Ahogy a múlt héten kiderült, verseny indulhat tavasszal a bankok között a hitelképes devizahitelesek kegyeiért a forintosítás során. De vajon mekkora tartozást kell forintosítani? Az elszámolás után megmaradó, eleve csökkentett összeget, vagy annak...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=204690
"Ezt direkt neked írtam akkor ki, kiváncsi voltam mit válaszolsz!"
Ezt NEM nekem írtad. Bemásoltam, most is belinkelem az adott topicot, mindenki olvashatja.
"(#30) Re: devizahitel
Értékelés: 0
előzmény (#5: matsca) | válasz erre | 2014. Április 22. - 16:13
Én is úgy kaptam 2007.-ben jelzáloghitelt CHF.-alapon, hogy kamu jövedelem volt beírva, a valós 4.-szerese..." link
Ezt direkt neked írtam akkor ki, kiváncsi voltam mit válaszolsz!
Egyébként ez megtörténhetett egyáltalán, hát a Banknak vizsgálni kell a törvényi előírásoknak megfelelően a hiteligénylő vagyoni és jövedelmi helyzetét.
Ha ennek ellenére ilyen megtörténne vagy megtörtént, azért a hitelt kiadó bank felel.
Köszönöm, már mindenkivel összekevernek engem.
Nem vagyok egy csoport tagja sem, csak a devizahitelesek megsegítésére írt cikkeket kommentelem.
Az igaz, hogy nem a Bankoki oldalán.
Erzsike soha nem válaszol semmire, csak kampányolni jár ide. Ahogy van egy vili52 nevű nick is. Mindkettő gyula, teljesen nyilvánvalóan. A stílusuk is ugyanaz.
Gyula pedig egy devizahiteles csoport embere, aki hangulatkeltésért, kampányolásért van itt. Nyilvánvalóan eszesebb, mint aminek láttatja magát (ez is kiderül némelyik hozzászólásából).
Valóban a végtörlesztés tisztességtelen volt, akkor csinálják vissza! Az árfolyamrést meg esteleges tisztességtelen kamatváltozást meg számolják el nekik is!
Egyébként nincs megkülönböztetés. Adott volt neked is a végtörlesztés lehetősége.
Erzsike ezt a sok ökörséget amit itt összehord...
Ha piacin forintosítanak akkor senki semmit nem veszít el... majd amikor nem fizeti a részleteket a házát fogja... de azért se aggódjon, mindig akadnak árverési vevők ;)
az előző végtörlesztésnél nem csináltak ekkora cirkuszt, a kormány tisztességtelen ha megkülönbözteti az adósokat egyiknek mindent a másiknak semmit? Ha piaci árfolyamon forintosítanak akkor az adós elveszti azt amit eddig befizetett. Akkor nem lesz baj, hogy nem tudnak az adósok törleszteni? Mert nem lesz kevesebb a törlesztő. Ezért kár volt ennyire hitegetni az embereket.
Olyan kérdés merült fel bennem,(ami egy picit lehetséges hogy naiv) hogy a forinthitellé történő konvertáláskor, valójában mi történik?
Megkapja a devizahiteles a kedvezményeket, jó esetben visszaesik a tőke a felvételi forintszintre és ezt fogja utána kiváltani egy másik teljesen új hitellel? Ha ez így van, akkor gyakorlatilag a hiteles az eddig befizetett törlesztéseket kidobja az ablakon és mint ha nem történt volna semmi az elmúlt 6-10 évben újra lesz egy szép nagy hitele, amit 20-25 évig fizethet kamatokkal és új feltételekkel. Ebben az esetben gyakorlatilag a hiteles szempontjából csak egy futamidő kitolásról beszélünk, amivel a visszafizetett összegek tekintetében maximum egy látszólagos könnyítés következik be! Jól gondolom? Ha így van akkor ez végül kinek jó?
Suttog a piac: újabb nagy pénzeső vár a devizahitelesekre?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=204690