az eu külön pálya!
ha az eu ban is baj van akkor már nincs támpont a világban!
nézd meg hogy az eu ban ha gáz van akkor indiátol kezdve mindenki esik!
usa ezt ugy probálta elkerülni hogy vágptt egy nagyott!
csak hogy a büszkesége nagyobb legyen!
Törölt felhasználó2008. 01. 23. 12:04
azt sem nehéz észrevennem, hogy nemcsak a focihoz ért mindenki Magyarországon, hanem jegybankelnökként is mindenki beválna (rajtam kívül).
nekem már az is gondot okozott, hogy bemagoljam a jegybank törvényben rögzített célját és feladatait, amely szvsz nem tartalmazza a részvényesi érdekek védelmét. (ez utóbbi követelményt vélhetően a MOL alapszabályából is törölték)
egyébként a szövetségi kapitányi poszt és a jegybank elnökség összeegyeztethető, ritkán vannak meccsek.
BP-m , en inkabb attol tartok ,hogy egyszer a piac megiscsak kikenyszeriti majd Trichet-tol azt a kamatvagast, es ,amitol meg jobban tartok, jon az ujabb ereszd el a hajad. Az is teny, hogy sokszor az orult tomeget se lehet elore kiszamolni, hogy merre nyomja magat, barmilyen kamatdontesre.
Igaz, egy kicsit mar elozo hsz-omban is visszavontam allitasomat, eppen a berny peldajaval, igyhat most azt mondanam, hogy nem is olyan nagy okor az a Trchet, na. Kicsit meggondolatlanul ,gyors volt a reakciom. Megtortenik :-)
Nyilvánvaló (számomra), hogy a tegnapi kamatvágás, ráadásul 75 bp-os!!!!!!!!!!! egy pánik reakció volt a FED részéről, amit csak az vezérelt, hogy amerika ne szakadjon be. A legrosszabb döntést hozták - átgondolatlanul. Ezzel csak felületi kezelés történt, a válság elhúzódására lehet felkészülni. Infláció már nem volt oly fontos???
.....és csak fújjuk-fújjuk a lufit............
(még van tér lefelé)
Törölt felhasználó2008. 01. 23. 11:19
Előzmény:
törölt hozzászólás
Egy nagy okor ez a Trichet !
Igaz, nem is annyira papucs mint a US maganjegybank elonke!
itt sem ártana egy-két fogalmat tisztázni.
Vagy esetleg újakat bevezetni:
Van a giga, mega nagy kicsi és a mikro befektető.
Na most Budapesten giga nincs.
Mega elvétve. Néha napján na és persze
piacon kívül..
A nagy az az kevés mazdsar alapkezelő.
A kicsik a pár 100 millások (középkategória egyszerüen nincs) és aztán jönnek a mikrok 50 milla és alatta.
ja és akkor még itt vannak az iciripiciri csilivili, tündibündi nanok akik 1-10.milláig játszanak .
Őket egyénenként tényleg nem lehet kirázni, de ha összefogják őket illetve topikban tömörülnek akkor már 1000 nano kifejezehető(bár még mindig nem lényeges) mértékegység.
.
:))
na és persze ne feledjük sok sok nanoból áll össze az egész.
Törölt felhasználó2008. 01. 23. 10:10
ezeket a kifejezéseket sem értem. vagyis azokat nem értem, akik ezzel dobálóznak.
a kicsiket nem lehet eladásokkal paráztatni, mert egyáltalán nem remeg meg a kezük. Kitartóan tartják a bukót, bármekkora is legyen az (ugyebár a veszteség akkor veszteség, ha realizálunk). Aztán, amikor a - tőkeáttételes pozik kivételével - helyrerázódik az árfolyam, akkor emberünk a beker ár felett egészen kicsivel dobja a pakkot és örül (hogy micsoda bukótól menekült meg).
Összefoglalva: a kicsik kicsivel a bekeráruk felett rázhatóak ki (alatta nem).
Sajnos az nem kérdés nekem mi tetszik és mi nem.
Szórhatom én itt az igét, ha egyszer úgyis Sorosra figyelnek.:))
Egyébként meg Gyuri simán plagizál.:)))
El is döntöttem nem segítek...
Innen az Óshazából csak ennyit üzenek:
Gyuri!
Át kell gondolni a recesszió, a világválság és a súlyos szavak meghatározásait illetve jelentésüket.
Mehogy a világ azéé változik még ha mi nem is nagyon
Amig ott esnek, nem feltetlenul nyilegyenesen lefele, eleg a csorgas is, addig a periferiarol , -bol szivjak le azt a penzt amivel a pozijaikat fedezik, es amivel a maguk eseset probaljak megvenni. A HUF ehhez kepest nagyon legnyugodott.
TIPPSAROK