Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matteo 2006. 01. 08. 01:20
Előzmény: #52738  Törölt felhasználó
nem lehet tudni. én 13-ról tudok

mindenki ilyen lelkesen kezdi
Törölt felhasználó 2006. 01. 08. 00:52
Előzmény: #52738  Törölt felhasználó
Szia GyF!

Elméletben nekem is jobban ment, mint aztán kezdetben élesben, de mostanra talán már kezdek belejönni. :o)
Én is csak 5 évvel vagyok nálad idősebb. Örülj neki, hogy ilyen korán kezdted, így hamarabb belejöhetsz a dologba. Én egy éve kezdtem, de én előtte sajnos nem figyeltem annyi ideig, mint Te így elment a tanulópénz!
Ja és kispapírral kezdtem!!! :o)
Folyamatosan tanul az ember és egyre tapasztaltabb lesz.
Törölt felhasználó 2006. 01. 08. 00:22
Már egy jóideje olvasom a fórumokat, én még nem tőzsdéztem, igaz fiatal is vagyok még nagyon(19), de már 1 éve nézem a grafikonokat és változásokat a részvények terén, imádoma grafikonokat!:) Hát a Humet-et ezen a héten tényleg meglehetett volna fogni, de van mindig lehetőség ahogy látom, nem kell hónapokig várni hogy valami jó helyzert alakuljon ki, ezért is röhellem mikor a szüleim a pénzem kincstári takarékba rakták a pénzem évi 6%-os kamatra. Ezt itt sokkal rövidebb idő alatt lehet teljesíteni szerintem csak odakell figyelni a változásokra. Könyveket veszek ki és olvasgatom a hozzászólásokat, s beszállok én is! Mennyi volt eddig a legiatalabb tőzsdéző?:)
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 23:40
Előzmény: #52736  Törölt felhasználó
+ még ha kispapír akkor Plast; ez nem megy limittel, de szépen emelkedik már egy ideje és a funda is talán megvan.
(Nekem is van. :o) )
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 23:37
Előzmény: #52734  Törölt felhasználó
Szia Romulus!

Én egyáltalán nem vagyok profi, de már néhány dolgot megtapasztaltam. Kezdőként semmiképpen se kispapírba helyezd a pénzed és késöbb is csak kis %-át; igaz most hihetelenül csábítóvá tette a kicsiket a Humet példája, de szvsz fog ez még 20%-al esni is! (Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne vegyél, mert nekem is van egy pici Nabi-m, de ez a teljes tőkém kb. 6-8%-át teszi ki.)
Vegyél blue-kat; a nálam okosabbak - nem írok neveket - nagyon jó kis elemzéseket szoktak reggelente írogatni. Persze ne csak(!!) erre alapozz, egy idő után magad is látni fogod, hogy melyik papír lesz talán jó.
Lehet most néhányan haragudni fognak, de a kispapír topicokban írottakra ne nagyon hallgass!

És a legfontosabb a STOP LOSS!!!!!!!!
(Én is szegtem meg és rosszul jártam vele; most legutóbb az Otp-ben voltam bennragadva 1,5 hónapig, ezalatt "sokat" kereshettem volna máson!
A kispapírral meg lehet évekre bennemaradsz vagy örökre!)

A Phylihez meg nem értek, de amilyen rally van most a kicsikben lehet ez is megy egy limiteset :o) !
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 21:10
Előzmény: #52734  Törölt felhasználó
syni most kezdte el a visszatesztet, érdemes lehet fiygelni a fordulást, viszotn a rés aljáról lepattant, uh erő kell neki
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 20:43
kezdőként két kérdésben várnám a tanácsotokat:

1. 60 huf-ért vettem phylaxiát a múlt héten. mennyi esélyem van rá, hogy felmászik 63-ig? mondjuk a jövő héten? a histórikusból ítélve nem sok, de azért bíztathattok...

2. ha megszabadultam tőle, akkor a fotexen kívül melyik az a kicsi papír, ami rizikóra nem humet, de azért ügyesebb, mint a phylax?

bármilyen gondolatért hálás vagyok. én most kifogytam a nagy tanulásban...
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:47
Előzmény: #52732  Törölt felhasználó
ehhe ezekhez én nem tudok érdemben hozzászólni
majd bp ha itt lesz ő elmodnaj melyik lesz a jó;)
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:45
Előzmény: #52731  Törölt felhasználó
A 3220-on nincs GPRS internet, csak GPRS WAP, mag sima WAP. Ez mit jelent? Ellenben a 6030-ban van, és olcsóbb is, csak az az EDGE-t nem tudja, és nincs benne kamera(ami mondjuk engem nem érdekel).
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:43
Előzmény: #52730  Törölt felhasználó
persze nem száőmol midnig csak azt számolja amikro adatletöltés történik, so tök8 hogy ha egyszer letöltöttél vmit akkro ott hagyod a kijelzőn foylamtosan és x idő múlva nyomsz frissítést vagy kilépsz és amdj belépsz újra. 3220 nem tudom milyen én nem vok jártas ennyire a telókban, azt tudom hoyg az enyimé miylen:)
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:40
Előzmény: #52728  Törölt felhasználó
Nokia 3220?
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:39
Előzmény: #52726  Törölt felhasználó
De ha adatmennyiséget számolnak, akkor végülis rajta lehetek akár egész nap, nem? Csak akkor jön újabb adatmennyiség, ha frissítek, vagy nem jól tudom? De végülis úgyis jó, ha kilépek, nem akarom egész nap bámulni.
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:38
nokia 6020, egyszerű mindent tud amit egy telónak kell, nem drága és ezen müxik ez a leegyszerűsített html-es tozsdecapak version, 35ropi, szeritnem megér ennyit, csinálhatsz vele kb 25 kéept is, csak ki kell törölni a sok faszságot amit alapképkétn beleraknak tudod iylen torta meg miegymás ami tök haszontalan, hiszen nem is biztos hoyg a másik telója tudja fogadni, pl ha én elküldöm egy siemensre akkro az tuti csak annyit lát az én tortámból, hoyg kriszkraszkukac, so semmti ezeket mind ki lehet törölni meg a csnegőhangokat is leeht szórtírozni és akkro lesz elég helyed is, van rajta infra, meg színes és leeht vele telefonálni emg sms-zni ennyia léyneges és ezt cisnálja, ha bluetooth meg hasonlóak is kellenének akkor van ennek a tesója a 6021es, de az nicns a vodanal és szeritnem nem ér annyit amennyivel többért azt adják.
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:37
A tdc wap oldaláról mi a tapasztalatotok?
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:32
Előzmény: #52724  Törölt felhasználó
Na tozsdecapak mükődik, csak a wapos version nem jön be, NEM kell beírni a címbe, hogy try.hu, csak simán tozsdecapak.hu és repül a dolog. GPRS-ra nem kell külön fizetni, egyszerűen cask küldesz egy sms-t a 171-re annyit írsz bele hoyg wap és bekapcsolják neked, rögötn elvonják a lét azt csumesz nyomathatod. Neked kell frissítened, tehát ha belépsz és ott maradsz akkor 15 perc múlva csak egy frissítést nyomsz, de nem kell hogy ott maradj, mert a köv csatlakozásnál nem a címhez lép-re mész hanem arra hogy utolsó webcím és az meg a portfóliódat hozza be rögtön.
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:13
Előzmény: #52722  bpmcwap
Még annyit, hogy most néztem a cápa oldalt, a bux hatit nem lehetne berakni? Mert csak a bux van.
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 19:08
Előzmény: #52722  bpmcwap
Hali bpmcwap!
Örülök hogy írtál, és otthon vagy a témában!
Szóval, azt mondod, Voda? Végülis tesómnak is Vodás, eddig nem panaszkodott rá.
Telóval kapcsolatban nincsenek nagy igényeim, max 30e és tudja a GPRS-t, meg akkor már az se baj, ha az EDGE-t is tudja. És kártyásan.
EZ hogy néz ki, beslattyogok a Vodához, és mondom hogy kellene Nokia xy vitamax joker plusz+GPRS csomaggal? Erre a GPRS-re va valami havidíj? Úgy néztam, a tmobilnál van.
HA teszem azt, beütöm a cápák oldalt a telóba, és bejön, akkor bejelentkezek, és látom a portfoliómban, amiket beállítottam, akkor ki se kell lépni onnan? Végülis a GPRS nem az időt számolja. MAgától frissül 15 percenként, vagy manuálisan? Jobb lenne a manuális, mert akkor csak akkor fogyasztana, ha frissítem, igaz? Mert végülis nem igénylem hogy 15 percenként nézzem, elég ha félóránként, óránként megnézem.
Ha elutazok mondjuk Szlovákiába, onnan is rá tudok nézni gond nélkül?
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 18:40
Hol erheto el a sokat emlegetett tozsdecapa oldal?? mert a www.tozsdecapa.hu reg ota feltoltes alatt cimszoval nem mukodik.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 07. 18:22
Előzmény: #52721  Törölt felhasználó
Csak bekuksiztam és mivel kissé otthon vagyok a témában igy leirom amit én took... Először is csak összehasonlitás végett: a bpmcwap amely tizen akárhányezek háttérképet meg animáciot,három-négyakárhányezer dallamot mp3at,videokat, tartalmaz plusz ugye ott van az EUwap a z eu történelmével a világháboru utántol, az INTIMSZFÉRA az ismerkedéstől az első menstruácios görcsökön át a csokolozáson keresztul a sex kulonbozo pozajiig(ezt most hogy kéne irjam.... :)))) szal baromi nagy mennyiségu adat... honapokig olvashatod és töltögetheted!!!Na az összesen 100Mega... wappon az baromi sok.... olyan mintha a tavalyi portfolios hireket akarnád elolvasni!!!!Rengeteg!A WAP olyan mint a lebutitott web-igaz ma már wapra is simán lehet szines csillivilli oldalakat irni, de szvsz a wapnak nem az a lényege.... A tőzsdecápáknak jelenleg NINCS wapoldala!!!!cst a webes oldalt használja wapon-mert olyan szinten leegyszerusitettem hogy minden valamire valo szines wappos mobilon mukodjon az oldal... a wapos telok nagyrésze kezeli a html szkripteket csak nem mind tudja megjeleniteni a kijelzője miat!!!!a wapos szkriptek 90% az egyszeru html szkriptekkel egyezik... szal egy akárhány éves 3410es nokiával ugyan ugy kovetheted majd a portfoliod ha visszatoltom a tozsdecápa wapot mint egy 9500as nokiaval.... Az adat mennyisége is csekéj, mivel a php szkriptek kiragadják a tömbökböl-melyek csak a lényeget tárolják:pl mol és zároára- az aktuális adatokat és beillesztik a szukséges szkriptekbe... igy semmi felesleges szemét nem jon át csak az amiért használod az oldalt, igaz a designről is le kell mondj... Ez a wappos része...
Kapcsolat: MINDEN KÉPPEN GPRS WAP!!!A betárcsázos sokkal drágább!!!! 1k-t tok mindegy mennyi idő alatt töltesz le az akkor is 1forint(kb) de ha analog kapcsolaton wapolsz és hála a szupi antennáknak meg a kapcsolatok minőségének 30percig toltesz 1k percenként 39hufért... na lehet számolni... ing gatya stb....
T-mobil nálam szoba se johet, nagyon nem vagyok veluk megelégedve, bár a voda se hires ügyfélorientségéről, de ha arrol van szo a pannon se... mindeggyik lexarja az ugyfelet... a pannon elmegy hazai szinten, de pl németországban (Berlin és környékén inkább vettem egy másik telot kártyával, mert teljesen megbizhatatlan volt... hol ennyit hol annyit számol-telefonálásrol beszélek- ellenben a vodának mindenhol volt eddig térereje... párizs, berlin, szlovákia, ausztria.... és eddig mindig annyit fizettem amit az ugyfélszolgálatosak mondtak- már ha elértem őket.... és tudtak tájékoztatni,sajna ezek is kézi munkázva kerulnek be és nem tudás alapján...
Ha van kérdés kérdezz nyugodtan,de ajánlatot ne kérj,nem tom hol lax, nem tom milyen igényeid vannak egy telefonnal szemben stb...
ui:Igyexem ujrainditani max márciusig a tozsdecapak wapot!thx a turelmet!
Törölt felhasználó 2006. 01. 07. 17:12
Előzmény: #52720  Törölt felhasználó
Akkor lehet hogy maradok a tmobile domino aktiv-nál. A vodát annyira szidják, hogy nem merek odamenni.
De még átgondolom. Egyenlőre nem veszek opera-s mobilt. Végülis a célnak megfelel a hagyományos is.

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek