A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
CIG hosszú távon olcsó, nagy növekedés előtt áll, engem nem annyira izgat, hogy most 35 vagy 42 forint oszti lesz ;) Nem 3-6 hónapra tervezek a papírral, hanem évekre.
Úgy legyen! De hadd legyek kicsit az ördög ügyvédje :-) Concorde már 2023 októberben 4.800,- célárat határozott meg egyéves távra. Majdnem másfél év eltelt, de nem tudtunk elég közel kerülni ehhez. És ha jól értem, az utoljára 2024 novemberben kiadott, 2025 novemberig szóló, jelenleg érvényes célár is még mindig 4.800,- Ez így nekem nem egy dinamikus felívelés képét mutatja. Amik pedig egyfolytában komoly aggodalmaim: 1) Hungarocamion üzletágban a rengeteg költséges szuper szállítási/raktározási beruházással szemben álló öldöklő piaci verseny és eléggé válságos gazdasági helyzet itthon is és Európa-szerte. 2) Biztosítás üzletágban attól félek, hogy egyszercsak úgy elcsatolhatják a Gránit Bankhoz mint egy Grönlandot vagy Panamát, oszt nekünk meg marad a Gáza Beach. Ne így legyen, csak azért írtam, hogy lássuk, semmit sem vehetünk biztosra. Azért persze reméljük a legjobbakat! :-)
Igen a Wabinál és a CIG-nél ez jelenthet - átmeneti, kb 6-9 hónapos problémát 2025 Q4 - 2026 Q2 időszakba. De majd amikor kijönnek a tény számok 2026-ra akkor megint a helyére kerülnek. Szóval ott lehet egy vételi lehetőség, ha meginognak a befektetők a NER közeliség miatt. A CIG kapcsán amúgy totál hülyeség, az eredmény iszonyú kis része jön ilyen államhoz közeli cégekkel kötött csoportos biztosításokból, kb. nullmértékű hatása van, de a pszihológia picit más lesz.
Ahogy korábban 2 és másfél éve az OTP és a Telekom volt teljesen egyértelmű sztori aztán ők elindultak a helyükre (még nincsenek ott!), majd egy éve a CIG volt totál egyértelmű sztori (ő is elindult, még nincs ott), most kb. a Wabit látom ennyire egyértelmű, tiszta történetnek.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link