A Virgin Galactic részvényeivel 2019 októberben indult a kereskedés a New York-i tőzsdén, az ismert milliárdos, Richard Branson kereskedelmi célú űrutazásokat kínáló cégére rávetették magukat a befektetők, a társaság papírjai az elmúlt napokban valósággal szárnyaltak, az árfolyam alig egy hét leforgása alatt 40, 2020. évben pedig már 223 százalékot emelkedett. A cég egyelőre inkább csak ígéret, bevételt alig termel, cserébe a következő években is tartósan veszteséges maradhat.
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?
Ha milliárdos lennék lexarnám h mennyibe kerül, ezekben a körökben presztízs kérdés is h volt-e az űrben. Cserében én magam villanyautóval járnék és hektárokat telepítenék erdővel.
Szerintem a VG repülése sokkal nagyobb élmény, mint a BO. Nézd meg a két video-t, a VG repülése egy hatalmas buli, Bezos meg beszíjjazva nyökög a kapszulában. Lesz olyan, aki ezért fog fizetni nem keveset. Ők azok, akik már megvették a 10. Ferrárit, a 20. házat bárhol a világon és nincs élmény. Hát most lesz. A VG amúgy túlmutat a rövidke utazásokon, sokkal takarékosabb a repülő start és a siklás miatt gazdaságosabb is lehet. Én interkontinentális utazásokra is el tudom képzelni.
Az ilyenfajta űrutazás számomra elég kiábrándító lenne. Befizetsz egy talicska pénzt, beleszíjaznak az ülésbe, lesel ki az ablakon, emelkedsz emelkedsz, aztán szól a pilóta, hogy megérkeztünk, majd átmegy zuhanórepülésbe és vége. Egy perc ?80? kilométeres magasságban, mosolygós szelfi, 73 autó egy éves CO2 kibocsájtása. Óriási élmény lehetett! :-) . Persze az nagyon fontos, hogy adjanak igazolást, hogy már te is asztronauta voltál. , meg be lehet kereteztetni a számlát. Még az is lehet, hogy üzleti útként le lehet írni az adóalapból.
Virgin Galactic részvény
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?