Topiknyitó: Portfolio 2013. 11. 21. 19:01

Megvédte az egykulcsos adót Orbán Gábor  

Ugrás a cikkhez
Az egykulcsos adórendszer a növekedés egyik fő motorja, a komplex jövedelemadó-reformnak köszönhetően Magyarországon ismét megéri munkahelyet teremteni és munkát vállalni, lehetségessé válik a munkanélküliségből, a gazdasági megtorpanásból és a...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=192076
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 11. 22. 09:36
Előzmény: #5  sasa44
Ez nem nézőpont kérdése. A lineáris adóval mindenki a jövedelmének ugyanakkora részét fizeti be az államnak. A magasabb jövedelmű még így is több adót fizet.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 11. 22. 09:31
az igazságos-e, ha akinek kétszer annyi a jövedelme az négyszer annyiért kap tejet meg skodát vagy buszjegyet?

az állam működése ugyanolyan szolgáltatás, mint pl. a tömegközlekedés (ami persze valahol része is), eleve az lenne a logikus, hogy per user fizetünk érte - annyi még belefér, hogy aki kétszer annyit keres, az kétszer annyiért vesz államot (lineáris adózás), na de hogy négyszer annyiért, mire fel??
bigyula 2013. 11. 22. 09:06
Előzmény: #11  jancsika
"Ettől még az állami alkalmazottak Intézmények, ellátók, Igazgatóság alkalmazottjai mind-mind tiszta költségelemek és akárhogy is nézzük 0 ft adót fizetnek...."

Na, ezt nem fogod tudni elmagyarázni úgy az érintetteknek (állami alkalmazottaknak), hogy megértsé, sőt, elfogadják ezt. Nekem is van rokonom, aki igen szépen keres állami alkalmazottként, és engem - a versenyszférában dolgozót - folyamatosan "adócsalóz", miközben az harsogja, hogy Ő mennyi adót fizet. Az istennek sem érti meg, hogy Ő nem fizet adót, és fizetése sem lenne, ha én nem fizetném be az adómat. Ugyanis, nem lenne miből neki fizetést adni...
Törölt felhasználó 2013. 11. 22. 09:01
Előzmény: #11  jancsika
"Ez az igazi baj, a közszféra+ állami érdekeltségek munkavállalói létszáma nő míg a magángazdaságé csökken..."

Ez rettenetes nagy baj és iszonyúan rossz irány.
jancsika 2013. 11. 22. 08:51
Előzmény: #4  Bekre_Pal
Szerintem is teljesen mindegy, hogy egykulcsos, vagy progresszive.

Ettől még az állami alkalmazottak Intézmények, ellátók, Igazgatóság alkalmazottjai mind-mind tiszta költségelemek és akárhogy is nézzük 0 ft adót fizetnek....

Ez az igazi baj, a közszféra+ állami érdekeltségek munkavállalói létszáma nő míg a magángazdaságé csökken...

signal2
signal2 2013. 11. 22. 08:39
Előzmény: #9  signal2
És nem lehet létminimum alatt keresni (nettó) teljes munkaidõben.
signal2
signal2 2013. 11. 22. 08:39
Azután lesz/lett igazságosabb, hogy
- eltörölték a járulékfizetés felsõ határát
- a bruttó bérek alkalmazkodnak a megváltozott rendszerhez, mivel korábban a progresszre álltak be
Törölt felhasználó 2013. 11. 22. 08:29
Előzmény: #7  pf2
Viktornak ezt kell mondania, mert a hátországa "slepje" ezt kívánja. 8 évig ők tartották el, most meg visszafizeti az adóságot, természetesen uzsorás kamattal.... Ja, hogy az adófizetők pénzéről van szó, egyáltalán az álampolgárok életminőségéről... Ez jelen esetben utólagos dolog...Magyarország jobban teljesít...)
pf2 2013. 11. 22. 07:59
Előzmény: #1  Portfolio
Minden tiszteletem azoké , akiket kiállítanak a szembeszökő elkúrt dolgokat megmagyarázni , szaros dolgokat kell megvédeniük.

Kapott egy állást meg kell dolgozni érte , de egyáltalán azon kivűl , hogy tűz közelben van mihez ért ez az ifjú titán?
sasa44 2013. 11. 22. 06:44
Mert nem mindegy, hogy a jövedelmedet csak a megélhetésre, vagy luxuscikkek vásárlására is tudod fordítani.
sasa44 2013. 11. 22. 06:41
"de mindenesetre az biztos, hogy az egykulcs igazságosabb a progresszívnél "
Nézőpont kérdése.
A nagy jövedelműeknek igazságosabbnak, a kis jövedelműeknek igazságtalanabbnak tűnik. Én kis jövedelmű vagyok...
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 11. 21. 23:13
Előzmény: #3  rockmaster
lehet ezen lamentálni, de mindenesetre az biztos, hogy az egykulcs igazságosabb a progresszívnél

szerintem az ellenzék sok választót veszít azért, mert nem tudja nem támadni az egykulcsot
rockmaster 2013. 11. 21. 22:50
Előzmény: #1  Portfolio
Lényegtelen h mit véd meg a Fidesz vagy mit nem. A tények makacs dolgok. Több munkahely nem lett, fogyasztás nem nőtt.. akkor miért is csinálták? Azért, h a szegényektől a gazdagok felé áramoltassák a pénzeket..
Euroman 2013. 11. 21. 21:14
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek