Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 24. 09:00
Előzmény: #159899  sly36
#159900
https://invst.ly/rjw7r
dax spot gap down 
sly36
sly36 2020. 07. 24. 08:41
Előzmény: #159898  _Macika_
#159899
Réses reggelt! 🙋‍♀️☕️
3200 alá benézhetne ma, de még necces, talán délután.🤷‍♀️
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 24. 08:25
#159896
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pirosban fejeztük be a napot a tengerentúlon. A gyenge munkaerőpiaci adatok miatt jelentős mínuszban zártak az amerikai részvényindexek. Az S&P 500 1,2 százalékkal, a Dow Jones 1,3 százalékkal, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal csökkent a tegnapi kereskedésben. Ázsiában is jelentős mínuszok voltak hajnalban. A Nikkei 0,6 százalékkal, a Hang Seng 2,2 százalékkal, míg a Shanghai Composite 2,8 százalékkal csökkent. A határidős árak alapján Európában is pirosban indulhat a kereskedés, a Dax Index 1,3 százalékkal csökkent reggel 8-ig.
 
A vártnál nagyobb veszteség a Twitternél, de emelkedik a felhasználók száma. A közösségi médiaoldal a konszenzusban szereplő 1 centes veszteség helyett 16 centes veszteséget szenvedett el a lezárt negyedévben. A közzétett jelentés szerint a felhasználók száma mind az Egyesült Államokban, mind globálisan dinamikusan bővül, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt a hirdetési bevételek 23 százalékkal estek vissza, ez okozta a vártnál nagyobb veszteséget. A hirdetési aktivitásban az utóbbi hetekben már látható némi fellendülés, azonban továbbra is visszafogott a vállalatok pénzköltése. A menedzsment természetesen kitért az elmúlt hetek komoly botrányára, amikor ismert emberek Twitter-fiókját törték fel hekkerek, és a gyanútlan felhasználóktól Bitcoint csaltak ki. Jack Dorsey vezérigazgató mindenkitől elnézést kért, és leszögezte, hogy mindent megtesznek a felhasználók fiókjainak és adatainak biztonságáért. A Twitter árfolyama 4,1 százalékkal emelkedett tegnap.
 
A negatív folyamatok ellenére meghaladta a várakozást az AT&T profitja. AWarnerMedia működési árbevétele 23 százalékkal esett vissza a járvány miatti lezárások okán, a Turner reklámbevétele 37 százalékkal csökkent. Az HBO Max előfizetőinek száma 3 millióval, 36 millióra emelkedett, a vállalat vezetése szerint sikerült a hagyományos HBO előfizetők jelentős részét átterelni az új streaming-szolgáltatáshoz. A menedzsment szerint a koronavírus-járvány összességében 830 millió dollárral csökkentette a cégcsoport árbevételét, az HBO Max elindítása pedig 400 millió dollárral az EBITDA-t. A kiigazított, egy részvényre jutó eredmény a negatív tendenciák ellenére meg tudta haladni az előzetes várakozást, 79 cent helyett 83 cent lett. Az árfolyam 0,9 százalékkal csökkent a tegnapi kereskedésben.
 
Kevesebb pénzt égetett el az American Airlines. A vállalat közzétette a második negyedévre vonatkozó jelentését, az egy részvényre jutó veszteség a várt 7,95 dollár helyett 7,82 dollár lett. A menedzsment közölte, hogy míg áprilisban még napi 100 millió dollárt égetett el a vállalat, mostanra sikerült napi 30 millió dollárra leszorítani, így átlagosan 55 millió volt a napi veszteség. A kisebb veszteség a vártnál magasabb árbevétel és a bevezetett költségmegtakarítási programoknak tudható be a vállalat vezetése szerint. Az árfolyam 3,6 százalékkal került tegnap feljebb.
 
A Southwest Airlines vesztesége is kisebb lett a vártnál. Hasonló tendencia látható ennél a vállalatnál is, a várt 2,77 dolláros részvényenkénti veszteség helyett 2,67 dollár lett a lezárt negyedévben. Összesen 915 millió dolláros volt a veszteség, a menedzsment kiadott egy figyelmeztetést, hogy amíg nem lesz védőoltás, vagy hatékony kezelés, nagy valószínűséggel visszafogott lesz a légi-forgalom iránti igény. Bár május-júniusban tapasztalható volt némi forgalomélénkülés, júliusban ismét visszaesett, így a harmadik negyedévre vonatkozóan sem túl optimista a menedzsment. A befektetők nem örültek a híreknek, 1,5 százalékot csökkent a részvény tegnap.
 
Rossz hírek az Inteltől. A chipgyártó újabb gyártási csúszásokról számolt be, az új, még kisebb processzorok gyártása hat hónappal tolódott a negyedévben a korábbi várakozásokhoz képest. Az Intel 7 nanométeres processzorra 2022 végén vagy 2023 elején érkezhet, míg a rivális AMD már árul ilyen chipeket. Pozitívum azonban, hogy a gyártás egy részét kiszervezhetik, míg korábban csak Intel létesítményekben történt processzor gyártás. A most zárult negyedévben enyhén sikerült meghaladni az elemzői várakozásokat az egy részvényre eső igazított eredmény soron, 1,23 dollárt értek el a várt 1,12 dollárhoz képest és éves alapon is 16 százalékos volt a növekedés. A bevétel soron is az elért 19,7 milliárd dollár jobb lett mint az elemzők által várt 18,5 milliárd dollár, itt 19 százalékos volt az éves növekedés. Hiába a vártnál jobb negyedéves eredmény, a 7 nanométeres processzorok csúszása miatt a részvény 10,6 százalékot esett a piaczárás utáni kereskedésben.
 
A Renault elektromos modellje legyőzte a Tesla-t és a Volkswagent Európában. A francia autógyártó 2013-ban mutatta be az első elektromos modelljét, a Zoe-t, melyet azóta többször is átterveztek. Eleinte nem volt nagy sikere az autónak, ám az utóbbi egy évben hirtelen megugrott a modell értékesítése. Az idei első hat hónap során 38 ezer darabot adtak el az autóból Európában, amivel megelőzte a Tesla Model 3, az elektromos Volkwagen Golf és a Nissan Leaf eladásait. Az újkeletű siker meglepte az elemzőket is, ám nem annyira meglepő annak fényében, hogy a francia kormány akár 12 ezer euróval is hajlandó támogatni az elektromos autók vásárlását. A Renault Zoe modelljének ára 32 ezer euróról indul.
 
Halasztja a Disney a Mulan bemutatóját. A rajzfilm élőszereplős filmjét eredetileg augusztusban mutatták volna be a mozikban, azonban a koronavírus miatt a cég ügy döntött, hogy erre nem fog sor kerülni. Már harmadik alkalommal csúsztatják a bemutatót, azonban most új dátumot sem jelöltek ki. A vírus nemcsak az elkészült filmek bemutatását, de az új filmek legyártását is megnehezíti. A Disney eredetileg 2021 decemberében mutatta volna be a legújabb Avatar filmjét és az új Star Wars trilógia nyitó filmjét pedig 2022 végén, azonban mind a kettő bemutatót eltolták egy évvel. Ezen kívül is számos film bemutatóját halasztották, illetve egyes filmeket le is vettek a potenciális repertoárból. A cég részvényei 0,7 százalékkal csökkentek a zárás utáni kereskedésben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Március óta először emelkedett a munkanélküli kérelmek száma az Egyesült Államokban. A legfrissebb számok alapján 1,42 millió új kérelem érkezett be, ami meghaladja a várt 1,30 milliót, illetve az előző heti 1,30 milliót. A gazdasági kilábalást az is fenyegeti, hogy a korábban bejelentett pénzügyi csomagok kezdenek kiürülni, a Moody’s elemzői kiemelték, hogy könnyen megfordulhatnak a pozitív trendek, ha nem érkezik újabb csomag, szerintük gyorsan újabb mélypontra kerülhet az amerikai gazdaság, ha a vírus tovább terjed. A Bloomberg elemzői pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy július végére érhet véget a kibővített munkanélküli segély, amennyiben nem hosszabbítják meg, akkor jelentős keresleti sokk is érheti a gazdaságot. Szerintük számos új programot kell elindítani, hogy a gazdaság elkerülje a recessziót.
 
Már nem olyan fontos a kereskedelmi megállapodás Trumpnak. Az elnök tegnapi beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi helyzetben a Kínával korábban megkötött kereskedelmi megállapodás betartása már nem jelent olyan sokat az ország számára. Donald Trump az elmúlt hónapokban több Kína elleni intézkedést is hozott, többek között megszüntette Hong Kong különleges státuszát, valamint a héten utasította Kínát, hogy három napon belül zárja be a Houstonban lévő konzulátusát, szellemi jogok és privát információk védelmére hivatkozva.
 
Tovább fokozódik a helyzet Kína és az Egyesült Államok között. A kínai külügyminiszter elrendelte, hogy az Egyesült Államoknak be kell zárnia a Csengtu városában üzemelő konzulátusát. A város többek között Tibetet is irányítja, mely régió több konfliktus forrása is. A mostani bejelentés egyértelmű válaszcsapás, hiszen az Egyesült Államok a héten bezáratta Kína houstoni konzulátusát, arra hivatkozva, hogy ott ipari kémkedés folyik. A konzulátusok bezárása egy újabb front az egyre élesedő konfliktusban a két hatalom között, legutóbbi hasonló folyamatok a hidegháború alatt zajlottak az Egyesült Államok és a Szovjetunió között.
 
Tegnap 276 ezer új esetet regisztráltak, baj van Spanyolországban. Továbbra is igen magas számú koronavírus-fertőzésről számoltak be globálisan, az Egyesült Államokban majdnem 70 ezer, Brazíliában közel 60 ezer, Indiában kis híján 50 ezer új esetről. Utóbbi országban exponenciális növekedésnek indult a napi új esetszám, heteken belül elérheti akár a 80-100 ezret is. Európában is aggasztó számok jelentek meg, Spanyolországban 2 615 új beteget regisztráltak (a járvány márciusi csúcsán 8-9 ezer új eset volt naponta), és Franciaországban is átlépte az ezret. Ezen kívül Romániában és Ukrajnában magasak a számok, Németországban egyelőre sikerül kordában tartani a járvány jelenlegi hullámát.
 
Jelentős optimizmus az ausztrál szolgáltatási szektorban. Ma éjszaka jelentek meg a friss beszerzési menedzser-indexek, melyek szerint a feldolgozóiparban és a szolgáltatási szektorban is javult a hangulat júliusban. A feldolgozóipari mutató 51,2 pontról 53,4 pontra emelkedett, miközben a szolgáltatási szektorban működő vállalatok által kitöltött kérdőívek még nagyobb optimizmusról árulkodnak, a júniusi 53,1 pontról 58,5 pontra ugrott fel az index. A koronavírus-járványt viszonylag gyorsan sikerült leszorítani az országban, de június végén ismét emelkedni kezdett az új esetszám, mely jelenleg 2-400 között alakul, ez némi kockázatot jelent a következő hónapok lakossági fogyasztására nézve.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív korrekcióval indulhat a mai kereskedés. A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt csökkenés várható a Budapesti Értéktőzsdén nyitásban. A vezető részvények közül továbbra is az OTP mozgása lehet a legizgalmasabb, melynek végre sikerült a 11 ezer forintos szint felett zárnia. Amennyiben meg tudja tartani az áttörését, a következő napokban folytatódhat az emelkedés. A MOL jegyzése felfelé korrigált, de továbbra is az 1 700-1 800 forintos tartományban mozoghat. A Richter végül nem érte el a 6 700 forintos szintet, lefelé indult tegnap, támasz-zóna 6 300- 6 500 forint között található. A Magyar Telekom vissza tudott kapaszkodni a 380 forintos szintre, mely a korábbi kereskedési sáv alja, azonban továbbra is fennáll a letörés veszélye.
Újabb szinteket tört át a forint. A tegnapi kereskedésben az euró-forint és a dollár-forint árfolyam is meghatározó támaszok alá került. Előbbi esetében 347,50-nél húzódott fontos szint, így most a 343-345-ös zónát célozhatja meg, amennyiben meg tud maradni alatta. A dollár-forint a 300-as szintet törte le, a következő fontosabb tartomány 292-295 között látszik a grafikonon.
 
Varga Mihály pénzügyminiszter szerint 5 százalékos lehet a 2020-as gazdasági visszaesés Magyarországon. A minisztérium korábban 3 százalékos enyhe recesszióval számolt, ezt rontották 5 százalékos visszaesésre. Ezzel párhuzamosan pedig a költségvetési hiány is magasabb lehet az eddig tervezethez képest, azonban itt nem említett konkrét számot. A miniszter a Kossuth rádió adásában azt is elmondta, hogy saját modelljeik alapján áprilisban volt olyan hét, amikor 20 százalékos éves gazdasági aktivitás csökkenést mértek, azonban május végétől már éves növekedést láttak.
 
Tegnap is vette magát az OTP. 30 ezer darab saját részvényt vásárolt a társaság, az átlagár ezúttal 11 134 forinton alakult. Az összes kibocsátott részvénymennyiség 1,18 százalékát birtokolja a vállalat.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

július 24. 9:15 FR Feldolgozóipari BMI
július 24. 9:15 FR Szolgáltatóipari BMI
július 24. 9:15 FR Kompozit BMI
július 24. 9:30 GE Feldolgozóipari BMI
július 24. 9:30 GE Szolgáltatóipari BMI
július 24. 9:30 GE Kompozit BMI
július 24. 10:00 EU Feldolgozóipari BMI
július 24. 10:00 EU Szolgáltatóipari BMI
július 24. 10:00 EU Kompozit BMI
július 24. 10:30 UK Feldolgozóipari BMI
július 24. 10:30 UK Szolgáltatóipari BMI
július 24. 10:30 UK Kompozit BMI
július 24. 15:45 US Feldolgozóipari BMI
július 24. 15:45 US Szolgáltatóipari BMI
július 24. 15:45 US Kompozit BMI
július 24. 16:00 US Újlakások értékesítése, ezer

július 24. Royal Caribbean Cruises Ltd US
július 24. Taubman Centers Inc US
július 24. piacnyitás előtt Verizon Communications Inc US
július 24. piacnyitás előtt American Express Co US
július 24. piacnyitás előtt NextEra Energy Inc US
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 24. 08:17
Előzmény: #159894  tibbi60
#159895
csapkodós pénteket
pletyka piac sokat dumcsizik )
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 24. 07:16
Előzmény: #159886  -bubu-
#159894
Jó reggelt,megkóstolta,de még nincs teljesen betöltve,sztem,addig még nem esik
lighthouse 2020. 07. 23. 22:39
Előzmény: #159890  totem_is_back
#159893
Én egy 2850-es réstöltéssel már teljesen elégedett lennék. Mondjuk aug. közepére :-)
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 23. 22:18
Előzmény: #159891  _Macika_
#159892
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 23. 22:05
#159891
intel q2 után -5%
totem_is_back
totem_is_back 2020. 07. 23. 21:46
Előzmény: #159887  sly36
#159890
2700 erősebb.. :)))))
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 23. 21:28
Előzmény: #159887  sly36
#159889
nincs olyan messze az 1%-ra
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 23. 21:23
Előzmény: #159887  sly36
#159888
egyelőre a remény él rsi divi mellet , tréder tervez piac végez :)
sly36
sly36 2020. 07. 23. 21:16
Előzmény: #159886  -bubu-
#159887
3036 támasz :-))
Ejj de messze van, légypiszok csak a mai gyertya.
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 23. 21:14
#159886
sly36
sly36 2020. 07. 23. 20:56
Előzmény: #159884  _Macika_
#159885
:-))))
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 23. 20:53
Előzmény: #159883  sly36
#159884
tessék ott a szőlőd   ))
sly36
sly36 2020. 07. 23. 20:51
Előzmény: #159879  _Macika_
#159883
Vakmajom:
Előkelő balatoni étterem. A pincér váratlanul egy nem megrendelt pohár rozét hoz.- Engedje meg, uram, hogy erre a pohár borra a turizmusügynökség vendége legyen.- Ő finanszírozza? A turimusmicsoda?- Iiiiigen.- Szóval oligarcháék boroztatnak abból az adóforintból, amit befizetek nekik, hiszen minden itthagyott 1000 forintból 40 megy a családi turizmuskasszába csatornázva, az évente alsó hangon 40 milliárd, amiből visszaosztva haverok piacon életképtelen hoteljeit finanszírozzák és csak ma lehet, hogy többet hagyunk itt ennél az asztalnál ilyen adóban, mint egy pohár nyamvadt átlagos gumicukros rozé ára, és esetleg jobb helye is volna az államkasszában, mint azok adóforintból való ingyen boroztatása, akik erre egyáltalán nem szorulnak rá, hiszen az étterembe járók nem a társadalom legelesettebbjei, és egyébként is, kérem szépen, mi az már, hogy nyugodtan el se lehet költeni egy étkezést anélkül, hogy a rezsim be ne tolulna az arcomba, még az étvágyamat is elveszik, hát minek néznek ezek, hogy vinné el őket a radai rosseb pereputtyostul a rézánfütyülős fészkes búbánatos fenébe, és még hajde finom voltam, és cizellált.- Értem a célzást, kedves uram, így is lehet mondani. Én csak egy pohár rozét hoztam.
sly36
sly36 2020. 07. 23. 20:50
Előzmény: #159879  _Macika_
#159882
Annyira nem biztos azért a holnapi esés...
gilgalad 2020. 07. 23. 20:24
#159881
A HUF-ot is igazán megtalálhaták!...

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek