Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
S.Worthington
S.Worthington 2025. 02. 07. 10:15
Előzmény: #59058  bub
Pedig elég komoly üzleti potenciál van benne:
  • Az együttműködés kiterjed a harctéri IoT és 5G magánhálózatokra, kihasználva a 4iG Csoport mobil magánhálózati képességeit dinamikus harctéri környezetekben, nagy sebességű, alacsony késleltetésű, biztonságos kapcsolatot biztosítva.Ezen a területen a közös üzletfejlesztéstől akár 1 milliárd euró árbevételt vár a két vállalat.
  • A 4iG Csoport és a Rheinmetall a védelmi erők digitalizációját tűzte ki célul a digitális katona, valamint a szimulációs és tréning rendszerek fejlesztésével. A digitálisrendszer-megoldásoktól a katonai hatékonyság növelését várják amellett, hogy a harctéri szimulációs és kiképzési célokat támogathatják.Ezen a területen öt év alatt 200-300 millió euró bevételt vár a 4iG Csoport és a Rheinmetall.
  • Az űrtechnológia területén a drónfejlesztésben és műholdpiacon is adódnak lehetőségek. A drónokkal a hírszerzési, megfigyelési, kommunikációs és aknamező-felderítés az a terület, ahol szinergialehetőségeket lát a két vállalat. A jövőben a dróngyártási kapacitások kiszervezése is szóba jöhet Magyarországra.
  • A műholdak esetén pedig a műholdas összeköttetés lehetőségét és Föld-megfigyelési szolgáltatásokat említi lehetőségként a 4iG prezentációja az EU és a NATO tagországai számára, ami egy gyorsan növekvő iparág, magas belépési korlátokkal és nagy értékpotenciállal.A stratégiai fókusz jelentős piaci részesedés szerzése, ami 1,5-2 milliárd eu
  • https://www.portfolio.hu/uzlet/20231121/digitalis-katona-dronok-muholdak-elmondta-a-4ig-hogy-mit-tervez-a-rheinmetall-lal-652883rót hozhat a két vállalatnak.
Audax1 2025. 02. 07. 10:04
Előzmény: #59049  S.Worthington
Én is itt vagyok 2017-óta, amióta tüzet-vizet átélek, de teljes mértékben osztom a véleményed!
bub 2025. 02. 07. 09:56
Előzmény: #59056  rice2
 A Rheinmetall szerepét azon kívül hogy befektetett én még nem látom nagy jelentőségűnek. Nyilván van benne őrületes potenciál, de a megvalósítás jelenleg nem ölt látható mértékeket. Most meg megy a podcast, de itt csak a ONE-ról beszél, és a Punk Rock-ot kapcsoltam le miatta :) . Véleményem szerint a TWO az érték az egész cégben, és erre keresnek is külföldi befektetőt, mint a Vintage és a Cetin a mobilban, csak itt a vezetékes részre. A TWo eladása szerintem még az idei év története, és ott jön majd a +400MRD egy nagy része, ezek most lehetne arabok kínaiak és akár amerikai érdekeltség is, ki tudja.
VaLaci73 2025. 02. 07. 09:47
R1384
rice2 2025. 02. 07. 09:43

Még 1 gondolat.
A 4IG és a Rheinmetall közös cége, 52! országban szeretne megjelenni a Rheinmetall beszállítójaként.
Nincs Magyarországon jelenleg ilyen hazai cég, amelyik ennyi országban jelen lenne.
Ki merne "levágni" 1 ilyen céget mint a 4IG??? és milyen haszna lenne belőle?
rice2 2025. 02. 07. 09:32
Előzmény: #59050  bub

Bárki lesz kormányon nem áll neki az ország egyik legnagyobb cégét tönkretenni.
Jó példa erre, hogy Kóka aki régebben a Gyurcsány kormány minisztere  volt, Orbán magával vitte.
Egyébként Jászai mind a 2 oldallal jó kapcsolatokat ápol.
Előző választáskor az ellenzéknél felmerült miniszterelnökként a neve Czakó Borbálának, aki a 4IG tanácsadói testület elnöke.
A másik fontos dolog, hogy ki akarná tönkretenni a Rheinmetall hazai kapcsolatait??? 
Nálunk termel, de ha támadás éri a befektetését (4IG-ét)elviszi máshová, mert minden ország örömmel várná. Kinek állna ez érdekébe??? Ez egyébként választási öngyilkosság lenne.
Vannak cégek akik tuti, hogy szenvednének ha az ellenzék kerülne kormányra. pl.OPUS és más Mészi és Tiborc és stb. cégek, de pont a 4IG a Rheinmetall háttér és a jó kapcsolatok miatt tuti nem.
.
Az biztos, hogy Jászai nem 1-2 évig akarja a részvényeit tartani, mert ő több évre tervez és hosszabb távon majd az osztalékokból akar gazdagodni.
lalika60
lalika60 2025. 02. 07. 09:29
Előzmény: #59052  KawaSzabi2
A Frankfurti tőzsde már régóta tervben van
akgell 2025. 02. 07. 09:28
https://www.hwsw.hu/podcast/68596/one-vodafone-digi-invitech-4ig-integracio-banyai-tamas.html
Ajánlom figyelmedbe ezt a podcastot. Itt elmondja a márka vezérigazgatója mik a terveik a hazai piacon.
KawaSzabi2 2025. 02. 07. 09:24
Lehet hogy választásokig akarnak egy jókis árfolyamot,meg a külföldi tőzsdére bevezetést? Apropó választások!Én sok rizikót nem látok ott sem,behúzzák megint csont nélkül,de ha nem,akkor is mi lesz?Semmi!Pont bárki nyer,nem tudják kikerülni a céget!A fater mondja nekem hogy a Csányi mindegyik kormánnyal jóba van,meg kezdi a meséit!Mondom fater te fordítva ülsz megint a lovon,nem a Csányi van jóba minden kormánnyal,hanem minden kormány a Csányival!!Nagyon nem mindegy!!Ugyanez lesz itt is,ha B-terv lesz!De ne menjünk messze,itt vagyok én is,nekem is most mindenki a barátom elvileg,olyan is aki utál!Tudom jól hogy ki barátom azért mert van lóvém,meg ki lenne barátom akkor ha csóró lennék!Nem kell ezektől a dolgoktól tartani annyira(választások)mert nem fontos!
rp 2025. 02. 07. 09:16
A verseny hiányáról: ha lokálisan nincs, akkor az erőforrásokat regionális versenyben lehet felhasználni, lásd aktuálpolitika.
bub 2025. 02. 07. 09:08
Előzmény: #59042  akgell
Itt egy kicsit finomítanék. Nem lerabolják, az nem cél, illetve sem az Mtel sem a Yettel nem ellenség, de még csak nem is konkurencia szerintem.
Megy a cég szétválasztása kereskedelmi ONE cégre, és infrastruktúra TWO (hívjuk így) cégre.
Itt lesz érdekes a dolog, a ONE harcol a Telekommal, és a többiekkel, DE a TWO nem véletlen lesz leválasztva teljesen a ONE-ról. A TWO nem csak a ONE-t hanem a többi szolgáltatót is kiszolgálja igény esetén mint pl. a Telekomot a Yettelt, esetleg feltörekvő kicsiket is. Így jobban ki tudja használni a már megépített hálózatot, és nem kell feleslegesen építenie a Telekomnak sem ott ahol már van TWO.
Mondjuk ezzel meg is szűnik a verseny az országban, de verseny nélkül nagyobb a haszon. Persze ezt mindenki döntse el, hogy ez jó-e nekünk vagy sem.  Ráadásul én Q4-re nyereséget várok, ennyit már nem lehet leírni mint ami az első 3 negyedévben volt. Még pár hét és kiderül. Amitől én továbbra is tartok az a politikai vonulata a cégnek, mennyire akar a jelenlegi ellenzés példát statuálni egy egyértelműen NER kedvezményezett cégnél. Jönnek a választási őrületek, amiből nehéz lesz kimaradni, és az nem tesz jót egy cégnek sem ami érintett.
S.Worthington
S.Worthington 2025. 02. 07. 08:58
Előzmény: #59048  KawaSzabi2
Én már régen 2017-től benne ülök, volt hogy adtam, volt hogy vettem. Ahogy  látom, már lassan nincs olyan   fejlesztési terület ahová ne érne el a cég! Folyamatosan kapja az állami megbízásokat (külföldről is).  Én 2000 Ft fölé várom,  de új hírek bármikor jöhetnek  amik tovább tolhatják a  4IG szekerét! Korábban már írtam kívánságra itt egy tippet,  mert bejött a Musk - Jászai találkozó amit  évekkel ezelőtt "megálmodtam".Szóval nincs céláram, figyelek és legfeljebb újratervezés van! 
KawaSzabi2 2025. 02. 07. 08:28
Előzmény: #59045  S.Worthington
Mi a célárad?Gondolkoztál már rajt hogy mikor tervezed eladni?Vagy beleülsz,és vársz 1-2évet most,azt utána gondolkozol el,hogy mit csinálsz majd?Ha publikus,akkor írd meg légyszi,mert kiváncsi vagyok!Nyilván most normál körülményekre alapozva a szàmitásokat,hogy nem lesz háború,meg gazdasági válság,meg hasonlók!Én is most ezen agyalok,mi a célterv itt!Szerintem 2000ft környéke az alap terv!De azt tegnap is mondtam,hogy én mindig akkor megyek egyik helyröl a másikra,ha ott sokkal nagyobb hasznot szimatolok!Most azok a cégek a BÉT-en,amik nálam fókuszban vannak,hogy nagyobb pénzzel is odamennék esetleg,mind megindultak!Úgyhogy ha menetelnek szép lassan azok is,akkor átugrálni se nagyon lesz értelme máshová ahogy telik az idő!Úgyhogy én most várok mindenhol,ahol ott vagyok,ott maradok is,ahol meg nem vagyok,oda nem is tervezek menni!Lehet hogy most fél évig semmit se fogok csinálni,csak figyelek!Vagy tovább is!
mandoo 2025. 02. 07. 08:23
Orbán belengette, bizakodó: "Készül az az akcióterv, amit gazdasági tartalmú kérdésekben velük fogunk kötni. Az a csúfság is megesett, hogy a demokraták kormányzása idején a kínai befektetések értéke megelőzte az amerikait. Az amerikai befektetésekre is szükségünk van, ez a megállapodás reméljük, hogy ezt a problémát is orvosolja". mivel még mindig csak készül, és a tartalma nem világos, ezért ennyi morzsából lehet csak csipegetni. Jó étvágyat!
KawaSzabi2 2025. 02. 07. 07:44
Előzmény: #59045  S.Worthington
Igen!😂
S.Worthington
S.Worthington 2025. 02. 07. 07:22
Előzmény: #59044  KawaSzabi2
Írhattad volna úgy is,  hogy "maga a hely a legjobb helyen ONE!" :)
KawaSzabi2 2025. 02. 07. 07:17
Tegnap már besötétedett,kint voltam a ház előtt,pont az egyik haver itt bóklászott,kérdeztem hova megy,azt mondta sétál egy 5-6km-t!Mondom várjál eljövök,akkor nem egyedül mész!Besétáltunk a vàrosközpontba,akkor vettem észre a vàros szivébe szó szerint ott egy nagyon hangulatos kis ONE iroda!Észre se vettem még,pedig minden nap ott kocsizok 30x kábé!Jó a design,jók a fények,modern de nem hivalkodó!Maga a hely a legjobb helyen van,egy baja van,hogy autóval leparkolni szinte lehetetlen!De ez nálunk bárhol lenne igaz,ilyen szempontból hiàba teszik màshová,úgyhogy a legjobb helyre tették!
KawaSzabi2 2025. 02. 06. 19:34
Előzmény: #59042  akgell
"Lerabolják a hazai piacot"!Jó! Egyszer régebben írtam,valami okos mondta és így van,hogy ezek lesznek a jövő cégei,amik küldik a csekket havonta a népnek,és tejelni kell!Mai világba aki kiflit nem tud majd venni,tévét meg netet akkor is fizetni fogja,ha nem is eszik!(Kicsit kisarkitva)Meg kell nézni a pokoli rokonokat,meg melyik celeb hol nyaral éppen,ezek a fontos dolgok ma már! Opus is menni fog,OTP,ma 10% körül,stb!Ha más országokban is tud a 4ig majd poziba kerülni,lesznek olyan akvik,az már ezután egyből dobni fog az árfolyamon,mert az elmúlt 2-3 év volt a megerősödés!Ha termőre van már fordulva a fa,és egyre nagyobb termést hoz,akkor lehet szüretelni,és turkálni a gyümölcsös kosárba majd!Én várok,hogy süssön a nap,beérleli nyáron a gyümölcsöket!😂😂Nem is akarok most őszig foglalkozni tőzsdével se,meg semmivel!Nyilvàn nem bírom ki ne nézzek rá,de most nincs dolgom,megcsináltam amit akartam!Annyi pénzt hagytam minden számlán,tudják vonni a számlavezetési díjakat,amúgy mindent beforgattam!Meg én csak úgy adok el bàrmit,ha tudom mit veszek utána,úgyhogy nálam pénz max 1 napot dekkol a számlámon,de sokszor csak 10 percet,mert dolgoztatom!Ha már én nem dolgozok,legalább a pénz dolgozzon!Szebb jövőt,sok nyerőt!!Szerintem fog a Gellért idén még nagyokat durrantani!🚀Sssssss!Na!Bróker Marcsi a tévébe!Ezt megnézem!
akgell 2025. 02. 06. 17:52
Előzmény: #59040  KawaSzabi2
Szerintem, ha a One brand bevezetésével és a szinergiák kiaknázásával sikerül a management terve, hogy lerabolják a hazai piacot az Mtel elől, akkor az eredménysorokon katapultálni fognak a számok. Nettó profit is lesz bőven, ha ez a terv bejön. Q1 és Q2 gyorsjelentésekben már meg kell jelennie a növekvő tendenciáknak, ha e terv szerint haladnak.
Az extra projektek és külföldi terjeszkedések, amiknek még csak most kezdenek megágyazni, ezek talán 2026tól és az azt követő években hozhatnak még puskaport, vagy inkább űrhajó üzemanyagot nekünk.
KawaSzabi2 2025. 02. 06. 17:38
Szerintem a Gellért célfüzetébe ilyenek vannak:Lőrit előzni,leggazdagabb magyarnak lenni,stb!Most kimatekolom hogy milyen árfolyamnál veri le a Gellért a Lőrit!!Addig én se adom el!Megjátszom ezt a vonalat!😂

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók