Szóval ha nem lesz rövidtávon béke (amire nem is volt esély ameddig a KGB van hatalmon) akkor felpörög a fegyvergyártás, dróngyártás, műholdas kommunikáció........
Most jött valami hír,az oroszok nemhogy területeket nem adnak vissza,hanem több ukrán nagyváros átadását is követelik,hogy leálljanak állitólag?? (Herszon,Zaporizsja,stb)Ennyit a békéről!Lesz itt sokminden esemény rövid távon is,nem lesz kolbászból a kerités sehol!Jó hétvégét mindenkinek,én eltűnök,nem fárasztok senkit itt sem,meg máshol sem! Sziasztok!Majd lesz valami..
"Pénzügyi segélyek tömege" Na nekem ez új, mert ilyenről nem tudok. Mivel az állam akart 1 hazai telekommunikációs szolgáltatót, ezért gyakorlatilag segített a vételnél a Vodafonnál, Diginél és az Invitechnél is. Voltak külön adók, amik mára már nincsenek és volt frekvencia amit a Digi nem kapott meg és gondolom általunk nem ismert ráhatás is. Pont az a lényeg, hogy amit a vásárláskor sokan gondoltak, hogy nagyon drágán vették a cégeket, mert a Telekom 300ft-os árához hasonlították, mára kiderült, hogy nagyon is jó áron vették. Sőt, ha mai árakhoz nézzük, akkor még nagyon is olcsón! 1616ft és 182milla
Jól csináltad hogy eladtad Orbi,ha megvolt a számitásod!Itt vagy évek óta!De ha pár hónapja lennél itt,akkor is,te dolgod!Elmondom nekem a milliárdos haver azt mondta 1400 körül:add el az egészet te marha,megvan rajt amit akartál,mit keversz?Azt mondta ő 100% eladta volna ott az egészet,gondolkodás nélkül,mikor 900 a bekerülője!Nem 1800-1900on,1400 nál már!Azt mondta ez a hibám nekem is meg mindenkinek,hogy nem tudunk kiszállni,meg elengedni dolgokat!Végülis nem hallgattam rá,de ő ezt mondta tanácsnak!Nekem 80-90% papírom megvan most is,ahhoz képest,ami 1378-nál volt,mikor a legtöbb volt!Adtam is el,vettem is,stb! Meglátjuk!Minden lehet!
Semmi nem változott, továbbra is hiszem, hogy a cég komoly jövő előtt áll. Ezért nem is adtam el mindent és azt sem zárom ki, hogy később még invesztálok többet is. De nekem ez a tempo gyors volt, le is írtam. Most a nyerő egy jelentős része ETF-ekbe ment ami sokkal kisebb hozam ambícióval bír de kisebb a kockázat is. Én makrogazdasági kockázatokat is látok, így lehet, hogy még az ETF sem marad hosszabb távon. Olyan instrumentumokat is el kezdtem venni amit régen még soha. Én ilyen ijedősebb fajta vagyok. :) Ha rendeződnek a dolgok, akkor nagyobb tőkével is visszatérek, de jelenleg 5000 darabbal helyén érzem a portfoliomban a story-t. Sztem elég sok kisbüfi van, akinek még ennyi sincs :)
Amikor zuhanás van is érdemes pozitívan szemlélni az eseményeket; 2100-ra állítottam be az eladást. :) Mai napon közel sem vagyunk itt + lehet a mai jelentés után zutty lesz, de hosszú még ez az év. Továbbra is felhívnám a figyelmét a károgóknak egy fontos tényre: "...a Vodafone Magyarországot is megszerző vállalat felvásárlásaiban Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is közreműködött – ráadásul szinte minden komoly 4iG-tranzakció mögött a kormányzat partneri közreműködése, állami hitelek és pénzügyi segélyek tömege áll."
Sokan sokkal magasabb szintekre várják, de ha eladják a papírjaik többségét, utána már úgy gondolják, hogy lefelé megy, mert eladták és azért is adták el. Ha úgy gondolták volna, hogy megy tovább és nem lesz korrekció nem adták volna el. Többször is írtam ezt régebben, hogy ez így szokott lenni, mert az emelkedés megtorpanása a kicsiket mindig elbizonytalanítja. Ha nagyot emelkedik 1 papír, az szintén eladásra ösztönöz és sokan a korrekcióra játszanak, persze ha megy tovább az árfolyam sokszor drágábban veszik vissza. Ezért sokszor jó ülni a kezeken és várni a magasabb szinteket. A többség csak a nyerő kereskedéseit írja be a fórumra és ez megtévesztő, mert sokan elhiszik, hogy a gyors kereskedéseken csak nyerni lehet. Pedig a többség bukik a kapkodásain. Kenyeres is a Wallist ide írogatja és más részvényt is itt ajánlott, ő csak ugrál folyamatosan. 1612ft és 168milla
Nincs értelme egymásnak esni csak azért, mert eltérő a
véleményünk. A tőzsdén bármi megtörténhet, és senki sem tudja 100%-os
biztonsággal megjósolni, mi lesz később.
A piac folyamatosan változik, a remegő kezűek pedig
mindig ott vannak, a kérdés csak az, hol lesznek bátrabbak, és hol kapja el
őket a félelem.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.