Nemreg meg (minket kiveve) ath volt mindenutt, most az otp az orosz piaci kitettsege miatt szakadt be, a tobbit nem tudom, de a forint is gyorsan elkezdett gyengulni, szoval lehet a piac elvesztette a turelmet es nem eleg nekik az a filmszinhaz, ami az orszag vezetese helyett itt megy.
Ez nem is annyira offtopic megnézve a bét egészét egy ideje jóformán már minden esik méghozzá nem kicsit. Nem vagyok túl régen a tőzsdén ezért nem is szeretnék következtetést levonni. Nem tudom ez csak véletlenek egybeesése vagy egy folyamat kezdete és elkezd kiáramlani a tőke. Kell e megijedni fogalmam nincs de a jelenlegi helyzet nem tűnik túl rózsásnak.
Signal2, biztos viccelsz!! A 3.500 milliárdos vasútfejlesztés, vagy a 700 milliárdos villamos-hálózat fejlesztés nem konkrét gazdasági intézkedés. Ezek csa mondások, de indulni mikor fognak ezek? Még a tervező irodákra vonatkozó közbeszerzéseket sem indították el, nemhogy a beruházásokat. Ezek évek, mire egy kapavágás is történik bennük. Ezért így évek múlva lesz hatásuk, ha egyáltalán elindulnak valamikor. A "közpénzlenyúló állami szerződések felmondása" na az egy fillért nem tesz hozzá a GDP-hez, csak elvesz belőle. Lásd autópálya koncessziós szerződések. Nem, hogy ennek köszönhetően nem lesz 3 sávos az M7, M1, M3 még 900 ember mehet is majd a lecsóba, akiket Mészárosék annak idején kötelezően átvettek az állami autópálya kezelőtől. A KEKVÁK megszűntetése mit ad hozzá a gazdaság teljesítéséhez?? Csak tovább növeli az állam terheit, hiszen az egyetemek eddig a KEKVÁK-ban lévő részvények osztalékából részesültek és tartották fennt magukat. Most majd az Oktatási minisztérium finanszírozhatja őket direktben, értsd a központi költségvetésből kapnak majd pénzt. Úgy számolj, hogy minden 1.000 forint amit az állam nem költ el pl. beruházásokra, az 270 forinttal csökkenti az állam áfa bevételeit, és kb. 100 forinttal a járulékbevételeit. Viszont a másik oldalon meg növeli a kiadásokat, illetve a hitelkitettséget. Ennyi. Nem rocket science
A hozzászólásod alapján meglehetösen kérdéses, hogy kettönk közül ki elvakult. Nem tudom, mostanában honnan veszel ilyen marhaságokat. Azt hittem, az ilyen ostoba álhíreket terjesztö tartalmak jórészt eltüntek ez éterböl, de ezek szerint a média mély bugyraiban még megtalálhatóak.
4iG Nyrt.Levélcím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.Telefon: +36 1 270 7600Email: IR@4ig.huInternet: http://www.4ig.hu A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása igazgatósági tag személyében történt változásrólA 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a részvényeseket és a tőkepiac szereplőit, hogy Blénessy László igazgatósági tag személyes megfontolások alapján a tegnapi nappal lemondott a társaság igazgatóságában betöltött szerepéről. A 4iG köszönetét fejezi ki Blénessy Lászlónak az igazgatóság tagjaként az elmúlt években végzett elkötelezett munkájáért és a 4iG Csoport fejlődéséhez nyújtott szakmai hozzájárulásáért.Budapest, 2026. október 01. 4iG Nyrt.
Nem azert lettel de ezt te is tudod.Amugy meg altalaban mindenki ugyerzi kitiltas utan,hogy semmi elozmenye nem volt. Itt sokan azt is tudjak mikor es miert lett ez a topik letrehozva. Nem reszletezem…..
Én kicsit tartottam attól, hogy meghiúsul a kötvénykibocsátás, de akkor az most már sínen van. Erre a pénzre szerintem szükség van ahhoz, hogy nagyobb gond nélkül lezáródjon az átvilágítás.
Mármint a magyar gazdaság következö éveire szóló fejlesztések és gazdasági struktúra irreleváns lenne a 4iG-re nézve, semmilyen hatása nincs a cégre, ezért ezt ebben a topikban felesleges erröl diskurálni? Jelzem, mikor legutóbb konkrétan a 4iG féléves jelentéséreöl írtam, azért ki lettem tiltva. Elég homályos, hogy itt miröl szabad eszmecserét folytatni.
Aha, és konkrétan mely intézkedések nem votlak jók a magyar gazdaságra nézve? A 3500 milliárdos vasútfejlesztés vagy a 700 milliárdos villamoshálozatfejlesztés elindítésa? Vagy netán az EU-s pénzek visszaerzése? A közpénzlenyúló állami szerzödések felmondása? A KEKVÀ-k megszüntetése? Kiváncsian várom a választ.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.