Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Taktikus long", így hívom. NQ 25010-25040-ig oldalazott Logikusan, akik eddig beszálltak, ki kell őket szippantani: leöntés, de csak 25010-ig. 25010> 25030 gyorsított tempóban. Na itt voltak az újra bejelentkezők, újabb leöntés. 5 perc múlva 25050. Felment 25080-ra, az újabb jelentkezők ismét leöntve: 25080-25050. Reálisan nézve ilyenkor kellene jönnie egy 25000 leöntésnek, amit 2 perc alatt visszahúznak, így tehát mindenkit kicsapnak, és már csak 25070-nél lehet visszaszállni a longba.
Miatyánk a Shortolók és Longosok Istenéhez Ó, Piaci Likviditás Mindenható Őrzője!Kérlek, tekints le ránk, egyszerű halandókra, akik csak egy tiszta grafikont és egy értelmes fundamentális elemzést szeretnénk látni a napi zajban. Hallgasd meg könyörgésünket, és szabadíts meg minket a Fórum Idióta Szófosójától, aki úgy ontja magából a zöldségeket, mint az algotrading szoftver a hibás kötéseket. Add meg nekünk ma:
Hogy ne kelljen végigpörgetnünk 100 hozzászólást, amiben leírja, hogy „megmondtam”, miközben valójában nem mondott semmit.
Hogy a Caps Lock billentyűje végleg adja meg magát, és ne ordítsa többé az arcunkba a világvégét (vagy az indokolatlan holdra szállást).
Hogy az „Én szóltam időben!” kezdetű mondatai vesszenek el a szerverhibák feneketlen mélységében.
Vidd őt kísértésbe:
Tereld át egy másik topikba, mondjuk a „Hogyan neveljünk kaktuszt” fórumba, hátha ott kevesebb kárt okoz a portfóliónk mentális egészségében ( húzzon a faxba messze).
Adj neki egy hirtelen jött, izgalmas hobbit, például a horgászatot – ott legalább csöndben kell maradni, hogy ne ijessze el a halakat (és minket).
Zárd el az információs csapjait:
Legyen az ő internet-előfizetése olyan lassú, mint egy tőzsdei összeomlás utáni pánik-eladás.
Üljön rá a „Mute” gomb az ujjára, és ne eressze, amíg a DAX index vissza nem tér a realitás talajára.
Mert tied a Margin és a Limit, mindörökké, amíg a tőzsde be nem zár. Ámen (és Stop Loss legyen velünk).
https://www.investing.com/equities/volkswagen-vz VW visszajött a Trump leöntés előtti pillanatig, ami volt április, azóta csökkenést mutat. akármelyik autógyártót néztem, +25%-ot mentek a mélypont óta, pedig a helyzet változatlan.
Változtál. Nem vagy már eléggé tökös, aki azt mondja, hogy "majd akkor shortoljak, ha már esett 500-at"? De amúgy totál megértelek. Nem akarsz még 1x beragadni. Én kattintgatok mint a hülyegyerek, 1x bejön, 1x nem. A szerencse forgandó. Joe jöhet a "gyagyásokat elsöprik ömlengésed" ;-).
https://www.investing.com/currencies/xau-usd te szoktad írni: együtt általában nem mozognak, az arany emelkedik, halad a hetes bikacspada fele, mikor fogják nyakon önteni, vay ki törni? 1x jelent egy szarabb az nvidia, mint várják. és akkor nem longbna kell lenni. beszakad a várva várt 170, és game over 2 napra.
Tegnap nyitóban elindult az NQ 24800-ról lefikázott 24600-ig, majd dobbantott 25000-ig Ez a mutyi. Tipikus longos húzás, ők tudták mire készülnek. Shortokat kidobni a mélyén, majd jött a 24700, valószínűleg itt all-in be voltak állítva a shortok dobása+ mellé longok nyitása. És már 24800, a többit tudja mindenki. Megvan a terv, eltársak. (short paripa kidobva), mert lehet reszelgetni 2-3-4 napig, amíg tart a bika.
Már a világnak az érdeke, hogy kijátszák ezt a hülyét. Most mindenki az Nvidia GYJ-jének örül, reménykednek. OTP is... DAX is... DAX minek? nem is része...Na ezért mutyi ez a világ. A DAX 1/6-a autógyártók, amik sorra rolót jelentenek, bődületes visszaeséseket, aztán megy a rally, a "háthára". Bődületes long paripák áramolnak be a tőzsdére, akiket 1x, valamikor el fognak érni. Persze az is lehet, hogy engem érnek el előbb, és mire esnek, addigra én rolózok ;-).
DAX most annak örül,h USA-ban jó GYJ jöhetne? Mit se számít,h az autógyártók lassan rolózzák magukat, brutális visszaesés van az eladásokban, dehát tolják csak a rallyt.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?