlenkedésük után én nem várnék sokat.
euler
euler 2026. 03. 01. 13:20
Előzmény: #8801  combo
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a tiszasok fideszesednek. Legszembetűnőbben a vezérkultuszban.
Szomorú amikor az "és a Fidesz ... és az Orbán?"-nal próbálnak relativizálni. 
Shortelek 2026. 03. 01. 13:18
Előzmény: #8795  euler
Azt el tudom képzelni ha veszít a fidesz és nem lesz észnél az új kurmány, akkor orbán ki tudja vinni ismét a pribékeket az utcára mint 16 -ban törni, zúzni. Ha gyôzni fog a fidesz és akár a csalás is felmerül, bár most is csalnak mindennel, nem tartom a magyart arra alkalmasnak, hogy az utcán váltsa le orbánt, vagyis lenne tūntike, de a végén úgyis az lesz, hogg menjetek haza és hazamennek, ezt orbán is tudja.
euler
euler 2026. 03. 01. 13:05
Előzmény: #8798  Dehogynincs
Csak eljutottal a megfejtésig az utolsó bekezdésedben. :)
Nem szűkíteném a "budapesti tömegre", itt inkább azokra gondoltam akik fixre veszik a 20%-os vezetést, aztán egy fidesz győzelemre ébrednek 13-an. 
Mert most kb. ugyanakkora esélye van egy fidesz győzelemnek mint egy tisza kétharmadnak. Kicsi, de nem elhanyagolható. Mint ahogy annak sem, hogy nem lesznek választások 
Haldir1 2026. 03. 01. 12:35
Előzmény: #8803  combo
De te legalább felismered, hogy hova kell most szavazni,és ezek szerint úgy is fogsz cselekedni. Nem kell itt szektázni, az, aki 16 vagy 8 éve szavaz vak hittel, na az szektás. Azért mert van az ellenzéki oldalon végre nem egy 5-6 párti koalíció, hanem 1 kihívó, ami 2 éve sem létezik, és a független kutatók szerint össze tudott annyi szavazót gyűjteni, amivel legyőzhető (és talán le is váltható) a fidesz, attól még nincs Tisza szekta. Hogyan is lenne? Ez politikailag igencsak tájékozatlanságot feltételező duma. Miben higgyen az ember, ha nem a legerősebben, hogy legyőzi végre a fideszt és ezt a rendszert? Itt felnőtt egy generáció, eltelt 16 év úgy, hogy nem láttunk senkit sem kormányozni a fideszen kivül, és nem tudja lassan már a 40-45 alatti korosztály elképzelni, hogy más jobban tudná csinálni, mint ezek. És a Tisza szavazók 75-80%-át eddig a korosztályig alkotják a választók. Ha ez most vak hit, akkor szíved joga, de nincs más. 60-70 éves többszörösen leszerepelt emberekből nem kér a mai ellenzéki társadalom döntő többsége. Pont. 
combo 2026. 03. 01. 12:06
Előzmény: #8802  Heisenberg
A fidesz szekta és a DK szekta után itt a Tisza szekta is. Nehogy egy marginális fórumon elismerjük, hogy valami nem szimpi bennük, mert még a végén kiközösítenek...
.
Az előző választásokat felesleges idekeverni, akkor volt gazdasági növekedés, most meg nincs, csak botrányok.
.
Btw, én is a Tiszára fogok szavazni, mert nincs más, de szerintem először és utoljára.
Heisenberg
Heisenberg 2026. 03. 01. 11:23
Előzmény: #8801  combo
Nagyon nem mindegy ha valaki egy menedzsmentnek, vagy beosztottaknak beszél, angolul, vagy németül, vagy politikailag kényes, simán kiforgatható kérdésekre válaszol, úgy, hogy az orbán kormány millió államközi szerződést titkosított. A fő irányvaló doktrinák pedig már megjelentek a programban is.
Ha ezt nem érted, nem olvastad, az nem az én problémám.
Ja, az elmúlt 16 évben fantasztikus külügyér jelentkezők voltak az ellenzéki oldalon, akik mindenre is tudtak válaszolni.
 Ennek az eredménye a választásokon nem igazán mutatkozott meg 
combo 2026. 03. 01. 09:46
Előzmény: #8800  Heisenberg
Ez szép és jó, de Orbán Anita nem egy zöldfülű politikus, hanem profi, aki a külügyminiszteri poszt várományosa. Valószínűleg el tud mondani pár épkézláb mondatot.
.
Ehhez a nyilatkozatstop tapsikolni olyan, mint amikor a fidesz geci húzásait azzal mentegetik, hogy "hatalomtechnikai szempontból milyen jó".

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek