Elképesztő tételben adja Dr. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az OTP papírokat: a bankvezér a mai bejelentések alapján közel 7,8 milliárd forintnyi OTP részvénytől szabadult meg. A mostani nem az első alkalom, hogy vezető beosztású OTP...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=186877
Na jó. Sztem Orbán abszolút idealista és az általa újraépített 60-as 70-es években egy bank volt. Nem lepődnék meg ha ismét ez lenne a cél. Lenne egy Takszöv és lenne egy vmi külföldi. Meg is lenne az 50% magyar részarány. OTP bedöntik az szemmel látható csak az a kérdés mikor. Pl. mikorra várható, hogy Csányiék lemondanak? aztán az a kérdés, hogy mindez milyen hatással lesz a többi bankra meg a Forintra. Meg az, hogy akkor most mikor vegyem ki a pénzem és mire váltsam? Lehet, hogy ez így abszordul hangzik, de ezek a dolgok simán benne vannak a dologban. Végülis a magánnyugdíjak lehúzását se hittél el sokáig mégis megtörtént.
Ide önti a Mester a pénzét. Egyelőre inkább viszi a pénzt, mintsem hozza. A "paraszt" vére nem hagyja nyugodni.
Bár az Öreg egy igazi aranyember, amihez nyúl, az előbb-utóbb arannyá válik.
Ha a jenkik rányitogatják a shortokat az otira, leverhetik akár 1200-ig megint, főleg ha elromlik a hangulat
szerintem pedig lehet nemzetközi vonzata is:
ennek a marha nagy bullnak -amit a kicsik vételei tüzelnek immár- spekulálhat a megtorpanására
nem a bennfentes nagyok szoktak olyankor utoljára adni
ezúttal nem várja be "Greget", azaz Soros Fundját hogy egy napvégén leöntsék
Oh, az mily rég vót mán, azóta sem állt le a sarcüzem, sőt magasabb fokozatba kapcsolták és véglegesítették is. Pedig arról szólt a fáma annó,(amikor még Csányi is mosolyogni tudott a történésekhez), hogy ideiglenes lesz az a válságadó és 3 év után megszüntetésre került. Azóta nagyot változott a helyzet. Elképzelhető, hogy a szfv-on nem látjuk már együtt őket.
Ezt a sztorit sztem nem beszélhették meg előtte, mert akkor nem most és így adott volna el a bankvezér.
Ez az eladás menekülés szagú/jellegűnek tűnt számomra.
Biztos lesz visszhangja ennek a történésnek, s talán riport is készül vele, de túl őszinte válaszra valószínű akkor sem számíthatunk.
Lehet nem volt már arra idő, hogy találjon egy nagybefektetőt a csomagjának. Nem hiszem, hogy ezzel nyomást akart volna gyakorolni a Fideszre, mert az egyrészt nem "ijedős", másrészt egy igazi pénzember nem áldoz be több száz millát ilyen hülyeség miatt.
Azért Orbán Viktorral a bankadó bevezetésekor is elég jóban lehettek, mert amikor a többi bank már háborgott, éppen Csányi volt az első aki elismerte hogy most bizony a bankoknak is ki kell venniük a részüket a közterhek viseléséből.
éppen előtte volt egy interjú Orbán Viktorral, utána meg Csányi is megszólalt, és nagy volt az egyetértés...
Csányi már évekkel ezelőt azt nyilatkozta, hogy az élelmiszeriparban látja a jövőt és már jóval korábban komoly pozíciókat épített ki egy sor mezőgazdasági ágazatban.
Én nem látok semmi rosszat abban, hogy kiszált az otiból. A kormány tervei miatt ez egy teljesen racionális döntés volt. Most még viszonylag jó árat kapott érte. Csak azt nem tudom miért nem adott el korábban. Nagy cápa az öreg, nehezen hihető, hogy nem tudott a kormány terveiről. A pénzt meg nyilván az élelmiszeriparba tolja, ahogy eddig is.
mondjuk ez is igaz...egyben eladhatta volna a pakkját egy tételben egy előre kialkudott áron, egy Rahimkulov,vagy ehhez hasonló nagybefektetőnek. Valami amerikai befektetési banknak, német pénzügyi csoportnak, arab sejknek vagy fenetudja kinek még.
de ő a piaci áron adta el, 20 % os esést generálva....ez is megérne egy elemzést még.
Ne olvass valahol! Vagy ne hidd el! A 770 Ft a részvényenként veszteség, az eredményhatás. Az árfolyamhatás ennek sokszorosa. 8 körüli P/E-ről indult, de mivel egyszeri a veszteség, nyilván nem a nyolcszorosa, különösen mivel az már negatív árfolyamot jelentene.
2011-ben amíg nem lehetett tudni a végtörlesztás részleteit legrosszabb esetként 400 milliárdos veszteséget számoltak a teljes bankrendszerre. Emiatt 4300-ról 2800-ig verték le. Ebbe nincs benne, hogy előtte 6400-ról 4000-ig padlózott a görög államcsőd hírére. Most ennek alsó hangon a bő duplájáról, de ha visszamenőleges az intézkedés, akkor a több mint háromszorosáról van szó.
Kb. akkora egyszeri, mint emennyit a 2008-as válság miatt az OTP az ezt követő 3 év alatt együttvéve elszenvedett a 2008-ban Lehman előtt előrejelzett eredmény pályájához képest.
Az árfolyam felezése nagyon könnyen benne van a pakliban.
"Szerintem ez volt a legjobb megoldás, mert nyilván az a cél hogy minél inkább beijessze a kormányt"
Ha ez a cél akkor ez tényleg jó megoldás, de ha ki akar szállni akkor nem.
Valahol olvastam, a legrosszabb eset részvényenként 770 Ft körüli esést jelentene.
Az üzenet Orbán Viktornak számomra sokkal valószínűbb.
De mire lenne jó az UC-nek ez a mennyiség? két nap alatt 3-4% forgott, ebből célirányosan, ha erre koncetrál max.0,5-1%-ot gyűjthetett volna be, De miért is tette volna?
Itt a válasz: ezért adott el Csányi 8 milliárdért OTP-t
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=186877