A Virgin Galactic részvényeivel 2019 októberben indult a kereskedés a New York-i tőzsdén, az ismert milliárdos, Richard Branson kereskedelmi célú űrutazásokat kínáló cégére rávetették magukat a befektetők, a társaság papírjai az elmúlt napokban valósággal szárnyaltak, az árfolyam alig egy hét leforgása alatt 40, 2020. évben pedig már 223 százalékot emelkedett. A cég egyelőre inkább csak ígéret, bevételt alig termel, cserébe a következő években is tartósan veszteséges maradhat.
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?
Pedig van :) A Virgin Orbit. (és a Virgin Orbit céljait és lehetőségeit sokan összekeverika Virgin Galactic-kal) Az már nem hobbirepülős-kirándulós cég lesz. Jóval nagyobb potenciál lesz benne!
Ha nem érted, nem tudod, hogy mivel foglalkozik a cég, hogy akarsz befektetni? :) Igaz, könnyebb, ha más végzik el a házi feladatot, mint saját magunk olvassunk utána egy idegen nyelven :) Persze, alapvető tudás nélkül lehet lehet reménykedni, hogy 100-on nyit és csodálkozni, hogy miért van 40 alatt.
M0ndom én Neked, bár agyon leszek minuszolva :)))) Szóval az 50 dolcsis ár egyenlőre felejtős szerintem. Ráadásul ott van két rés, május 19-ről május 20-ra, illetve május 21-ről május 24-re. Ezeket a réseket a SPCE hajlamos betölteni, most is befogja majd gyorsan. (bevétel ugye továbbra sincs, tőkebevonásra meg szükség van, ráadásul ott lesz a másik cég IPO-ja) 24 dolcsinál én még nem szállnék be, inkább 16-20 között. De lehet a másik cégük jobb buli lesz.
Tedd közzé, foglald össze, magunk között vagyunk, bátran. Azért vagyunk itt hogy egymást segítsük. Az árfolyamot hál Istennek itt nem tudjuk lebeszélni, meg felbeszélni. :D
Én se gondolnám, hogy a kisbüfiknek megy. Ha jól számoltam az kb 3-4%os higítást jelent? (Bejelentéskori kapitalizáción persze) Itt nem is a pénzesek reptetése a fő dolog, hanem a technológia, az úttörés.
Pár gondolat: - jövőre indul a szolgáltatás - nagy pénz valószínűleg nem a fél órás lebegésből fog bejönni - értékeltség szempontból túlfutott, ahhoz képest, hogy közel nulla a bevétele - lesz még tőkebevonás, jobbik esetben 5 körül megállnak, rosszabb esetben akár 10szer is
Tökéletesen látod a helyzetet. Kíváncsi leszek, hogy kinek fognak eladni 500M USD értékben részvényeket, mert hogy nem a kisbefektetőknek ebben biztos vagyok.
Ez is lehetséges kimenetel. De az Amazon és és Tsla tulaja is csak repkedni akar végtelen pénzen? Én azt gondolom, egy új iparág megszületésénél vagyunk jelen, és nagyon-nagyon sok türelem kell ehhez, de az úttörők egyszer nagyok lesznek...
Virgin Galactic részvény
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?