Topiknyitó: madxa 2017. 12. 22. 11:59

Trump és USA  

A szabad vélemény érdekében!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
madxa 2017. 12. 23. 08:17
Előzmény: #4  madxa
#5
Az FBI letartóztatott egy volt tengerészgyalogost, akit azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadást akart elkövetni karácsonykor San Franciscóban. Everitt Aaron Jameson azzal bukott le, hogy tervéről egy fedett ügynöknek beszélt, és arról érdeklődött, hogyan készíthetne csőbombát.
A 25 éves férfi egy turisták körében népszerű mólón hajtotta volna végre a támadást. Otthona átkutatásakor lőfegyverek mellett egy végrendeletre és egy levélre bukkantak, amelyben vállalta volna a támadásért a felelősséget, és Donald Trump döntésére hivatkozott, amivel az elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el.
Az FBI tájékoztatása szerint Jameson akkor került a látókörükbe, amikor a közösségi médián keresztül radikális dzsihadista nézeteket nyilvánított, kiállt az Iszlám Állam és az elmúlt hónapokban elkövetett terrorcselekmények mellett.
A férfi 2009-ben tengerészgyalogos kiképzést kapott, de végül leszerelték, mert elhallgatta, hogy asztmája van. (BBC)
madxa 2017. 12. 22. 13:58
Előzmény: #2  madxa
#4
Fellélegezhet az Egyesült Államok kormányzata, mivel elfogadták a kiadási tervet, így január 19-ig biztosítva lett, hogy ne kerüljön átmenetileg fizetésképtelen állapotba az USA.Már szeptemberben sem jött összeHosszú hónapok óta húzódik az adósságplafon ügye. Emlékezhetünk, hogy már szeptemberben is csak átmeneti intézkedést hoztak, ami 3 hónapra biztosította a költségvetést. Ráadásul, akkor Trumpnak sikerült még a saját pártját is meglepnie az adósságplafonnal kapcsolatban, mivel hosszabb távú megegyezéssel a kormányzó párt elejét vehette volna annak, hogy a 2018-as időközi választás kimenetelétől függően alkupozícióba kerüljenek a demokraták és ütőkártyának használják az adósságplafonhoz szükséges szavazataikat.HirdetésIzgalmas évkezdetEzúttal is csupán időt nyert a kormányzat. És a kapott egy hónap elég szűkösnek látszik a megegyezésre, mert az ünnepek idejére már nincs beiktatva újabb tárgyalási forduló. Más szóval január elején kell valahogy dűlőre jutniuk a feleknek. Bár elképzelhető, hogy a demokraták ismét egy időleges megállapodás felé tolják az ügyet, mert így továbbra osztanak nekik lapot. És a jövő évi időközi választásokon még adukhoz is juthatnak. Januárban bezárhatnak az állatkertekHogy mi történne, ha nem születne egyezség? Nos, ez a forgatókönyv azért elég ismerős. Úgy hívják, hogy részleges kormányzati leállás. Amibe az elmúlt években többször is belefutott Amerika, amikor rövidtávon likviditási akadályba ütközött a kormányzat. Az Obama adminisztráció idején láthattunk erre példákat, bezártak szövetségi kormány hivatalai, az állatkertek, a múzeumok. Érdekes módon, a válság elhúzódása esetén a lehetséges takarékossági megszorítások sorának végén mindig a veteránok kifizetései álltak.Adótörvénnyel fizet az elnök?Az Egyesült Államok hitelállománya 20 ezer milliárd dollár felett áll, s tárgyalásokon 1000 milliárdos alapon emelik a tétet. Mindesetre, az újabb halasztással Trump elkerülte, hogy a kormányzati alkalmatlanságát üzenje év végén a piacoknak. Ezért elképzelhető, hogy a héten a Szenátus és a képviselők által is elfogadott adótörvényt már ma aláírja a hálás elnök."
Törölt felhasználó 2017. 12. 22. 13:56
#3
usa meg az usanka
madxa 2017. 12. 22. 12:56
#2
Macron: Az amerikaiak elszigetelődtek Jeruzsálem kérdésében
.
 Az Egyesült Államok azon szándéka, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, elszigeteli őket ebben a kérdésben - jelentette ki Párizsban Emmanuel Macron francia elnök.
“Az amerikaiak elszigetelődtek, én nem próbálok meg hasonlóképpen eljárni – mondta a francia államfő Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón. Macron hozzátette: ő nem akarja egyoldalúan elismerni Palesztinát, mert nem hiszi, hogy ez hatékony lépés lenne.
Mahmúd Abbász leszögezte, hogy semmilyen béketervet nem fogadnak el az Egyesült Államoktól, mert szerinte Jeruzsálem elismerésével Washington kizárta magát a közvetítésből."

Topik gazda

madxa
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek