Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 13:45

A kormányváltás 2 módja  

első módszer: akik kormányváltást akarnak (szinte az egész társadalom), jól járnak, ha megismertetik a szerintük érdekes lehetőségekkel (kisebb pártok, pl. CM, 4K!) a szavazni nem járókat, mégpedig azért, mert aki nem akar szavazni menni, az egészen biztosan nem fidesz-szavazó, ergo a fideszt gyengítik az ő szavazataik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:20
Előzmény: #96  rockmaster
Hagyjuk az egészet.
"még mindig szabad lábon vannak"
Folyik a tábornokok pere.

Az utolsó x ar emberek ők. Viselik az egyenruhát.

Nagy háborúk voltak, életüket kockáztataták? Fenéket. Ültek az irodában nézték a tévét meg kártyáztak, itták a whiskyt.

Nézték ahogy a Gyurcsány féle politikusok széné keresik magukat, ahogy szétlopják az orzságot.

Gondoltak egyet, és ők is leszedték a maguk 10-20 % át.

Hát már csak ezért ne legyen megint balos-libsi kormány. Rombolják a morált!
watson
watson 2013. 09. 02. 20:19
Előzmény: #87  upgrayeddAKS
NABI
2002 ST 15,5mrd MSZE -0,8mrd
2003 ST 11,6mrd (60,9mUSD) MSZE -3,8mrd (-23,7mUSD) link
2004 ST (-1,5mUSD) MSZE (-58,7mUSD) link 16. oldal lap alja

negatív saját tőke 2004-ben... mi ez ha nem csőd?

2005 ST (-28,7mUSD) MSZE (-26,2mUSD) link

a felvásárolt Optare cég meg is szűnik...

szerintem ennyit felelevenítve is láthatod hogy effektíve csődbe ment...
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:16
Előzmény: #69  _pampa
Pampa, azt hiszed marha okos vagy, de csak mert egy lépés elsődleges hatásán túl nem tudsz tovább gondolni semmit. Amit írtál "ötlet", egy méginkább lopásra és hazugságra motívált, szakmailag teljesen kontraszelektált bagázst eredményezne.
rockmaster 2013. 09. 02. 20:13
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
Miért is volt csődközelben az ország 2010-ben? Vagy inkább most sodródik egyre inkább efelé?
rockmaster 2013. 09. 02. 20:05
"De ha már csak az adóbevételek 10% át lopják csak el, és nem annyit, hogy az országot csődbe vigyék mindenféle hitellel, akkor is inkább ők, mint a köztörvényes "ződ-LMP"-libsi-balos társaság." --> a "köztörvényesek" még mindig szabad lábon vannak. Miért is?

"bankárkormány" --> ez alatt gondolom mostani Fidesz kormányt érted. A gazdagokat ugyanis egyik kormány se támogatta ilyen bőkezűen, mint a Fidesz kormány. A Fidesz nem más, mint a luxus-borzsuá-gazdagok pártja. Az előzőeknek jóval több volt a szociális érzékenységük.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 20:04
Előzmény: #94  upgrayeddAKS
Költségük nagyrésze marketing.

Emberek nagy része buta.

4 éve még autót/lakást vettem (hitelből q rva drágán). Most meg nem élek jobban.

Akkor miért is nem Fecót vagy Gordonkát válaszam? :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:54
Azt nem értem, hogyan lehet az, hogy a Coca-cola és a Pepsi-cola mellett is sokféle italt fogyasztanak az emberek, miközben mindkettőt brutális marketingköltséggel reklámozzák? Persze, hogy sokan tudják, hogy az egészségre ártalmas mindkettő... Ám eközben a 2 nagy komcsi tolvajbandát nagyon sokan választják...
bigyula 2013. 09. 02. 19:53
"Lopnak Viktorék is. Megy a Mr.10% rendszere. Ez a "demokrácia"."

Nem, nem ez a demokrácia. Ez lopás!

"Ha már semmi mást nem csinálnak, csak 10%al csökkenteték a rezsit..."

Megnézted, hogy a 2010-es kormányváltás óta a rezsicsökkentéssel érintett tételek mennyivel drágultak a rezsicsökkentésig? Még azt sem adták vissza, amit ők emeltek!
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 19:45
Előzmény: #91  upgrayeddAKS
Értem a felháborodást. Van ismerősöm minisztériumban. Lopnak Viktorék is. Megy a Mr.10% rendszere. Ez a "demokrácia".

De ha már csak az adóbevételek 10% át lopják csak el, és nem annyit, hogy az országot csődbe vigyék mindenféle hitellel, akkor is inkább ők, mint a köztörvényes "ződ-LMP"-libsi-balos társaság.

Ha már semmi mást nem csinálnak, csak 10%al csökkenteték a rezsit, már az is jobb, mint a bankárkormány valaha bármit is csinált.

Ez a véleményem.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:26
Előzmény: #89  bigyula
hadd égjen(ek) :)

"Mindegy. Valamit csinálnak."

én a különféle ciánvegyületek fogyasztást javasolnám nekik :)

persze előtte az elsíbolt milliárdokat leadni a portán! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:23
Előzmény: #74  watson
"2.) A Graboplast-ot gusztustalanul, a törvényi változások januári életbe lépése előtt tett tisztességtelen kiszorításával vették, amivel a kisrészvényeseket megszivatták."

háááát ööö izé :)

nem akartam ilyeneket leírni, hiszen nem ismerem eléggé a Grabo-sztorit, de ugye tudod, hogy a Wallis szállt be, és vette meg a cég 25%-át? szóval grat., mert Bajnait "legusztustalanoztad" indirekt módon :) - én amúgy nem tudom, hogy tisztességes-e mint cégvezető ill. mint ember (van egy meglátásom erről, de az nem sokban módosítja az általam gondoltakat az E2014 esélyeiről)
bigyula 2013. 09. 02. 19:21
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
"Hogy most Viktorék kárpótlást fizetnek? Az már választási kampány?"

Igen, ez már a választási kampány. Ha nem az lenne, akkor 3 évvel ezelőtt fizettek volna...

"Mindegy. Valamit csinálnak."

NEM! KURVÁRA NEM MINDEGY, hogy az én adóforintjaimból most vásárolnak szavazatokat!
bigyula 2013. 09. 02. 19:19
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
"Összeültek egy asztal mellett és eldöntötték:

Kiveszünk a cégből mindent amit lehet, átveszünk annyi libát amennyit csak lehet, eladunk azt amit csak gyorsan lehet és jöhet a csőd. Ha szerencsénk van még pluszban is kiszállhatunk."

Bocsi, nem tudtam, hogy jelenvoltál. :-)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:18
1. NABI tudtommal de iure nem ment csődbe, de nem is az a lényeg, hogy jogilag megtörtént-e, mert kisebb megszakításokkal VÉGIG termelt, épp csak a Cerberus anno 2006-ban úgy döntött, hogy Mo.-on nem fog termelni

arra, hogy a (közhiedelemmel ellentétben) a NABI-t nem a devizaügyletek (ill. azok hiánya) hozta nehéz helyzetbe, arra az elemzésemben már rámutattam (mea culpa, ha tévedek), de a mérleg- és eredménykimutatások az én verziómat támasztják alá

márpedig: ha a tulaj túl sok osztalékot vesz fel, az nem szakmai hülyeség, hanem etikai kérdés... ha ki akarja venni a profitot, az az ő dolga, és ha ezzel olyan helyzetbe hozza a céget, hogy kénytelen lesz eladni, az inkább etikai vétség lehet, de szakmai nem... feltéve, hogy jó adatokat elemeztem jól... ha nem, mutass rá, miben tévedtem

amúgy 2013 májusában zárt be az utolsó, a kaposvári gyár a magyar NABI "részéről", és akkor már csak 170 dolgozót kellett elküldeni... ahhoz képest sokáig "élt" a cég, nemde? :) de még1x: az USA-ban még mindig működik! btw. Róna meg Soros 2004-ben szálltak ki a NABI-ból teljesen (lehet őket megkövezni, amiért kivették a profitot, és leléptek...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:09
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
szerintem meg kellene tanulnotok nem a FIDESZ-MSZP szakaszon ill. esetleg FIDESZ-MSZP-Jobbik háromszögben, netán a FIDESZ-MSZP-Jobbik-E2014 trapézban :) gondolkodni legalább akkor, amikor azon vitatkoztok, hogy mi a jó és mi a xar...
a felsoroltakon kívül rengeteg alternatíva létezik

az, hogy a zombik épp mit támogatnak leginkább, az pillanatnyi dolog... egyél sz..t! több milliárd légy nem tévedhet!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 09. 02. 19:03
visszafelé haladva...

4. kösz a gfx-et, elteszem... de ugye nem úgy akarsz érvelni Róna ellen, hogy Bajnait hasonlítod össze vityával és idióta hordájával? :)

3. ezt nem vitattam, bár lehet, hogy rosszul tudjuk, ám nem is az a lényeg, hogy jól tudjuk-e... tfh. mindaz igaz, amit leírtál. ebben az esetben: igaz-e, hogy Bajnaiék BUKTAK a H-B.-eseten? I/N

Igaz-e, hogy Róna meg SOros (sokat) nyert a NABI-n? I/N

folyt. köv.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 18:59
Előzmény: #78  watson
Összeültek egy asztal mellett és eldöntötték:

Kiveszünk a cégből mindent amit lehet, átveszünk annyi libát amennyit csak lehet, eladunk azt amit csak gyorsan lehet és jöhet a csőd. Ha szerencsénk van még pluszban is kiszállhatunk.

Jöhet a következő kör.
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 18:56
"Bajnai nem volt semmilyen vezető tisztviselő a társaságnál, sőt a Wallis részéről sem ő járt el a követelésvásárlásban, bár miért ne járhatott volna egyébként."

Legyen igazad.

Egy sok miliárdos bukó, ebben az országban ahol mindenki ismer mindekit. Ő a céhvezér és semmiről nem tud. Még csak nem is tudott sem a Hajdú Bét ről, sem a többiről. Nevetve lenyel sok milliárdos bukót, hogy még a közelébe se menne a cégnek és azt se mondaná a cégvezetőnek: Pista mi a folyik itt?

Hát elégé életszerű. :)
Törölt felhasználó 2013. 09. 02. 18:51
"Azt meg hogy baromfit vettek át hitelbe vagy bértömést/tartást nem fizettek ki azt meg nem mondanám ennyi infóból."

Hát valamiért csak öngyilkos lett 1x ember és tönkerment x100 család, akik a házukat adták el azért, hogy KIFIZESSÉK a takarmányszállítókat, mert ők nem mehetek csődbe.

Hogy most Viktorék kárpótlást fizetnek? Az már választási kampány? Mindegy. Valamit csinálnak.
watson
watson 2013. 09. 02. 18:49
Előzmény: #80  bigyula
és az embereknek milyük volt?

2010-ban ugyanannyi adósságuk mint 2006-ban

2013-ban viszont 1,5 szer annyi mint 2010-ben
link

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók