Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:16
Előzmény: #101916  Törölt felhasználó
penznyelo.
Nem értelek. Konkrét dolgokat én vetettem fel. Jelen idejű az egész. Jövőképet nem tudom, de nem valami rózsás szvsz.

Elkezdhetek újságcikkeket linkelni az én állításom mellé, de te meg sem próbáltál engem cáfolni konkrét állításokban! "kocsmai színvonalallal" könnyű elintézni mindent. Amiket írok azok tények, nem kitalációk. Hogy ezek után ki fórumozik "olyan" színvonalon annak eldöntését rád bízom. :)
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:16
Előzmény: #101918  Törölt felhasználó
Fiuk, szerintem 3 korso sor utan ertelmesebben beleerzunk a masik mondanivalojaba,mint itt, barmilyen lexikalis tudassal :-)
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:14
Előzmény: #101914  bpmcwap
Még egy válasz, aztán tényleg megyek (amúgy sem a Tippsarokba kéne, elnézést érte).
Bp, a sok - le se írom mégegyszer kedvenc szófordulatomat, inkább - ömlengésből egy dologgal egyetértek: az államaparátust valóban erősen meg kéne nyírbálni.
bpmcwap
bpmcwap 2007. 12. 16. 00:10
Előzmény: #101914  bpmcwap
a és ez lemaradt....
:)
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:06
Előzmény: #101911  Törölt felhasználó
Gepida. Hova ment el a pénz volt a kérdés. Az elmúlt évekről írtam, nem a jelenről és pláne nem a jövőről, így minden egyes konkrét válaszod elbeszél az enyém mellett.
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:06
Előzmény: #101913  Törölt felhasználó
"egy külvárosi kocsma, vagy egy beborozott kisgimis színvonala. " :))

Ez is egy válasz. :)) Jó éjt.
bpmcwap
bpmcwap 2007. 12. 16. 00:05
Előzmény: #101906  Törölt felhasználó
azt te se gondolod komolyan hogy egy 3-5ezer főt számláló faluban(hasamra csaptam) minimum nullszaldósan lehet üzemeltetni egy mozit??? Tudod mennyibe kerül ma egy kópia???? 40000es kisvárosok mozija is éppen hogy döglődik és nem azért mert nem mennek az emberek, hanem mert nem tudnak annyit elkérni hogy biztosak legyenek benne hogy jövőre is nyitva lesznek...
-mi van azzal aki nem vett fel lakástámogatást?
-mi van azzal akinek a mai napig nincs bevezetve a gáz?
Ezt a reálbért kifejtenéd???? 2000ben emléxel még esetleg mennyi volt mondjuk egy liter olaj, 1kg kenyér, és egy liter tej? meg most mennyi??? Mennyi volt az átlag órabér egy átlag melosnak(nem a KSH-s multigórés fizukkal felpumpált amiből összesen annyi nincs hogy azt a bizonyos falut belakják, de pestet el lehetne tartani a fizetésükből) És mi van azzal aki 50év munka viszony után ugy dolgozta le az életét hogy a büdös életben nem volt összesen egy hónap betegszabadságon???? A rendőrökkel semmi baj de tényleg nem biztos hogy olyan korán kéne nyugdijazni őket, legyenek irodások, ha már nem birják, a tanárok jó szakmát választottak, igaz ha a fizujukból kéne megélnem nem biztos hogy ezt mondanám, de a tanárokat akkor se cseszegessük szvsz se... Ellenben az a sok cemétláda politikust, hogy állna beléjük a menykü.... dunát lehetne rekeszteni a szemétláda ingyenélőkkel... tárcanélküli apámkinnya, milliókba kerülő sose használt sőt használhatatlan tanulmányok és felmérések, ilyen titkár olyan titkár, hány miniszternek hány tanácsadója, hány öltöztető sztájlisza meg tököm bököm milye van csesszék meg.... ha a felét leépitenénk is sok lenne és milliókat visznek haza havonta.... ezeket rákényszeriteném hogy a hátralévő életükben 80000ből kelljen megélni! Hogy szakadna rájuk a még meg sem épült de már milliárdokba került negyedük ugy hogy még a mentelmi joguk se mentse meg üket..... Ez az ótvar rendszer xar ugy ahogy van.... hogy álna bele a menykő abba is aki váltotta meg abba is aki fosott váltani.... a rendszerváltásnak két nyertese van.... az egyik a politikusok és azok köreik a másik a taxisok..... a hidfoglalás óta mindent szabad azoknak is..... grrr
Törölt felhasználó 2007. 12. 16. 00:03
Előzmény: #101908  Törölt felhasználó
Gepida hívott onnan ide:)

De megmondom JP, konkrétan mi a bajom. Ha arról beszélgetnénk itt, hogy a szegénység hogyan termeli újra önmagát. Hogy az esélyegyenlőség milyen mértékben valósul meg nálunk. Egyáltalán mennyire valósulhat meg. És hogy ez hogyan alakult, alakul különböző helyeken és korokban. Hogy ezen az oktatás, vagy a településfejlesztés (településszerkezet, vidékfejlesztés, és ezek alakulása, változása), stb. stb. hogyan és miként tud változtatni. Hogy támogassuk a szegények iskoláztatását,, vagy pl. számítógéphez, internethez juttatását, hogy a modern, funkcionális analfabetizmus csökkenjen. Stb. stb. Vagy mivel és hogyan tudjunk ezen javítani. És ugyanezek modnjuk a cigányságra. Na, ennek lenne értelme erről beszélni. De azzal nem tudok mit kezdeni, hogy fúj politikusok, de szegény melósok, akik szerinte egyedül nyögik a terheket. Ez - már ne is haragudj Gepida, de - egy külvárosi kocsma, vagy egy beborozott kisgimis színvonala.

Jó éjt, lépek.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:59
Előzmény: #101909  Törölt felhasználó
Penznyelo, annak tunt, es ezert kaptam fol a vizet, remelem megerted, es en is bocsanatot kerek toled, az en kirohanasomert, ez a legkevesebb.

Bar a fene se akar politikarol beszelni, filozni, minden perc bekesebb politikai vita nelkul, de ugy gondolom, hogy az ott , altalam es gepida altal elhangzottak, anyagi, gazdasagi ertelemben veendoek, vagyis egy tarsadalmi egyen anyagi helyzeterol szol inkabb mint politizalasrol, kis polgari hoborgesrol....foleg ugy , hogy talan mondhatom, egyikunk sincs abban a "kis polgari" helyzetben, hogy annak a szemetdombjarol kukorekoljon.

Megegyszer elnezest kerek!

Udv:
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:58
Előzmény: #101906  Törölt felhasználó
Vizitdíjat támogatom. Nekem 300 forint az semmi. 8 éve most voltam háziorvosnál, 2 órát vártam. Szóval az az előnye, hogy a "sor" csökken, az kérdőjeles.

"fenntarthatatlan reálbérnöv", ugye viccelsz? Ha nincs meló akkor ennek nincs értelme. Keleti határnál már Romániába járnak át melózni. Románok lehagynak bennünket 4-5 éven belül (egyfőre jutó gdp). Ezen én is nevettem! Légyszi nézd meg a 2 hetes hvgben a kimutatást. Temes román megye már fejlettebb mint a mi Csongrádunk! (szeged). Elsüllyedek a szégyentől!

"lakástám", :)) Minek? Kiknek? Hatalmas tévedés. Devizahitel olcsóbb. Ezzen is csak a nagy bankok kaszáltak, az állam meg bukott.

"gáztám", épp most építik le. Keserves lesz a világpiaci árra való átállás (hosszú távon ez a cél, az látszik).

Az autópályás korrupción és a no4 metrón többet bukott az állam mint az egész gázártámogatásos műbalhén.

"le lehetett rohanni az összes plázát ". A emberek lakás és kocsihitel törlesztőrészleteit kezdik fizetni személyi kölcsönből. Erről ennyit.

"ettől a tömény és állandó magyaros minden szar kesergésből lett kicsit sok." Na ez áll tőlem távol. Már mondtam: akinek tőzsdézésre futja az félisten. Hogy a nyomorultak szemszögéből írok? Végül is ők a nagy többség nem? Reálfolyamatokat kell figyelününk, nem a "kivételek" meglátásait.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:47
Előzmény: #101909  Törölt felhasználó
Jo,Penznyelo, akkor menjunk abba a politikasba, amelyik epp most fut...
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:44
Előzmény: #101908  Törölt felhasználó
JP, én is bírlak, meg tisztellek. És persze Gepidaval sincs semmi bajom. Csak ettől a tömény és állandó magyaros minden szar kesergésből lett kicsit sok. És ennek adtam hangot. Pláne sokallom ezt egy ilyen közegben. Ennyi. Egy szikrányi csesztetés, "b@szt@t@s" szándéka nem volt. Ha így tűnt, akkor elnézést érte.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:40
Előzmény: #101902  Törölt felhasználó
Nezd Penznyelo!

En tisztelem tudasodat amit sok esetben megtapasztalhattam mar toled olvasva,ha szamviteli ,kozgazdasagi temarol volt szo.
De most amit itt muvelsz , az b@szt@t@s, szepen fogalmazva szavak , mondatok kiforgatott ertelmezese.

Gepida, (es en sem -bar engem tenyleg nem emlitesz meg - ) semmi olyasmit nem irt , viszont te mosst nem is cafolhatod, hogy nem te irtal ilyesmit; "Geci tanárok a sok szünet miatt, geci orvosok a sok zsebpénzért". MIert is kell igy kiforditani valakit szavaibol....talan azert mert politikai szinezetuek? Csak kerdes volt reszemrol!

Ha megsem, bizonyara Te nem ertetted meg amit vazolni akart; azt a elcseszett rendszert. Viszont teged nem tartalak egy nehez folfogasu embernek,igy mar megbocsass, hogy szemelyeskedek, de megbocsass, az amit itt muvelsz, az koponyegforgatas !

Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:35
Előzmény: #101905  Törölt felhasználó
Zseniális szöveg:
"Könyvtár, mozi, művház bezárt. 3 kocsma prosperál"
És ez mit árul el? Inkább a faluban lakók igényszintjét, nem? Könyv no, moziba is nyilván alig mentek, hiszen ezért zárt be, nem? Bolond lett volna bezárni a mozit a tulaj, ha olyan jól "prosperált" volna, mint a kocsma, ahogy írod.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:32
Előzmény: #101903  Törölt felhasználó
Gepida, értem én, de mégse értem. A világ ilyen: igazságtalan. Az állatvilágban is nagy szemétség megy, csak mondom:)

De megint két része van a hsz-odnak. A második fele másról szól.
"csak az a baj, hogy az adófizetés mértéke az megmarad, a kapott szolgáltatások ( eü, oktatás...) meg fizetős lett."
Oktatás: a felső alatt továbbra is ingyenes. Eü: itt nagy tévedés. Eddig se volt teljesen ingyen. A két állapot között pedig a 300Ft-os vizitdíj a különbség, jelenleg és egyelőre. És jó nagy csúsztatás, hogy kamatra megy a pénz. Mondok pár példát, hova ment:
- fenntarthatatlan reálbérnöv. (nem tavalyról idénre, hanem mondjuk 2000 és 2006 között);
- lakástám. (te is felvehetted);
- gáztám. (te is fűtöttél vele, folyamatosan kaptad az államtól a pénzt rá, csak nem tűnt fel).
Szóval oda került a te zsebedbe. Is. Mert nyilván loptak is belőle, ezt sose vitattam. Aztán tavaly meg tavalyelőtt le lehetett rohanni az összes plázát rekord ajándékot venni karira. Most meg szar, hogy ebből vissza kell adni.

Nekem is szar.
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:31
Picit ha kimozdulnál. Nagyanyámék faluban laktak. Könyvtár, mozi, művház bezárt. 3 kocsma prosperál! Falu volt tsz elnöke felvásárolta a termőföldek nagyrészét. Tudod mi ott a szombat esti szórakozás? Nem a netes fórumozás.

Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:26
Előzmény: #101903  Törölt felhasználó
gepida, ha itt vagy meg, gyere legyszi skypra. Koszi
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 23:20
penznyelo,
Mint a múltkor. Hátralépek egyet és úgy nézem a helyzetet. Természetesen mint tőzsdespeki te, és én is magasról teszünk a "helyzetre". Valahogy a kisemberek bőrébe kellene bújni! Hszem erről szólt.

Elmész vidékre (hallom populista!), de hidd el: az értelmiség az csak néhány 10-20%. A többiek azok az emberek akik cumizák ezt az egészet.

Mi a gondom az adórendszerrel? Fizetjük az észak-európai szintű (cca 50-60%) adót, ahol szociális jólét van. Nálunk is ez volt eddig, csak az a baj, hogy az adófizetés mértéke az megmarad, a kapott szolgáltatások ( eü, oktatás...) meg fizetős lett. Hova megy el a pénz? Ez a kérdés! Felvett hitelek kamatfizetésére. Jövőkép?
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 22:55
Előzmény: #101898  Törölt felhasználó
Mindig jókat mosolygok ezen a klasszik kispolgári hőbörgésen. Mintha egy külvárosi kocsmában lennék, nem egy tőzsdefórumon.

Gepida, szívesen reagálok, csak nem értem a mondandód lényegét. Én ezt olvastam ki belőle: szemét rendőr, katona, meg politikus (furcsa, hogy a rendőr és a politikus egy kategória pláne amikor fizetésről, nyugdíjról meg megélhetésről beszélünk, a katona meg pláne furcsa Magyarországon, mint "rendszer kiszolgálói", amikor alig vannak...). Geci tanárok a sok szünet miatt, geci orvosok a sok zsebpénzért. És szegény melósok. Nem értem akkor miért sajnálod úgy általában a fiatalt, aki bekerül ebbe a rendszerbe. Mert hát nem mind melós lesz ugyebár...

Szóval érteném a szöveged, ha a futószalagosok szakszervezetének képviselője lennél, viszont nem így kezdted a hozzászólást és végkonklúzió sem ez.
Szóval, hogyis van ez?
Törölt felhasználó 2007. 12. 15. 22:17
Előzmény: #101900  Törölt felhasználó
Értem, minimálbér után fizetet a fél ország. Még ezt is kényszerből.

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók