Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2018. 12. 22. 19:25
Előzmény: törölt hozzászólás
#13780
Valójában ahhoz kell jól érteni, hogy minden területre a megfelelő embert válaszd ki. Te eleve 4 területet emeltél ki, amihez 4 ember kell. Mint főpolgármesternek, rendelkeznie kell még jó beszélőkével, tárgyalókészséggel, politikai érzékkel. 
Tarlóssal nekem egyébként semmi bajom.
13791379 2018. 12. 22. 19:09
Törölt hozzászólás
#13779
lancaster
lancaster 2018. 12. 22. 19:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#13778
oszt mi bajod az ellenzékkel?
13791379 2018. 12. 22. 18:55
Törölt hozzászólás
#13777
13791379 2018. 12. 22. 18:42
Törölt hozzászólás
#13776
lancaster
lancaster 2018. 12. 22. 18:05
Előzmény: #13773  Törölt felhasználó
#13775
Addigra már Orbán sehol se lesz!
Törölt felhasználó 2018. 12. 22. 17:11
Előzmény: #13773  Törölt felhasználó
#13774
Törölt felhasználó 2018. 12. 22. 17:05
Előzmény: #13746  impudent
#13773
https://index.hu/belfold/2018/12/22/a_momentum_ket_not_tesz_az_ep-lista_elere/
A nagy összefosásnak vége, ismét külön lista lesz az ep-választáson :)
fhbl 2018. 12. 22. 16:34
#13772
Nyugdíj 2019: könyörtelen tényekkel szükséges szembesülni. December 12-én kihirdette a kormány a nyugellátások 2019 januári emeléséről szóló rendeletet. Az emelés mértéke januárban 2,7 százalék lesz, hiszen ennyi szerepel inflációs előrejelzésként a 2019-es költségvetési törvényben. Mennyit ér jelenleg ez az növekmény és hány hónapot kell várniuk a nyugdíjasoknak a következő emelésig? - a nyugdíjguru.hu megadta a választ. K. Kiss Gergely, 2018. december 22. szombat, 14:38 Fotó: Unsplash   Hozzászólok   Elküldöm   Ajánlom A kormány idén nem küldött olyan előterjesztést a parlament elé, amely a költségvetési törvény ez a 2,7 százalék szerepel fogyasztóiár-növekedés előrejelzését kívánta volna módosítani, így maradt a tényleges infláció mértékénél már most alacsonyabb előrejelzés szerinti emelés. (Ez 130 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havonta 3500 forintnyi pluszpénzt jelent jövőre).
Nyugdíj 2019: 3500 forintos emelés januártólFarkas András nyugdíjszakértő szerint ebből könyörtelenül következik, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke 2019-ben romlik, hiszen a tényleges pénzromlás mértéke már jelenleg is legalább fél százalékkal magasabb, mint az előrejelzés optimista becslése. Ezzel a nyugdíjasok legalább jövő novemberig, vagyis 11 hónapon át hitelezni fogják a magyar államot - miközben sokszor fogják hallani, milyen gondosan ügyelnek a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzésére. Ez sajnos tényszerűen nem lesz igaz a jövő év első 11 hónapjában, hiszen a nyugdíjtörvény előírásai szerint legközelebb csak 2019. novemberében lehet majd korrigálni a nyugdíjemelés mértékét, ha a 2019. január és augusztus közötti 8 hónapban a KSH által mért tényleges, általános fogyasztóiár-növekedés vagy a tényleges, nyugdíjas fogyasztóiár-növekedés mértéke meghaladná a 2,7 százalékot.A nyugdíjak vásárlóértéke nem is elsősorban emiatt csökken, hanem azért, mert a 2018-ban várható nettó átlagos reálkereset-növekedés a tavalyi és a tavaly előtti két évhez hasonlóan idén is 10 százalék körül vagy annál is magasabban alakul majd, így a nyugdíjak relatív, viszonylagos, a nemzetgazdasági nettó átlagbérhez viszonyított vásárlóerő-csökkenése ismét jelentős lesz. A KSH legfrissebb jelentése szerint a nyugdíjak relatív vásárlóerő csökkenése 2017-ben 9,2 százalékos volt, s ez 2018-ban is hasonló nagyságrendben alakul majd.Vagyis egyre gyorsuló ütemben szakad le a nyugdíjak vásárlóereje az aktív keresők reálkeresetének vásárlóerejétől. Ezt a folyamatot egyre jobban súlyosbítja, ha jövőre is marad a nyugdíjemelés jelenlegi módszere, vagyis az, hogy az előző évben elfogadott és a következő évre szóló költségvetési törvényben előrejelzett inflációs mértékkel nő a nyugdíjak (és kéttucatnyi hasonló ellátás) összege. A nyugdíjemelés módszere a szemünk láttára válik tarthatatlanná. A nyugdíjemelést az infláció várható mértékén túl ismét a reálkeresetek növekedéséhez is kell kötni, különben a nyugdíjas társadalom elszegényedése elkerülhetetlen - értékel Farkas András.

Hogyan kerülhető el az idősek lecsúszása?Ezt a folyamatot csak az fordíthatja meg, ha finomodik a nyugdíjemelés jelenlegi módszere. Az egyik megoldás az lehet, ha a nyugdíjemelés mértéke a jövőben nem csak az infláció előre becsült alakulásától függene, hanem valamilyen arányban a reálkeresetek növekedésétől is. Ennek volt példája a korábbi években már alkalmazott svájci indexálás, amely fele-fele részben függött a keresetnövekedéstől és a fogyasztói árak alakulásától. A magyar gazdaság gyors fejlődése, a magyar költségvetés egészséges alakulása feltehetően lehetővé teszi, hogy a jogalkotó jövőre megvizsgálja egy vegyes emelési rendszer bevezetését, hogy ezzel megakadályozza a nyugellátások vásárlóerejének további csökkenését az aktív korúak átlagkeresetéhez képest.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasa/nyugdij_2019_konyortelen_tenyekkel_szukseges_szembesulni.675647.html
badsector1
badsector1 2018. 12. 22. 15:32
#13770
"Zúdul a virtuális népharag az állatorvosra, aki egy másik kollégájával együtt felnyomta a kamaránál az MTV székházában ellenzéki politikusként akciózó Hadházy Ákost, akinek állatorvos a civil foglalkozása. 
  
Az etikai panasszal élő ajkai állatorvos közösségi oldalát ellepték a humorostól a legdurvább anyázásig eljutó kommentek, röpködnek a szervek és a rákosi-minősítések. Többen viszont precízen azt tudakolják: ha Hadházy ezek szerint ott állatokat kezelt, akkor az őt kihajító biztonsági őröket vagy az összes ott dolgozót tekintsék-e ezentúl hivatalosan is annak.
Ahogy alig pár órája megírtuk, panaszt nyújtott be két állatorvos Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen az MTVA Kunigunda utcai székházában tanúsított magatartása miatt a Magyar Állatorvosi Kamara etikai bizottságához. Hadházy eredetileg ugyanis állatorvos, és a két kolléga, Szinesi András és Herényi Bulcsu etikai panasza szerint "megállapítható, hogy az etikai vétség tényállását kimerítette", mert magatartása összeegyeztethetetlen hivatásával.
Az etikai eljárást kezdeményező dokumentumot maga Szinesi András juttatta el az MTI-hez, a hírt hozzánk hasonlóan azonnal lehozták az online médiumok. Az internet népe pedig ahogy szokott, villámgyorsan reagált, levadászta az oldalát, ahol vesztére nyilvános posztban legutóbb közzétette az ajkai állatorvosi rendelőjének az ünnepi nyitvatartását. Több sem kellett a Hadházy "feljelentésén" kiadadó szimpatizánsainak, főleg, hogy a másik eljárást kezdeményező állatorvos oldala többük szerint nem elérhető, nekünk is hibát jelzett.
A heréléstől a még ennél is durvább állatorvosi beavatkozásokig eljutó kommenteket nem közöljük, de pár példa, milyen szinten zúdul a felháborodás a lépését névvel közzétevő Szinesire:
"Honnan tudja, hogy állatorvosi tevékenységet akart folytatni a tv székházban? Bár az is elkelne...", és mások is azt tudakolták, hogy ezek szerint "Az MTVA-ban állatok vannak?"
  
"Igaza van, Hadházy odament az MTVA-hoz es szégyent hozott a hivatására: egyetlen kergemarhát sem tudott meggyogyitani, pedig rengeteg van ott beloluk".
  
"A besúgás , a feljelentgetés összeegyeztethető a állatorvosi hivatásoddal? Szégyeld magad!"Milyen ember az, aki feljelenti a kollégáját, mert annak más a politikai véleménye? Csak költői kérdés volt."
  
"Ha már állat-orvos ,akkor egy nagy görény a doktor-elvtárs!"
  
"Gratulálok a Fidesz-seggnyaló díj arany fokozatához a doktor úrnak!"Boldog Karácsonyt, házmester úr!"
"(....) -re előjegyezni az állati orvost. Érzéstelenítés nélkül!"
  
"Az etikai bizottságot nem politikai bosszuállásra találták ki. Ha Ön nem tudná, sokkal komolyabb céllal jött létre, mint az Önök sekélyes játszmái. Szégyellje magát mint állatorvos, és mint ember. Ugy látszik, Ön még nem tanult eleget az állatoktol, ilyen mocskos dolgot egyik sem követne! #O1G"
  
És akadt, aki komoly jogi levezetésig elment:
"Tessék szíves lenni elmagyarázni, hogy az MTVA székházban hány darab állat esetében történt szakszerű (vagy szakszerűtlen) orvosi beavatkozás, továbbá ezek milyen állatok voltak? (Négylábú, emlős, kétlábú, hüllő stb.?) Amennyiben nem történt orvosi beavatkozás a székházban, akkor az ott eljáró kollégájuk orvosként, orvosi minőségben jelent-e meg - hogy tanácsot adjon, vizsgáljon, gyógyszert írjon fel, megfigyelés alatt tartson pácienseket - vagy sem? Amennyiben nem történt ilyen, akkor a kolléga nem orvosi minőségében, hanem képviselői minőségében járt el. Ha állatorvosi tevékenység nem történt, akkor tevékenységvégzés közben nem lehet etikai vétséget sem elkövetni. Ha nincs tevékenység, nem lehet annak szabályait megsérteni sem. Értem, hogy Önök azt feltételezik, abból a premisszából indultak ki, hogy a biztonsági őrök - miközben éppen a Btk. vonatkozó paragrafusát sértették meg - állat módjára jártak el.Ugyanakkor az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata alapján minden embert egyenlő jogok illetnek meg, így megilleti őket a méltósághoz való jog, mint elidegeníthetetlen, első generációs alapjog. Mindezek alapján a biztonsági őröket nem lehet állatként kezelni és sértő velük szemben minden olyan megnyilvánulás, amely alapján az feltételezhető, hogy őket nem egyenlő méltóságú emberként, hanem állatként definiáljuk. Miután ezt tisztáztuk, én javasolnám tisztelettel, hogy a további nevetségesség elkerülése érdekében a tévedésből benyújtott etikai panaszt - szintén a méltóság megőrzése érdekében - csendben visszavonni szíveskedjenek.""
13791379 2018. 12. 22. 15:05
Törölt hozzászólás
#13769
badsector1
badsector1 2018. 12. 22. 15:03
#13768
"Ki nem hirdetett, hatályban nem lévő törvényre hivatkozva küldték el az Állami Számvevőszék dolgozóit pár nappal karácsony előtt.
Áder János köztársasági elnök nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldteaz országgyűlésnek az Állami Számvevőszékről szóló törvény módosítását. Domokos László, az ÁSZ elnöke azonban december 18-án, kedden küldött levelet száz munkatársának, amelyben ezt írta: „Tájékoztatom, hogy az Országgyűlés elfogadta az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Egyúttal mellékelten megküldöm a munkáltató által az Ön részére megajánlott, a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást.” Másnapig, december 19-éig kellett elfogadni a kirúgás eme finomított változatát a vele járó pénzzel együtt, ha nem akart valaki még rosszabbul járni.Egy törvény nem akkor válik törvénnyé, amikor az országgyűlés elfogadja, hanem amikor a köztársasági elnök kihirdeti.Ez a törvény egyébként is 2019. január 1-én lépett volna hatályba, tehát decemberben akkor sem lehetett volna hivatkozni rá, ha Áder János nem vétózta volna meg. De megvétózta, és ha nem hívnak össze emiatt rendkívüli ülést december végére vagy januárra, akkor legkorábban februárban kerül vissza a parlament elé.Kérdés, mi lesz most a „közös megegyezéssel” elküldött ÁSZ-dolgozókkal. A köztársasági elnök kifogásai ugyanis jórészt éppen az ő megváltoztatni kívánt munkajogi helyzetükre vonatkoznak. Például arra, hogy kinevezésük egyoldalú munkáltatói nyilatkozattal történő megváltoztatása esetén sokkal több sérelmes változást lennének kötelesek eltűrni, mint a szintén új törvénnyel szabályozott kormánytisztviselők, és ez „egyértelműen hátrányosabb, kiszolgáltatottabb helyzetet eredményez” számukra. Pedig az átlagosnál szigorúbb erkölcsi követelményeknek kell megfelelniük. Hasonlóan hátrányosnak tartja az államfő a végkielégítés új szabályait. Az eddig köztisztviselői és ügykezelői státuszban volt ÁSZ-munkatársakat a törvény átsorolta a Munka törvénykönyve hatálya alá, és aki ezt nem vállalná, azt az átmeneti szabályok szerint úgy tekintenék, mintha ő mondana fel. Ezzel megfosztanák bizonyos jogoktól, amelyek a munkáltató felmondása esetén járnak – a köztársasági elnök ezt is helyteleníti.Meg lehet persze jegyezni, hogy míg a túlórára és a munkaidőkeretre vonatkozó, sokkal több embert érintő és hatalmas tiltakozással fogadott törvénymódosítást aláírta Áder János, sőt nyilatkozott is, hogy semmi kifogásolhatót nem talált benne, eközben a számvevőszéki munkatársak munkavállalói jogaiért aggódik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a kifogások ne lehetnének jogosak. Az ÁSZ elnökének pedig el kellene számolnia azzal, hogy nem létező törvényre hivatkozva küldött el száz embert."
  
Ilyenek ezek a fiteszesek
13791379 2018. 12. 22. 14:58
Törölt hozzászólás
#13767
badsector1
badsector1 2018. 12. 22. 14:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#13765
Propaganda alapú gazdaságpolitika is csak eu támogatások miatt működött eddig.
13791379 2018. 12. 22. 14:55
Törölt hozzászólás
#13764
badsector1
badsector1 2018. 12. 22. 14:49
#13763
Nem mondja meg a BRFK, hogy miért bérelnek milliárdokért ingatlant a Garancsi-féle cégtől
  
"A BRFK a korábbinál jóval drágábban, évi 450 millió forintért bérli kispesti bűnjelraktárukat attól a Sinvest Hofa 11 Kft,-től, melynek egyik ügyvezetője az Orbánt reptető nagyvállalkozó, Garancsi István - írja a Népszava.A lap már korábban, elsőként megírta, hogy BRFK évek óta bérel egy több tízezer négyzetméteres ipari területet a Hofherr Albert utca -Tóth Árpád utca sarkán, a volt traktorgyár területén - a placcért 2012 és 2017 között összesen 454 millió forintot fizetett az Orbán Viktort előszeretettel reptető Garancsi-féle cégnek. 2018 január elsején azonban a BRFK új, a korábbinál jóval drágább, tíz évre szóló szerződést kötött a céggel – pár nappal azután, hogy az újabb, tízezer négyzetméteres helyi telekre jegyzett be tulajdonjogot a kispesti ipartelepen. A BRFK erre plusz területre is igényt tartott, a következő tíz évben viszont már 4,3 milliárd forintot fizethet a bérleményért. Pedig a hatóság által használható terület jóval kisebb arányban, csak harmadával (összesen 41 ezer négyzetméterre) nőtt. 
Így az ingatlanra bérleti díjként költött közpénz 17 év alatt elérheti az ötmilliárd forintot, miközben a rendőrség ennek töredékéből is hasonló méretű, saját tulajdonú telephelyet vehetne Budapesten.A Népszava megkérdezte, hogy mi indokolta a lépést, de a BRFK szerint ez nem közérdekű adat. "
13791379 2018. 12. 22. 14:47
Törölt hozzászólás
#13762
badsector1
badsector1 2018. 12. 22. 14:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#13761
Viktor előbb látja a kártyavár összeomlását, mint mi.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek