kissbuda

Regisztráció: 2019-02-08 11:02:45

Hozzászólások száma: 1 529

Utolsó hozzászólás: 2019-10-23 20:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Wirecard szerda, 20:47
A DWS 3%-ról csaknem 6%-ra  növelte WDI részesedését, a Blackrock csökkenése miatt jelenleg MB után a legnagyobb tulajdonos lett. 
Wirecard szerda, 13:18
Az ügyvédi iroda azt kifogásolja, hogy a Wirecard maga bízta meg a KPMG-t a vizsgálattal, ezért ésszerű eredményekre nem lehet számítani. "Dr. Wolfgang Schirp a Schirp & Partner Rechtsanwälte mbB Berlin: Ezért befektetői csoportot állítunk össze, hogy a német részvénytársaságokról szóló törvény 142. cikke értelmében különleges könyvvizsgálókká váljanak. Ez a különleges könyvvizsgáló meg akarja vizsgálni az ügyet, és jelentést tesz a részvényeseknek. "Üdvözöljük a lehető legtöbb részvényes részvételét".Ez azt jelenti, hogy a KPMG vizsgálat eredményét nem fogják elfogadni, tehát az AktG 122. §-a szerint a részvénytőke 5% -ának megfelelő csoport külön ellenőrzésre lesz  jogosult. 
Az, hogy a FT maga bíz meg független vizsgálat céljából egy ügyvédi irodát, majd a vizsgálat eredményét nyilvánosságra sem hozza, az teljesen rendben van, de ha a big4-ból újabb könyvvizsgálót bíznak meg, az elfogadhatatlan sőt csak akkor hiszünk nekik, ha majd lesz harmadik vizsgálat is, amire majd mi választjuk ki a maradék kettőből valakit. 
Wirecard kedd, 22:32
Marshall Wace is visszahúzódott tegnap, a SP meg szívni fog mint tavasszal. 
Wirecard kedd, 22:29
A felvásárlás esetén MB és körét kell meggyőzni egy igen attraktív ajánlattal. Tavaly év vége óta tudjuk, hogy vannak kérők. MB viszont nem enged, még a folyamatos támadás ellenére sem, ami jó dolog, mert azt mutatja, hogy teljesen meg van győződve arról, hogy semmi probléma. A független könyvvizsgálat is ezt mutatja. Szerintem ajánlat nélkül, a független vizsgálat befejezése elég lehet a bizalom helyreállításához, onnantól lehet ugyan tovább támadni, de az már nem fog nagyot ütni. 
Wirecard kedd, 14:25
A Wirecard AG (WKN: 747206) egy speciális ellenőrzés útján akarja visszaszerezni az elveszített bizalmat - de ez nem elég - mondta a berlini Schirp & Partner ügyvédi iroda. „Túl sok a megválaszolatlan kérdés”, és a Wirecard nem reagált megfelelően a felvetett problémákra. Az ügyvédi iroda a Wirecardot azzal vádolja, hogy az állításokra "meglehetősen bénaként" reagált. Ezenkívül hiányoznak az egyes állításokkal kapcsolatos részletek. Az ügyvédi iroda kritizálja azt a tényt, hogy az FT által közt állítások megsérthetik a "pénzügyi beszámolási standardokat".
Nem tudom az ellenzőknek mi lenne elég, de gyaníthatóan a KPMG vizsgálattal szemben sem lesznek elégedettek, ha az nem úgy alakul, ahogy szeretnék! És akkor mi lesz? Újabb független vizsgálat egy 3. könyvvizsgáló személyében? Nem tudom, ez az ügyvédi iroda mégis mit vár?  Mit kellene tennie a WDI-nek azután, hogy közölték azt, hogy a FT jelentése nem helytálló, de máshogy ezt nem tudják hihetően bizonyítani, mint egy független vizsgálattal? Azt várják, hogy minden üzleti titkot nyilvánosságra hozzanak? 
Wirecard hétfő, 20:42
Amíg a KPMG vizsgálat tart, addig patthelyzet van. A FT nem tud újabb cikket leközölni, mert semmi értelme, a shortosok viszont nem kezdenek visszazárni, inkább kivárnak. Meddig tarthat egy ilyen vizsgálat? Hónapok, év(ek)? Most csakis hosszútávon gondolkodóknak ajánlott, ebből a nov 6-i gyorsjelentés tudja esetleg kizökkenteni. 
Wirecard hétfő, 08:01
Elég nagy magabiztosságot jelez előre, hogy a big4- ból vonnak be újabb könyvvizsgálót. Ez most mindenféleképp kiütött jónéhány szöget a koporsóból, de erről is írtam pénteken, hogy miért is. Valamint a FT ezután hiába hozna ki barmilyen lejárató cikket, annak semmilyen tivábbi negatív hatása nem lenne mindaddig, amíg folyik a vizsgálat. Viszont az is kétségtelen, hogy ez nem hetek hanem hónapok, jó néhány hónap, és nem két forint lesz, ami az eredményben is mutatkozni fog, csakúgy mint az R&T vizsgálat költségei. A számlát viszont még közel sem biztos, hogy a WDI fogja véglegesen fizetni.
Wirecard hétfő, 07:53
Az Ft cikk nem új, amikor pénteken MB bejelentette, hogy egy újabb könyvvizsgálót is bevonnak, akkor McCum a kalapból elórántotta ezt, hiszen már be volt készítve neki, tudta mi lesz a következő lépése a WDI-nek. A cikk pont egy időpontban jelent meg a bejelentéssel. Nem tudom mikor és hogyan csikarta ki ezt anyilatkozatot, de gyaníthatóan nem tisztességes úton és még jóval a lejárató cikk megjelenése előtt, akkor még ott nem érezték a probléma súlyát. Na mindegy is, szóval KPMG fogja megvizsgalni a WDI-t.
Wirecard szombat, 18:05
https://kepkuldes.com/image/ex9Iwf
Nem tudom bárki is letöltötte, esetleg megnézte-e a McCum által feltöltött excel fájl-okat. Azon kívül, hogy bárki által szabadon szerkezthető - tehát elvileg McCum is kaphatna egy sort mint jutalékfizető, ha valakinek erre lenne humora - több érdekesség is van. Olyan hiba amit egy könyvelési csalást éppen elkövetni készülő cég dedós módon hajt végre, valamint olyan, mintha a könyvvizsgálattal megbízott cég egy okj-s  tanfolyamot éppen csak elvégzett  alkalmazottai ellenőrizték volna mindezt. 
A mellékelt kép az Al Alam 2017 első negyedévében - tehát január, február és március - készült statisztikái, amik az mutatják, hogy az üzleti partnerek ( vagy klaszterei? ) egy tranzakcióra eső átlagos tr.  bevétele hogyan alakult havi szinten. 
Mint látható a fehér sávban szereplő cégek esetében állandó, a szürke mezőbe eső cégeknél meg igen csak nagy a változás, főleg cyberplat és molotok esetében. Első kérdésem az, hogy egy több mint 10 éve az iparágban tevékenykedő cég elkövet-e egy olyan gyerekes hibát a könyvelés hamisítás során, hogy pont arra ne figyeljenek oda - miközben a brutto volumen valamint a tranzakciószám folyamatosan emelkedett a három hónap folyamán -, hogy a tranzakciónkénti bevétel mindig állandó marad? A második kérdésem az, hogy ez a EY könvvizsgálóinak sem csipte a szemét? A harmadik kérdésem: A szürke mezős molotok és cyberplat hirtelen megugrása majd hirtelen visszaesése szintén nem volt gyanús az EY vizsgálóinak? Ezt még egy okj-s könyvvizsgáló is megkérdezte volna, hogy ez mi ez?!?! A válasz ebben az esetben megtalálható az eredeti excel táblában, de azt ki kellett volna javíttatni és nem így jóváhagyni. Persze mindez csak abban az esetben igaz, ha a könyvvizsgálat alapjául valóban ez az excel tábla szolgált minden módosítás nélkül, de erre sincs ugye semmi garancia, mert ezek a táblák bármikor, bárki által módosíthatóak. 
Wirecard péntek, 21:26
Azért nem teszik, mert nem kis probléma van vele. Amit állítanak a vizsgálat eredményéről annak a fele sem igaz. De amig nem látja senki, addig amögé bújva folytathatják ámokfutásukat. 
Wirecard péntek, 21:16
Természetesen McCum ezt sem hagyhatja kontra nélkül:
Wirecard chairman "Wulff" dismisses calls for independent audit
Most az a taktika, hogy egymásnak ugrassza a vezetőséget? 
Wirecard péntek, 20:56
2016-ban sem állt össze a chart a Zatarra támadáskor, 2019 februárban sem a szingapúri helyzetnél. A chart ebben a helyzetben semmit sem számít, csak a hírek. 
Wirecard péntek, 20:53
A vezetőség keze meg van kötve, szar egy helyzet, mert csakis üzleti titkok felfedésével tudna védekezni, de ezt meg érthető módon nem fogja megtenni. 
Wirecard péntek, 20:51
Na ez végre egy megfelelő lépés, ilyet egy cég akkor vállal be ha biztos sz igazában! Az már más kérdés, hogy akárkit jelentenek be, azt a manipulátorok azonnal támadni fogják. Ha a big4-ból lesz még egy az EY mellett, akkor nehezebb dolguk lesz, de ha valami kisebb audit céget vonnak be arról keményen előásnak minden negatívumot amit csak lehet. Csak nézzétek meg micsoda hangulatkeltés megy a SB-al szemben, mióta beszált a WDI-be. 
Wirecard péntek, 18:04
5,8 millió darab, ebből az utolsó másfél óra volt 3,3 millió. Amióta bezárt a piac a shortosokat már nem érdekli az árfolyam.
Wirecard péntek, 18:01
Na most akkor Dan McCum 2016-ban már megbukott, a balhét viszont helyette Fraeser Perring vitte el.
McCum -  Wirecard    0:1
Szingapúrral mondjuk úgy egyenlített, mert azért csak sikerült pár óriási csalást, őőőőőőőő akarom mondani néhány könyvelési hibát feltárnia.
McCum -  Wirecard    1:1 (nagyon jó indulattal és azért mert a szingapúri hatósággal visszakapta a potyagólt)
A szingapúri rendőrséget is sikerült ráuszítania a cégre a cikkel de végül is csak egy alkalmazottat vontak eljárás alá, amiről azóta sem tudni semmit.
McCum  -  Wirecard   1:2
Fülöp-szigeteki ámokfutás Stef Palma-val, gyorsan meg is buktak vele miután kiderült, hogy lefizették a cikkben szereplőket azért, hogy azt mondják amit a szájukba adtak. Ezt maga egy belső szivárogtató is elismert, hogy szándékosan vezettek félre embereket jó pénzért. Cserébe ott is nyakukba kaptak egy jó kis hatósági vizsgálatot.
McCum  -  Wirecard   1:3  (hatalmas öngól)
Dubaji és Írországi könyvelési csalás (szerinte). Ennek kimenetele még bizonytalan, de az előzőekből ítélve nem lennék meglepve, ha itt is bebuknának. Mondjuk úgy hogy valamelyik fél gólt vagy öngólt rúgot és a videobíró most nézi vissza, hogy megadja-e vagy sem.
Wirecard péntek, 17:32
Miután megbukott azzal, kivették a pakliból Palma kisasszonyt. Vagy ezt már az ő gyomra sem bírta és inkább felmondott?
Wirecard péntek, 17:15
Vételi oldal tömve, eladói oldal tök üres, kívülről szórják a papírokat nagytételben.
Wirecard péntek, 17:09
Szerintem nem, akkor azért volt shorttilalom, mert az R&T vizsgálat befejezését 2 hónap múlva várták és a Bafin akkor úgy döntött, hogy addig meglépi ezt. Most viszont a jövő hétre vár a tisztázás, maga a cég és az EY bármikor színre léphet, erre nem fognak tilalmat elrendelni.
Wirecard péntek, 17:02
16 körül tették közzé az ARP-t, közvetlen előtte jött ki a bloomberg. Azóta 2 millió papír pörgött le.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek