Aki csütörtökön Pest közelben tartózkodik,azt szívesen látjuk a tradícionálisnak még nem mondható " Tőzsdekonferenciára ".Ha valakit érdekel,nézzen be a "konferencia" topic-ba. Várunk mindenkit sok szeretettel. Ja és öltönyt,kocsit érdemes otthonhagyni...
Számomra mértékadó elemzõi vélemény szerint 230-as USD körül 0-ás most a Rába, de ezt még javíthatja a folyamatos reorganizáció. Tehát: EUR/USD év végi konszezus most 1.10-1.15, ez kb. +10%. EUR/HUF év végi koszenzus 260 körül, ez kb. +4%. Ezek alapján a dodó valahol 235 körül kéne legyen év végre..., no ha ez esetleg így lenne év végére kicsi cégünk 0 körül lehet. Book value mostanság 1200 körül leledzik, ami egy enyhén profitos gépipari cégnél év végére 1100-1200 körüli árfolyamot indokolhatna! Szeritem... Nagy marhaság mi?
A Rábánál szerintem az igazi lehetőség abban van, hogyha tényleg nyitnak az autóipari beszállítás irányába(ha jól tudom erre vettek fel nemrég 6mrd hitelt).Ha ránézünk a térképre Győrtől 2-3 órás távolságra körben vagy 1millió darabos gyártási kapacitás van vagy kezd működni rövid időn belül.Ebből a 100 éves múltjukkal már csak tudnak találni tisztes méretű piacot.Ez persze nem 2-3 negyedév, de ha sikerül nem is 8-900 Ft-os célár...
Ja, - Bp! Nem rég volt 800, a dolcsi meg 180-ról erősödött, csak egy kicsit későn ébredt a piac. Szerintem Laurionnak igaza van a 220-230-al. És ha összeszedik magukat még asset-nek is igaza lehet. Szép lenne! :-))
Háát? Kiváncsi lennék, ezt mire alapozza. Én mindenesetre azt látom, hogy az elmúlt év negyedéveiben a Futómű divízió üzemi eredményszintje 8, 8, 4 és 16%-kal javult év/év alapon, miközben a dollár folyamatosan gyengült... No de majd kiderül kinek lesz igaza. Üdv.:
bp!ezt mondom hogy csak szét van spekizve és a dollár viszi semmi más de midn1, ne veszekedjünk rajta aki vett az nyert neki gratula nekünk meg aszem itt a nyári szünet, mert ez egy csúnya zárás lesz
a concordnál végigtelefonálták az ügyfeleket hogy vesznek rábát, aztán tudok is olyat akinek vettek de nem értem mire,maximum arra hogy az erste preztizsből megcsinálja acélárukat
bocsi, hogy belepofázok de ne csináljuk már hogy 3 forintal erősebb dollár 30-60forintos árfolyamnövekedés a rábában!!! 800nem is lehet addig mig nem mutat valamit fel a cég... azért azt ne feledjuk, hogy csak azért nem volt veszteséges, mert ugyesen kiokoskodták a pénzugyeket!!!ha valami "csoda" folytán jovohonapban 230lenne a dollár akkor 1500nál kellen járjon a rába???:))) na ne... szvsz még ez az ár is spekulativ...
TIPPSAROK