cashattack cashattack
0
0
0
február 11. | 00:09
#1

Wirecard  

Akit érdekel a téma!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
szerda, 12:11
előzmény: #91  cashattack
#92
Dan Mccrum ma is kitett magáért és megdolgozik a pénzéért. Nemrég az alábbi linket tweetelte ki
..........................
http://sirf-online.org/2019/03/19/wirecard-ag-something-is-terribly-wrong-here/
............................... 
Persze az interneten a választ is meg lehet viszonylag gyorsan találni, ki is az a Roddy Boyd és az általa képviselt Southern Investigative Reporting Foundation. Akinek esetleg nincs kedve elolvasni az alábbi linket, annak idemellékelnék egy mondatot:
...............................
"FBI Agents have long suspected Roddy Boyd is the kingpin of a classic market manipulation scheme that the Securities and Exchange Commission (SEC) calls ‘short and distort.’”
..........................................
https://investigativepress.com/2016/06/fraud-southern-investigative-reporting-foundation-sirf-roddy-boyd-fbi-crossfire/
...........................
A Zatarra jelentés tényleg fasorban sincs a jelenlegi eseményekkel.
szerda, 00:11
előzmény: #90  kissbuda
#91
Na ez az ami gyanus 
kedd, 16:44
előzmény: #89  kissbuda
#90
Legfrisebb tweet szerint a jelentést hamarosan közzéteszi a cég.
Ez már nem az első ilyen tweet, úgyhogy konkrétum továbbra sincs, csak ígéret. 
vasárnap, 20:09
előzmény: #86  kissbuda
#89
vasárnap, 11:25
előzmény: #87  kissbuda
#88
Próbálták eltitkolni, de hiba csúszott a műveletbe.Feltette ugye a WC az R&T email-jét, az előzetes vizsgálat eredményéről, amiben a küldő R&T jogi képviselőjének nevét kitakarták, viszont a küldő azonosítóját elfelejtették kitakarni, és egy kis nyomozással ki is derítették ki küldte a levelet.
...........................
https://ir.wirecard.com/download/companies/wirecard/Stellungnahme/Rajah_Tann.pdf
vasárnap, 11:19
előzmény: #86  kissbuda
#87
Valamiért nagyon szivárognak ma a hírek. Az R&T jelentés készítésének jogi vezetője Hamidul Haq. Róla annyit kell tudni, hogy 8 évig volt annak nyomozóosztálynak a vezetője (CAD) amely most WC ügyben nyomoz. Mint már lentebb említettem, egy autoriter államban ez teljesen "természetes".
vasárnap, 10:29
előzmény: #84  cashattack
#86
Azt nem értem, hogy egy ilyen helyzetben mégis mit tehetne egy cég, hogyan kellene nyíltabban kiállnia, mit várnának el ebben az estben a befektetői? Azon kívül, hogy a belső ellenőrzése nem állapított meg semmit, az R&T előzetes vizsgálata szintén nem talált semmit - az erről szóló emailt tette fel, vagy most, vagy korábban már a WC -, illetve mindent folyamatosan cáfol, szóval nem tudom mit tehet még maga a cég.
Én inkább a BaFin döntését nem értem. Bevállalták azt, ami rohadtul megtámadható jogi úton - persze ha feltételezzük, hogy a cég sáros -, és nagyot szívhat ilyen esetben az egész nénet piacfelügyelet. Azt nem merném gondolni, hogy annyira jó a WC kapcsolat, hogy mindenáron - akár a szakmai reputációt is sutba dobva - siettek volna a WC segítségére. Ha már a BaFin ezt lépte ebben az ügyben, annak komoly oka volt, ami egyelőre nem került nyilvánosságra. 
vasárnap, 10:28
előzmény: #84  cashattack
#85
https://www.boerse-express.com/news/articles/wirecard-droht-naechster-aerger-in-asien-aktie-kann-druck-nicht-stand-halten-95436
.........................
 • 2 órája - Die Wirecard AG hat am Freitag erstmal eine positive Nachricht aus Asien. Der Mitarbeiter, der wegen laufender Untersuchungen freigestellt wurde, wurde von den Behörden entlastet. 
  .......................................
  Nagyjából annyit jelent, hogy az alkalmazott-tal szemben - aki a FT szerint  február 11. óta nem elérhető, a WC szerint pedig csak az hatósági vizsgálat idejére szabadságra küldték -  a hatóságok gyakorlatilag mentesítették, vagyis még csak a gyanú sem áll meg számviteli bűncselekmény ekkövetésével kapcsolatban.Azért nagyon fura, mert ez a hír, mert állítólag már pénteken elérhető volt, viszont valahogy egyetlenegy sajtóterméknek sem volt érdeke valamiért leközölni.
  szombat, 22:38
  #84
  Úgy nézett ki, hogy tisztulni fog a kép, viszont most egyre zavarosabb minden. Van egy olyan érzésem, mintha a cég nem merne nyíltan és egyértelműbben kiállni. 
  szombat, 18:39
  előzmény: #82  kvantitativ
  #83
  Volt államügyészek, jogászok, akik megunták az állam képviseletét és inkább a privátszférában gondolják pályafutásuk további folytatását azok általában az R&T-nél kötnek ki. Egy ilyen autoriter városállamban, mint Szingapúr pedig az R&T gyakorlatilag hasonló hatalommal bír a jogi eljárások vonatkozásában mint maga az állam. 
  szombat, 12:02
  előzmény: #81  kissbuda
  #82
  Ez tényleg komoly megbízható nagy cégnek tűnik ez a Rajahtann, akik a vizsgálatot megcsinálták. https://www.rajahtannasia.com/ ; https://www.rajahtannasia.com/our-practices/fraud-asset-recovery-investigation
  péntek, 21:53
  előzmény: #80  Gaba2001
  #81
  Erről valahogy elfelejtettek  a FT-ban beszámolni eddig, vagy ezt megelőző csapásként most hozta nyilvánosságra a WC?https://ir.wirecard.com/download/companies/wirecard/Stellungnahme/Rajah_Tann.pdf
  péntek, 21:23
  előzmény: #79  kissbuda
  #80
  Na ez jol hangzik, koszi. Biztato.
  péntek, 20:58
  előzmény: #78  kissbuda
  #79
  Az alábbi tweet jelent meg a WC-től:
  Wirecard@wirecard·3 hWe would like to thank you for your understanding and patience. The final report will be available soon and will fully clarify the current situation
  péntek, 17:17
  előzmény: #74  kvantitativ
  #78
  Ez az egész mostani cirkusz arra szolgál, hogy az R&T jelentését negligálják. Lényegében mint már lentebb is hivatkoztam a Spiegel cikkére, már az előzetes jelentés is megkérdőjelezte az abban foglalt állítások hitelességét, bár nem is vetette el a további részletesebb vizsgálat megindítását. Ezt egyébként pont az ügyvédi iroda ajánlotta a cégnek a belsős ellenőrzés lezárását követően. A vizsgálat tehát 8 hónapja van folyamatban és bármelyik nap előállhat a cég vele, mivel jól értesültek szerint már befejezték a vizsgálatokat. Az India dolog meg már 2016-ban is előkerült Dan McCrum-nak hála, viszont 2017-ben megnyugtatóan lezárásra került az is.Aki bővebbet szeretne az Indiai ügyről annak itt a mai Bloomberg cikk: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-15/wirecard-drawn-into-investor-lawsuit-over-role-in-india-deal
  A citi pedig az elhúzódható vizsgálatok okozta bizonytalanság miatt módosított az ajánlásán.
  péntek, 16:11
  előzmény: #76  pomperj
  #77
  a Citigr. csökkentette a célárát 144-ről 100ra, mert úgy látja hogy sokáig fognak  tartani a vizsgálatok. A célárak többsége még 200 körül vannak.
  péntek, 15:13
  előzmény: #75  pomperj
  #76

  Megertem  a minuszolokat. Egy hete 120, most 104.
  Ha benne lennek, akkor nekem sem tetszene. De meg mindig sokkal jobb itt adni, mint 40-ert.
  péntek, 13:45
  előzmény: #74  kvantitativ
  #75

  Tul sok zuros/csalas-gyanus ugy van ahhoz, hogy el lehessen hessegetni a problemakat.
  Amugy meg nem az invesztor dolga lekuzdeni a problemat, arra ott a management.
  Meg mindig a legokosabb angolosan tavozni. Igen sok van meg lefele.
  .
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20190315v00pq8vcy.jpeg
  péntek, 13:22
  előzmény: #73  Thomas1987
  #74
  Most kitalálták a rágalmazók,  hogy vett a Wirecard egy indiai céget pár éve, amiért papíron sokkal többet fizettek érte mint valójában.Tehát újabb vád.
  péntek, 12:47
  #73
  103,825 -12,125    -10,46%
  https://de.investing.com/equities/wire-card
  péntek, 10:39
  előzmény: #69  rolpic
  #72
  *április 18.
  csütörtök, 23:26
  előzmény: #70  rolpic
  #71
  A hétfőn megszerzett bírósági jegyzőkönyvet úgy néz ki, hogy mára sem sikerült teljesen végigolvasni egyeseknek, igy csodálkozott rá a handelsblatt, hogy már az Indiai egységet is vizsgálják a szingapúri hatóságok. Kiváncsi vagyok mikor sikerül végre a végére jutni, miközben már kedden megírták, hogy további 6 leánynál is vizsgálat folyik.
  Sokkal izgalmasabb a Spiegel mai cikke. Az újság birtokába került az a 31 oldalas ~ még tavaly, május 4-én készült ~ jelentés, ami alapján robbantotta ki a sztorit DM a FT újságírója.
  A jelentés arról szól, hogy egyes alkalmazottak megkérdőjelezték a szingapúri iroda könyvelési gyakorlatát, viszont az újság szerint vannak olyan jelek a jelentésben melyek megkérdőjelezik annak értékét (valóságát). A jelentés főként egyetlen bejelentő nyilatkozatán alapul és konkrét állításokat támaszt egyes eseményekre vonatkozóan, amelyek alig igazolhatóak. A FT újságírójának birtokában vannak még emailek, amit a spiegel nem kapott meg és amiről a WC azt állította, hogy nem lehetnek eredetiek - magyarul manipulál(ha)ták őket - mivel azok csak a cég német központjában lévő szervereken elérhetőek, és az FT nem győződött meg ezek eredetiségéről. Ezt a céggel egyeztettve meg tudta volna tenni, de valamiért nem találták ezt szükségesnek. 
  További érdekesség még a cikkben, hogy a R&T ügyvédi iroda február 3-án azt nyilatkozta, hogy senki sem tudta igazolni a FT cikkben leírt bűncselekmények gyanúját, miközben a tavalyi elózetes jelentés még merőben mást próbált beállítani. A tavalyi jelentés készítői közül  a két külsős partner jogviszonya, továbba a jelentés készítésében közreműködő 3 ügyvéd munkaviszonya  időközben megszünt. 
  csütörtök, 18:13
  előzmény: #69  rolpic
  #70
  Már 110 alatt, zárás után?
  csütörtök, 16:40
  előzmény: #68  kissbuda
  #69

  A belső vizsgálat felmenti az accounting managert: https://www.reuters.com/article/us-wirecard-stocks/wirecard-says-internal-probe-exonerates-asia-pacific-accounting-manager-idUSKCN1QV1FU
  Erre rallizott egy picit, aztán megint zuhan az árfolyam. Visszavenném, mert április 8. még messze van, de a külső jelentés előtt már nem merem. Úgy érzem, az nem fogja teljes mértékben felmenteni a céget, és akkor meg tuti a további esés. Én az árfolyamgörbén is azt látom, hogy beeshet a korábbi minimum (95 környéke) alá.
  március 13. | 19:54
  előzmény: #67  kissbuda
  #68
  Pletykák szerint holnap reggelre várható a külsős jelentés
  március 13. | 12:29
  előzmény: #66  kissbuda
  #67
  Én egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy van alapja az állításoknak, viszont az, hogy ez melyik ország melyik jogrendszerében tekinthető esetleg bűncselekménynek, vagy csak egy szokásos könyvelési anomália azt nem tudom. Viszont a FT állításaiban szereplő 37 millió eurós összeg abszolút nem fogja megrengetni a WC-t, pláne nem ha csak a 6 millió eurós összegről van szó, amit meg a CEO állít.
  március 13. | 12:21
  előzmény: #62  kvantitativ
  #66
  Rosszul értelmezed, hiszen akkor árfolyam emelkedés lenne, nem esés. A helyzet az, hogy a WC próbálta visszakérni a lefoglalt iratokat, eszközöket de a bíró ennek nem adott helyt, vagyis nem kapják egyelőre vissza a lefoglalt dolgokat, valamint azt is kérték, hogy csakis a FT cikkében szereplő állításokra irányuljon csak a vizsgálat, ezt is elutasította a bíró. Igaz ez a hír már hétfő reggeli, de csak tegnapra sikerült a WSJ majd  FT cikkel felhívni rá a figyelmet, mindjárt egy órási nagy leleplezéssel, vagyis a FT szerint a "főbűnös" EK február 9. óta nem elérhető. Erre volt tegnap késő este a CEO reuters nyilatkozat, hogy a vizsgálat idejére szabadságra küldték, ami teljesen szokványos ilyen esetben. Igaz ezt a sztorit Dan Mccrum már február 11-én is megpróbálta eladni, akkor éppen egy ausztrál cikkre hivatkozva. Az is érdekes kérdéseket vett fel, hogy egy folyamatban levő nyomozással kapcsolatban, hogyan jut olyan infókhoz Dan Mccrum, amik a tegnapi cikke alapját képezik.Egyébként érdemes még ezt a mai cikket is elolvasni, ami további kételyeket vett fel ebben a "hová tűnt" dologban, és aminek alanya, a Zatarra ügyben megvádolt egyén.
  http://www.deraktionaer.de/aktie/wirecard--aktie--financial-times--edo-kurniawan--singapur--dan-mccrum--skandal--fraser-perring---wheresedo--boersenbriefing-454810.htm?ref=koop
  március 13. | 11:59
  előzmény: #64  rolpic
  #65
  Telefonról duplán küldi? Telefonról duplán küldi? ;) bocs...
  március 13. | 11:58
  előzmény: #62  kvantitativ
  #64
  Igen, de ez olyan feltételes módos fogalmazás. Nem egyértelmű tényközlés. A tegnap esti hír is érdekes, miszerint az ázsiai accounting managert felmentették a munkavégzés alól a vizsgálat lezárásáig. A FT szerint a cég nem is éri el, ezt a Wirecard cáfolja. Nekem az annyira volt jó, hogy elment a szűkre vett stopom, de most visszavehetném bőven. Ez a mai esés bizalonvesztés vagy mindenki parasztshortol? Mert ugye rendes short nincs.
  március 13. | 11:58
  előzmény: #62  kvantitativ
  #63
  Igen, de ez olyan feltételes módos fogalmazás. Nem egyértelmű tényközlés. A tegnap esti hír is érdekes, miszerint az ázsiai accounting managert felmentették a munkavégzés alól a vizsgálat lezárásáig. A FT szerint a cég nem is éri el, ezt a Wirecard cáfolja. Nekem az annyira volt jó, hogy elment a szűkre vett stopom, de most visszavehetném bőven. Ez a mai esés bizalonvesztés vagy mindenki parasztshortol? Mert ugye rendes short nincs.
  március 13. | 10:28
  előzmény: #61  kissbuda
  #62
  Jól értelmezem a hírt, hogy a Szingapúriak nem vizsgálódnak tovább, mert a hatáskörükön kívül esik az ügy, és visszaadták a lefoglalt iratokat is? 
  https://www.boerse-online.de/nachrichten/aktien/wirecard-aktie-gibt-nach-verwirrung-um-asien-manager-1028025726
  március 08. | 20:53
  előzmény: #60  kissbuda
  #61
  Volt ma minden mint a búcsúban. Titokzatos tweet a CEO-tól - szerinte rövidesen újra WC növekedése lesz a téma a parketten, Goldman Sachs bejelentés - újra növelte részesedését, ráadásaul elég drasztikusan 1,22%-ról 6,8%-ra, valamint Bloomberg információ a vizsgálat befejezéséről és napokon belüli közzétételéről.
  Szerintem hétvégén közzéteszik. 

  Topik gazda

  cashattack
  cashattack
  0 0 0

  aktív fórumozók

  friss hírek

  AZ OLDAL TETEJÉRE