Azt látom, hogy francia cég. De gyanítom, hogy az USA-ban történt vmilyen előrelépés, hogy a következő munkanap már alá is lehet írni ezt a bérleti szerződést.
Párizsi a cég akivel most szerződést kötöttek. A világ harmadik legnagyobb műholdas cége. Na remélem a shortosok is vesznek ma 4Igét :D 4725ft és 2,5milliárd feletti forgalom
Valami fontos előrelépés tényleg történhetett az USA-ban, nem csak porhintés, ha hazafelé jövet már meg is kötötték a műholdfrekvenciára vonatkozó bérleti szerződést.
Ezt én is többször figyeltem már, hogy itt mindenki csak nyer. Jókor ad el és persze jókor vesz vissza. Mindegy én nem mertem sem eladni sem venni az elmúlt időszakban már a meglévőkhöz. :) Amúgy eladni sokkal nehezebb számomra, sok-sok éve napi szinten követem még az unalmas időszakban is mindig ránéztem.
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
nagy jelentőségű szerződés aláírásáról
A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a mai napon a 4iG Űr és
Védelmi Zrt. (a továbbiakban: „4iG SDT”) és a EUTELSAT SA frekvenciahasználati bérleti szerződést (a
továbbiakban: „Szerződés”) írt alá a 2024. november 20. napján bejelentett HUSAT program
megvalósítását érintő frekvenciahasználati jogokhoz és műhold pályapozíciókhoz kapcsolódóan.
A HUSAT program a legnagyobb magánkezdeményezésben és finanszírozásban megvalósuló
műholdprogram Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban. A HUSAT program keretében a 4iG
SDT egy geostacionárius pályán keringő távközlési műholdat (HUGEO), valamint további nyolc, alacsony
földkörüli pályán keringő, nagyfelbontású, VHR1 földmegfigyelési műholdat (HULEO) tervez 2032-ig
pályára állítani és a műholdak élettartama során üzemeltetni. A HULEO konstellációban hat
elektrooptikai (HUEOP) és kettő szintetikus apertúrájú radar (HUSAR) műhold kering majd.
A 2025 augusztusában aláírt Együttműködési Megállapodás (a továbbiakban: „MoU”) értelmében az
EUTELSAT SA kizárólagos licencet biztosít a 4iG SDT részére az EUTELSAT SA által a Nemzetközi
Távközlési Egyesülethez bejelentett, meghatározott frekvenciakijelölésekhez tartozó
frekvenciaerőforrások használatára az adott műhold pályapozícióban, a francia hatóságok által kiadott,
vonatkozó engedélyek rendelkezéseinek megfelelően.
Az Együttműködési Megállapodás alapján a Felek megkötötték a frekvenciahasználati bérleti szerződést,
amely jelentős mértékben hozzájárul a HUSAT program sikeres működéséhez.
EUTELSAT SA egy vezető, több pályán, saját műholdakat üzemeltető vállalat, amely több mint negyven
éves múltra tekint vissza műholdflotta üzemeltetésében. Jelenleg 34 geostacionárius pályán és
körülbelül 600 alacsony pályán lévő távközlési műholddal rendelkezik, valamint műholdpozíciós jogok
és frekvenciák kezelésével foglalkozik, együttműködve a nemzetközi és a francia szabályozó
hatóságokkal.
Budapest, 2025. november 10.
4iG Nyrt.
Előre nehéz beírni a vételt, csak akkor amikor már megtörtént. Amúgy meg idén nem volt nehéz nyerni a 4iggel. De nem vettem magamra a hsz-odat!😆 11340-ből 11594 db lett.
Közkéz 10% alatt van. Többször beírtam a pontos részvényeseket. az nagyon érdekes, hogy a fórumozók többsége mennyire érzi a papírt, hogy mindig nyer, naponta többször is, főleg utólag beírogatva :D Hogy ennek mi értelme van és kit akarnak meggyőzni... Én írtam a nagy le körnél pontosan, hogy hol vettem 2edb-okat. Vettem 360on és még azt sem adtam el, mert már látszódik, hogy idén jóval 5eft felett lesz szerintem, ha pár hír jön USAból Én csak a felére számítok idén, mert majd választás előtt is kell a parádé a népnek :D 4695ft és több mint 2,5milliárdos forgalom
A hetek óta tartó mrd-os forgalmat sem a kicsik hordják össze, az eretnekek szerint a közkéz már megfordult: "a kicsik adják veszik egymás között.." hmmm, és persze heteken keresztül és mrd-os forgalmakkal..
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.