Láttam ünnepek alatt Gaz12%okat száguldott de kimarasldtam mert nemmertem egy hètig tartani a hosszú magyar BÉT zárás miatt..pèntekenis minden nyitva volt csak a magyar BÉT zárva ez mindig szar kovásznai a certizőkkel! Nemtudom Gazszakértő a 105 ből kiszállt e nyereséggel mert volt rá lehetőség? nem írt ma a topikban a gázról..
Olaj irány 50 Felé mutat . Persze vannak felrántások . De adni kell 3 4 USD haszonnál . Miért menne fel az ár ? Kína jüan ám vesz az oroszoktól . Persze vesz Venezuelából is . De itt a lényeg az lenne hogy az USA jelezze Kínának hogy az Amerikai földrészen nincs helye . Venezuelával fontos bányák is vannak . Pl arany is . Kína meg megígérte Venezuelank megvédi . Szóval lehet egy új “Ukrajna” ..
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Az év végi felhúzás történelmi zárócsúcsot hozott. A korrekciós trend az év vége előtt egy héttel váltott újra kisebb emelkedésbe. Felfelé nyitottabbnak tűnik a mozgás. Az 56,25 felett az 59,38 vagy a 62,5 is tesztelhető lehetne. Eladási jelzésre utaló mozgást nem látni. Az utolsó zöld ideális emelkedő trendvonal letörése aktiválhatna egy short jelzést, ami újra korrekciót hozhatna. Erős támasz zónák az 50 és a 45,3–46,9 pontos tartományban helyezkednek el.Ellenállások: 56,25; 59,38. Támaszok: 50; 48,43; 46,9.
Mindig ez van mikor longom van, hogy mikor már 1 hete úgy néz ki, hogy innen már nincs lejjebb, akkor dobnak még rajta a mélybe pár nagyot... irány 3, vagy alá? A márc. Ápr. Kontraktok már 2.9 re csúsztak..
Igen, az a terv, hogy az USA olajkitermelo es feldolgozo cegek befektetnek oda. Mondjuk oket nem kerdezte meg elore senki :D A csavar az, hogy ez ido. 1-2 ev. Ennyire talan nem arazunk elore?
A venezuelai olajtartalék a legnagyobb hivatalosan a világon. De a jelenlegi kitetmelés mértéke nem jelentős világszinten nézve . Persze amikor túlkínálat van ez sem az árakat hajtja fel . Nincs is megfelelő infrastruktúra , technológia hogy szintet léphessenek önerőből . Viszont Trump odaküldené az USA cégeket “segíteni”..
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.