Katalin1! Attól, hogy 4-5 tételként van betéve a "böhöm" vevő egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem egyvalaki áll mögötte. Ha én csinálnám ugyanezt én is apránként tenném be az ajánlatot. Nem sokkal meggyőzőbb sok vevő jelenléte, mint egy nagy vevőé, aki bármikor távozhat? Ennek ellenére én is bízom a papírban...
Szerintem rossz a taktikád, mert a könyv szerint 4-5 db vevő van, és előbb-utóbb szerintem ugyis kikapják és megindul felfelé az ár, csak egy jó hír jöjjön és aztán meg sem állunk 100 Ft-ig. Én is érdekelve vagyok vagyok 5000 db-al benne, remélem hamarosan így lesz.
Laurion! Ok, legközelebb én vállalom az árfolyam-karbantartá st (mondjuk hétfőn). Én is belevettem 3000 db-ot 53 Ft-on. 52-n elég nagy tömeg verődött össze. Takán megtartja ideig-óráig. Felfelé valahogy nem akar elindulni... Arra gyanakszom, hogy valaki(k) beálltak stabilan 52-re a nagy tételekkel, és amit rájuk adnak, azzal szépen máris megjelennek az eladói oldalon 53 és 54 Ft-on. Ezzel igazából saját magukat (és pszichésen mindenkit) támasztják 52-n, míg ha valaki venni akar, akkor azt tőlük teheti meg 53 és 54 Ft-on. Az 1-2 Ft pedig stabil nyereséget garantál. Ezt én valamikor a Skála részvénnyel csináltam. Arra kellett ügyelni, hogy az enyém legyen a legjobb vételi és a legjobb eladási megbízás is, no és persze legyen kellő marzs (volt) a két oldal között. Amennyiben jó az elméletem, akkor nem igazán várható elmozdulás az 52-54 Ft-os mederből. Vagy rossz elmélet?
Szia Laurion! Ezzel most burkoltan Zwack reszvenyek vetelere buzditasz mindenkit?:p bigbold
Törölt felhasználó2003. 09. 19. 16:33
Kedves tulajdonostársak! Ne m tudom, miért érzem mindig feladatomank, hogy karbantartsam az árfolyamot, de megint felhúztam a végén 53-ra. :) Néha más is aktivizálja magát, OK? :) Na jó hétvégét!
Törölt felhasználó2003. 09. 19. 15:45
Hohó, zuhan a chemistry! Kihúzták a sámlít! Mindjárt versenyre kél a Brauval, oszt keverni fogom őket, ott vannak egymás fölött. 12620-as ajánlat is látszik, és csak 150 db van felette!
Hi Supis! Azt, amit leírtál úgy nevezik, hogy önkötés. Bizonyos esetekben ez akár tisztességtelen árfolyambefolyásolás nak is minősülhet, még kicsiben is, illikvid részvények esetében pl. (beteszel 500 db linit 1480 tegnapi záró mellett 1530-ra eladóba a korai percekben. Ezzel Te vagy a legjobb eladó, mert még mindenki alszik. :)), aztán megveszel magattól 10 dbot, és a piac látja, hogy hu-hú, de nagyot ugrott már megint ez a lini, és valaki rávetődik a maradék 490-re és esetleg veszít egy nagyot. A tőzsdén ezt nem hiszem hogy figyelné valaki ilyen kis kötéseknél, de elméletileg ez tisztességtelen árf befolyásolás. (be kell vallanom, én is csináltam már ilyet! :)) Esetedben erről természetesen nincs szó, ha valamilyen elszámolásodba jól jön, hogy olcsóbban tartják nyilván a papírodat, akkor van értelme. Ha egy papírban mesterségesen forgalmat akarsz generálni, akkor van értelme (de ezt tudjuk, hogy nem szabad!!, a brokidíjakat persze fizeted) - egyébként a braunál pl ezt vizsgálja most a pszáf. A saját részvények átkötése szintén elfogadott, hisz kötelező, mert egy évnél tovább nem lehet tartani őket, de a piaci ár fölött 5%-kal már pl ez is eléggé megkérdőjelezhető. m ost hirtelen ennyi jutott eszembe :))) üdv
Törölt felhasználó2003. 09. 19. 12:10
Kedves Supis! Vétel: 200*876=175200 Ft Tehát van 200 db Matávod... (Kp mínusz 175200) Megbízás beadva: 250*868=217000 Ha saját magadnak eladod a korábbit, akkor ugyanúgy 200 db-od lesz, de kp-ban rögtön buksz (876-868)*200-at, azaz 1600 Ft-ot. Bennt marad még vételed 50 db-ra 868-on. Persze az 1600 veszteség jóval több, mert nem számoltam fel a megbízási díjat, egyszer 175200 Ft után (eredeti vétel), aztán meg az eladás után sem (173600 Ft) Mivel gondolom normál megbízásra adtad be és nem napon belülire, akkor a megbízási díj nagyobb... LÉNYEG: Nem sikerül átmenteni alacsonyabb árfolyamra.
Törölt felhasználó2003. 09. 19. 11:55
Helló kollégák! :-) Mostanában sokszor olvasom az írásaitokat,amik néha tanulságosak néha mulatságosak, most pedig azt kérném hogy legyenek hasznosak is.Ugyanis én még kezdő vagyok,és most egy érdekes helyzetbe kerültem,és nem értem biztosan hogy ez most hogy van: vettem a minap 200db matávot 876 on,majd lement az ára 870 alá.Ekkor úgy gondoltam érdemes lenne még venni így tettem ajánlatot 868on 250db-ra,ekkor ez volt a legjobb alánlat. Ekkor elgondolkoztam mi lenne ha eladnám magamnak a 200db 876ost,868on?Nem igazán tiszta hogy ezzel most sikerülne átmentenem alacsonyabb árfolyamra a matávot,vagy van valahol buktató?Remélem éthetően írtam le a problémát,ha tudtok légyszi segítsetek.
Törölt felhasználó2003. 09. 18. 17:33
Előzmény:
törölt hozzászólás
Vettem egy kis Fotexet Eszem rá egy jó kekszet (Anya! Kaphatok ma egy kis szexet?) Nem tudom, jó döntés volt-e, de belenyúltam közép-vastagon a Fotexbe. Mi a véleményetek?
Okay Artemix! Nyitom a Gardenia longokat. Egyébként a házamban kizárólag Gardénia függöny található. Elégedett vagyok a minőségével. Mosás után nedvesen kell felhelyezni és kirúgja magát, tehát még vasalni sem kell.
Törölt felhasználó2003. 09. 18. 15:21
Előzmény:
törölt hozzászólás
Vegyetek Gardeniat ! Az mindig fel szokott menni, amikor valami rossz hir jelenik meg rola. Egyebkent is ha a jelenlegi arfolyamon felvasarlod az egeszet es csak az alatta levo telket eladod mar pozitivban vagy. Udv Artemix
TIPPSAROK