Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 06. 23. 10:18
Előzmény: #103738  ny.janos
#103740
0-ban ??? majd jócskán pluszban :o)
Törölt felhasználó 2008. 06. 23. 10:17
Előzmény: #103737  Törölt felhasználó
#103739
nem.
a pénzt sajnos vissza kellett osztanom :o))) így.
ny.janos 2008. 06. 23. 09:20
Előzmény: #103737  Törölt felhasználó
#103738
Mindenkinek sikerült szerencsésen 0-ban kiszállnia. :D
Törölt felhasználó 2008. 06. 23. 09:14
#103737
Sziasztok

Nagyon jól éreztem magam a találkozón.
Jó volt új embereket megismerni.

Köszi a lehetõséget.

Nyert valaki a góltotón?

ny.janos 2008. 06. 23. 09:08
Előzmény: #103735  prfecó
#103736
Köszönjük.
prfecó 2008. 06. 23. 07:22
Előzmény: #103734  minden6ó
#103735
Akiket érint !

A találkozóról szoló fényképeket felteszem egy zártan elérhető helyre ill. a házigazdának elküldőm.

Belépési jelszó. "az üres üvegeket visszaviszem az üvegvisszaváltóba és a hét már jól kezdődik"
minden6ó 2008. 06. 15. 13:38
#103734
Amennyiben pisztolyt tartanának a fejememhez, jövőhéten bepróbálkoznék egy TVK, vagy egy Pannergy vétellel.
Illetve ha lenne Telekomom, azt tartanám.
Ennyi...:)
Törölt felhasználó 2008. 06. 09. 23:44
Előzmény: #103732  Törölt felhasználó
#103733
üdv kepa, ott van, megirtam
Törölt felhasználó 2008. 06. 09. 22:52
#103732
robbaj1!

Légyszíves tedd közzé a devizás topicban a globálos infót.
Üdv.
Törölt felhasználó 2008. 06. 09. 22:30
Előzmény: #103730  Törölt felhasználó
#103731
opcioka, a global fx rendszer live kereskedésével azóta vannak tapasztalataim....elég kellemetlenek...
Törölt felhasználó 2008. 06. 09. 08:16
Előzmény: #103729  Törölt felhasználó
#103730
Nem jól néz ez ki:

link
Törölt felhasználó 2008. 06. 05. 16:33
Előzmény: #103728  Törölt felhasználó
#103729
26. Határidõs tõzsdei ügyletek

Fõbb témák: Azonnali és határidõs ügyletek. Fedezeti ügylet (hedge). Spekuláció. Arbitrázs. Tõkeáttétel.

1/5. oldal »

Az utóbbi évtizedekben hihetetlen gyorsasággal növekedett a határidõs piacok jelentõsége. Ennek oka, hogy egyrészt a határidõs ügyletek lehetõséget biztosítanak a kockázatok kezelésére, másrészt, mint spekulációs eszközök óriási nyereségek (és persze veszteségek) elérését teszik lehetõvé.

Az ügyletek két fõ fajtájaként megkülönböztethetünk azonnali és határidõs ügyleteket. Egy azonnali ügyletnél a megállapodással szinte egyidõben gazdát cserél a termék és a pénz. A határidõs ügyletek alapgondolata ezzel szemben az, hogy egy késõbbi idõpontra vonatkozik a megállapodás. Ez a határidõs ügyletek klasszikus formája. De hogy tovább színezzük a képet: a határidõs ügyleteknél sok esetben nem is történik valóságos, fizikai értelemben történõ teljesítés, vagyis nem arról van szó, hogy mondjuk több tonna búzát leszállítanak, hanem csak pénzügyi elszámolást végeznek.

Miért jöttek létre a határidõs ügyletek? Azt mondhatjuk, hogy a határidõs piacon három fõ szereplõtípus tevékenykedik: a fedezeti ügyletkötõ (vagy másnéven hedge ügyletet kötõ), a spekuláns és az arbitrazsõr. Ezek tevékenységének bemutatásán keresztül megérthetõ a határidõs piacok mûködése.

A határidõs piacok elemzését kezdjük a történelmi visszatekintéssel és az árupiaci ügyletekkel. Évszázadokkal ezelõtt léteztek már határidõs ügyletek, ezek egyedi megállapodások voltak, például búzakereskedõk alakítottak ki egymással ilyen szerzõdéseket.

A búzakereskedõk még aratás elõtt szerzõdést kötöttek a vevõkkel, hogy milyen áron fogják eladni a gabonát. Miért volt ez számukra elõnyös? Fedezni szerették volna magukat az árfolyamkockázat ellen, mely abból adódik, hogy a termelõnek folyamatosan merülnek fel költségei, ugyanakkor sem azt nem tudja, hogy mekkora lesz a termés, sem azt, hogy milyen áron tudja majd értékesíteni az egész éves munka végeredményét. Egy határidõs ügylet viszont csökkentheti a bizonytalanságot, lehetõvé teszi, hogy még jóval az aratás elõtt eladási árat lehessen kalkulálni. A másik oldalon a molnárok álltak, akik lisztet készítenek búzából. Õk meg azért fedezték le a kockázatukat, mivel egy esetleges rossz termés esetén a búzaárak nagyon megemelkednek, ugyanakkor a megemelkedett alapanyagárakat nem feltétlen tudják a fogyasztókra áthárítani.
Fedezeti ügylet (hedge)
A hedge, vagy másnéven fedezeti ügylet alapelve, hogy a meglévõ, kockázatnak kitett pozíciónkkal ellentétes ügyletet kötünk, így megszabadulunk a kockázattól.

A gabona felhasználói ez ellen tehát úgy védekezhetnek, hogy megállapodnak a termelõvel, másnéven a termék eladójával abban, hogy milyen áron vehetik meg a gabonát. Az ügylet lényege tehát az, hogy mindkét fél, mind a búzatermelõ, mind a molnár rögzíteni akarta azt a végsõ árat, amit kapnak vagy fizetnek a termékért. Egymásra talált tehát a két fedezeti ügyfél és meg tudták kötni az üzletet, melyet szakszóval hedge(ejtsd: hedzs)-nek neveznek.

A fedezeti ügylet alapelve, hogy a meglévõ, kockázatnak kitett pozíciónkkal ellentétes ügyletet kötünk, így megszabadulunk a kockázattól. Ha például egy kaszinóban barátunk vagy barátnõnk a mi zsetonjaink közül egyet a pirosra tesz, akkor a fedezeti ügylet ebben az esetben azt jelenti, hogy gyorsan egy zsetont a feketére helyezünk. Ha cégünk külföldrõl szállít alapanyagot és tudjuk, hogy fél év múlva 1000 dollárt kell fizetnünk, akkor a kockázat a dollár forinttal szembeni megerõsödése, a fedezeti ügyletet a dollár határidõs vétele jelenti. Ha angliai nagybátyánk minden évben 1000 fontot küld nekünk ajándékba, akkor a kockázat az egy év múlva esedékes font-forint árfolyam. A megoldás: az angol font határidõs eladása. Ha tehát van egy kockázatnak kitett pozíciónk, mely gondot okozhat nekünk, akkor egy ellenirányú ügylettel ezt a kockázatot fedezzük, semlegesítjük.

Az elõbbi példában egymásra talált a gabonatermelõ és a molnár. De mi van akkor, ha csak az egyikük szeretne határidõs ügyletet kötni? A piac második legnagyobb csoportja a spekulánsok köre. A spekulánsok célja, hogy a piaci árfolyamváltozásokból eredõ esetleges nyereséget megszerezzék, és ezért hajlandók kockázatot is vállalni. Tevékenységük indítéka egyértelmûen a profitszerzés, azaz ha az árak emelkedésére számítanak a piacon, akkor vásárolnak, ha az árak csökkenésére, akkor eladnak.

A spekuláció a fedezeti ügylettõl abban tér el, hogy amíg a fedezeti ügyletkötõ a kockázatot semlegesíti, addig a spekuláns éppen hogy kockázatot vállal - persze megfelelõ nyereség reményében.

A spekulánsok szerepe azért nagyon fontos, hiszen õk teszik azt lehetõvé, hogy a fedezeti ügyletkötõk mindig találjanak megfelelõ partnert. Vagyis ha az elõzõ példában a molnár nem akar fedezeti ügyletet kötni, akkor a gabonatermelõ egy olyan spekulánst is kereshet, aki úgy egyébként az árak emelkedését várja és ezért számára profitot ígér a határidõs vétel. Hogy azután végül tényleg emelkedni fognak e az árak, arra persze nincs garancia – de hát pont ez a spekuláns kockázata.
Spekuláció
A spekulánsok célja, hogy a piaci árfolyamváltozásokból eredõ esetleges nyereséget megszerezzék, és ezért hajlandók kockázatot is vállalni. Tevékenységük indítéka egyértelmûen a profitszerzés, azaz ha az árak emelkedésére számítanak a piacon, akkor vásárolnak, ha az árak csökkenésére, akkor eladnak.

A „spekuláns” szó a hétköznapi életben elég negatív jelzõnek számít. De ne feledjük el, hogy a spekulánsok piaci szerepe nagyon fontos. Állandóan készek venni és eladni, ezzel likviditást biztosítanak a piacon, és bár természetesen nem önzetlenül, hanem profit reményében, de minden nap hajlandók vásárra vinni a bõrüket.

A határidõs piacok harmadik fontos szereplõje az arbitrazsõr. Tevékenységének lényege, hogy a piaci tökéletlenségeket kihasználva próbál kockázatmentes profitra szert tenni. Az arbitrazsõrök csak akkor lépnek piacra, amikor kockázatmentes profitot lehet realizálni, azaz akár egyes piacok között, akár egyes termékek között olyan árkülönbségek alakulnak ki, amelyeket ki tudnak használni. Ilyen piaci tökéletlenség lehet például, hogy a különbözõ piacokon eltér ugyanannak a terméknek az ára. A két árfolyam közötti különbözet az arbitrazsõr nyeresége.
Arbitrázs
Az arbitrázs ügyleteket végzõ piaci szereplõk (arbitrazsõrök) tevékenységének lényege, hogy a piaci tökéletlenségeket kihasználva próbál kockázatmentes profitra szert tenni.

Az arbitrázs tehát azért kockázatmentes, mivel egyidõben történik a vétel és az eladás. Általában arbitrázsra nagyon rövid ideig van lehetõség, hiszen pont az arbitrazsõrök azok, akik ügyleteikkel megszüntetik a két piac árfolyamai közötti eltéréseket. Természetesen minél gyorsabban terjed az információ és minél több szereplõ tevékenykedik a piacokon, annál kevesebb lehetõség van a klasszikus értelemben vett arbitrázsra.

A határidõs ügyletek egy nagyon fontos tulajdonsága, hogy úgynevezett tõkeáttételre ad lehetõséget. Ez azt jelenti, hogy ha nyitunk egy pozíciót, akkor nem kell a pozíció teljes értékével rendelkeznünk, hanem csak egy részével. Mondjuk ha veszünk decemberi határidõre 100.000 dollárt, akkor nem kell letenni a 100.000 dollárt vagy annak forint-ellenértékét, hanem csak az összeg egy töredékét kell a számlánkon elhelyezni.

Azt mondhatjuk, hogy a határidõs ügylet úgy mûködik, mint egy fogaskerék: felerõsíti az erõhatásokat. Ennek elõnyei és hátrányai is vannak. Elõnye, hogy jelenleg meglévõ tõkénknél jóval nagyobb pozíciókat lehet felvenni és számunkra kedvezõ irányú árfolyamváltozás nagy nyereséget jelenthet számunkra, a kedvezõ trend eredménye felerõsítve jelenik meg számlánkon. Hátránya, hogy egy viszonylag csekély mértékû, számunkra kedvezõtlen árváltozás is komoly veszteséget okoz, azaz a kedvezõtlen trend is felerõsítve mutatkozik meg számlánk egyenlegén.

Ha mondjuk egy pozíció értékének csak 10 százalékával rendelkeznünk, akkor ez tízszeres tõkeáttételt jelent. De ez azt is jelenti, hogy például egy 10 százalékos árelmozdulásnál megdupláztuk pénzünket, ugyanakkor ha eltévesztettük az irányt, akkor teljes befektetett pénzünket elveszítettük.
Törölt felhasználó 2008. 06. 04. 12:29
#103728
Törölt felhasználó 2008. 06. 03. 17:59
Előzmény: #103726  siemens
#103727
most olvastam csak. már csináltam egyet, de olyan ritkán használtam, hogy elfelejtettem a jelszót.
siemens 2008. 05. 28. 17:11
Előzmény: #103725  prfecó
#103726
fretek : létrehoznál egy ideiglenes mail címet?
prfecó 2008. 05. 28. 07:26
Előzmény: #103724  Törölt felhasználó
#103725
sorry , ment mail
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 00:21
Előzmény: #103719  ny.janos
#103724
azért remélem ide is fogsz írni, és nemcsak te, hanem a "jó kis csapat" többi tagja is. szerintem 5-10 embernél jóval többen olvasnának titeket.
anno én is rengeteget tanultam innen, kár, h az azóta eltelt pár év alatt szinte teljesen eltűntetek.
ny.janos 2008. 05. 27. 22:09
Előzmény: #103722  prfecó
#103723
Csak aki mail-t kapott, ill. az azok által meghívottak.
Témát itt lezártnak tekintem, erről mail-ben légyszi!
prfecó 2008. 05. 27. 21:57
Előzmény: #103721  -bubu-
#103722
láttam egy személy is beírt a kezdő segítőben , jön????????
-bubu-
-bubu- 2008. 05. 27. 21:49
Előzmény: #103720  ny.janos
#103721
link

én nyomonkövetlek .....................
ny.janos 2008. 05. 27. 21:41
Előzmény: #103718  prfecó
#103720
A jó kis csapatra pedig már egy hónapot sem kell várnod...
ny.janos 2008. 05. 27. 21:41
Előzmény: #103718  prfecó
#103719
Fecó: Ilyen címeket írogatsz szóba sem állok veled.Még azt hiszik fizetlek, hogy fényezzél. :D
Amúgy meg pakold vissza a gépedre azt a fránya skype-ot, s tudunk értekezni. (Nem kívánok chatszobát kialakítani a tippsarokból is, van abból elég itt a portfolion. :( ).
Fentiek miatt nem is írok ide véleményt, mert úgyis max. 5-10 személy olvassa.
prfecó 2008. 05. 27. 21:25
Előzmény: #103717  Törölt felhasználó
#103718
János , máskor is gyakran tedd be az elemzésedet és bátran írj , szólj hozzá .

Kell egy komoly szakember , ha már a sok kutyaütő - én is - mer írogatni))

Sajnos már kevésbé figyelem a tippsarkot mióta a jó kis csapat felbomlott.

Törölt felhasználó 2008. 05. 27. 20:19
Előzmény: #103716  Törölt felhasználó
#103717
opcioka, fx-szel még nagyon tesztelésben vagyok....inkább pár hónap mulva kérdezz, de eddig annyi látszik, hogy az én kis momentum kereskedésemre nem nagyon képes, ill. állitolag még jobb pc és még gyorsabb net kell hozzá. De kétlem, hogy ez megoldaná....
Törölt felhasználó 2008. 05. 27. 13:12
Előzmény: #103715  kereke
#103716
kösz a választ robbaj

kereke 2008. 05. 27. 12:11
Előzmény: #103713  Törölt felhasználó
#103715
A rendezettséget könnyen el lehet intézni egy táblázatkezelővel, csv -ben kiexportálással. Historikus adatok engem is érdekelnek. Hol, és mit?
kereke 2008. 05. 27. 12:07
Előzmény: #103711  kereke
#103714
ny.janos technikai elemzésével összecseng, hogy a fundás háttér is az esést erősíti.
Törölt felhasználó 2008. 05. 27. 11:51
Előzmény: #103710  Törölt felhasználó
#103713
kösz

amibrokihoz keresek, megfeleő rendezettségű (open, close, high, low, volume) nyersanyag histórikus adatokat, valamint valutához, te melyiket használod?
>ezeknél rendkívül rövid távú v. éppen igen hosszú távú kereskedési stratégiám miatt nekem bőven kielégítő az fx-ben perces-éves felbontású chartok, és a rárajzolt trendvonalaim. Open, close stb. sztem különsen értelmetlen ezeknél az instrumentumoknál (szinte éjjel nappal tudsz kereskedni velük...). Volume ugyszint nem mükszik igazán, mert ugyse fogod látni az egész világpiaci volument, mert vmilyen határidős opcioval fogsz kereskedni, amivel sok tucat országban különböző néven kereskednek. Na, nem sikerült érthetően leirnom, de biztos érted ;)

global fx demóját próbálgatom te elégedett vagy?
>Én a demoval elégedett voltam nagyon, de élőben tényleg nagyon más a kereskedés, mint ahogy nekem meg is mondták a cégnél.

dax elérése, milyen szolgáltatón keresztül?
>Ezt itt tippsarokban már irtam: comdirect bank ag.

mehetünk más topikba is, hogy az ide témába beírókat ne zavarjuk:)))
Törölt felhasználó 2008. 05. 27. 11:47
Előzmény: #103711  kereke
#103712
itt vagyok robbaj
kereke 2008. 05. 27. 11:44
Előzmény: #103710  Törölt felhasználó
#103711
A magas kamat infláció gerjesztő hatású:
Növeli a gazdasággal szemben támasztott követelményeket. Különben jobban megéri az állampapír.
Az adók miatt aki 'csak' nullában akar maradni, többet kell kihoznia az inflációnál, és többet a jegybanki kamatnál. Ezt legegyszerűbben az árak emelésével lehet elérni.
A növekvő infláció miatt nővekszenek az adóbevételek, még az állampapírba fektetett magyar pénzből is haszna lesz az államnak. A lakásárak felmennek, lakás eladás esetén papíron nagy nyereség keletkezik, jobban megéri Mo-n belül cserélni. Növekvő adóterhek, röghöz kötöttség.
Messze nem elég nullában kiszálni, növekszik a volatilitás, elriasztja a befektetőket. Ha még lenne valakinek kedve pl. MOL-t venni.
Törölt felhasználó 2008. 05. 26. 23:26
Előzmény: #103701  ny.janos
#103710
Olvassuk, nézzük.
Tancs cikket is köszönöm, a pontos cím alapján könnyebb megtalálni...
Törölt felhasználó 2008. 05. 26. 21:42
Előzmény: #103705  Törölt felhasználó
#103709
Amugy Janos !

Az elemzesed legaljan talalhato szoveg tetszik a legjobban. Olyan egyszeruen, tisztan, es artatlanul, tavol barmifele elfogultsagtol van kijelentve az, hogy ; "Fentiek tükrében szerintem még nem érkezett el a medve piac vége. " Ez szep volt ! :-)
kissherceg 2008. 05. 26. 21:36
Törölt hozzászólás
#103708
ny.janos 2008. 05. 26. 21:35
Előzmény: #103705  Törölt felhasználó
#103707
:D
De most már igazán megadhatnád, hogy rábeszélhesselek arra a ... (tudod mire).
ny.janos 2008. 05. 26. 21:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#103706
Attól tartok nem fogsz örülni annak, ahogy én látom jelenleg a piacokat...
Törölt felhasználó 2008. 05. 26. 21:33
Előzmény: #103703  ny.janos
#103705
:-)
....honnan tudhattam volna, hogy a regit sem tudtad ?! :-)
Bocs, hogy lebuktattalak magad altal :-)
kissherceg 2008. 05. 26. 21:31
Törölt hozzászólás
#103704
ny.janos 2008. 05. 26. 21:26
Előzmény: #103702  Törölt felhasználó
#103703
A régit sem tudtam, de mi a fenének buktatsz le? A többek ezt úgysem tudták! :D
Törölt felhasználó 2008. 05. 26. 21:15
Előzmény: #103701  ny.janos
#103702
Ugy sem tudod az uj titkos szamomat ! :-)
ny.janos 2008. 05. 26. 21:14
Előzmény: #103695  ny.janos
#103701
Kiegészítettem pár gondolattal a chartokat az ígéret szerint.
Remélem azért többen olvassák, amit írok, mint ahányan reagálnak rá... (Ha nem, akkor teljesen feleslegesen töröm magam, inkább felhívom JP-t telefonon, s elmesélem neki mit látok) :D
ny.janos 2008. 05. 25. 19:55
Előzmény: #103699  Törölt felhasználó
#103700
Tancs nekem is eszembe jutott a trendek ímű írása (számunkra kötelező alapmű) kapcsán.
Richter, második csúcsból számolva (kicsivel ATH alatt) 49.650/1,618= 30.686 (Mindenképpen van még tér lefelé benne. Kérdés, hogy egy trendszakasszal vége lesz-e benne a macinak, vagy oszthatjuk tovább 1,618-al? :O )
Törölt felhasználó 2008. 05. 25. 19:41
Előzmény: #103698  ny.janos
#103699
Szia Janos !

Meg koszonni is elfelejtettem, es megkoszonni is ...orulok, hogy engedsz neha a nyomasnak is, mert olyankor legalabb en is nezek historikus kric-kracos chartokat. A cahrtodat nezve , most Tancs jut eszembe... de nem akarom elore elkiabalni , hogy mit mondott .... mocsok tud lenni ez a medve piac ! :-)

Koszi megegyszer. Ma ellestem valamit a munkad altal az arfolyamok alakulasaval kapcs ....majd meglatjuk mit hoz a gyakorlat !

Szep estet Janos !
ny.janos 2008. 05. 25. 19:33
Előzmény: #103697  Törölt felhasználó
#103698
Szia JP!
Én is így gondolom. Meglátjuk a piac mit gondol...
Törölt felhasználó 2008. 05. 25. 19:28
Előzmény: #103696  Törölt felhasználó
#103697
No Janos, atneztem, ....azt hiszem nyugdtabban maradhatok meg egy darabig optimuzmusban, a piaci pesszimizmusrol ! :-)
Törölt felhasználó 2008. 05. 25. 19:03
Előzmény: #103695  ny.janos
#103696
bocsi a kesesert :-)
ny.janos 2008. 05. 25. 18:50
#103695
Engedve a nyomásnak rajzolgattam pár chartot, amelyet szokás szerint megtalálhattok itt: link
minden6ó 2008. 05. 24. 17:15
Előzmény: #103693  Törölt felhasználó
#103694
Voltam ma az MNB-ben, ingyenesen meg lehet nézni a hétvégén.
Nagyon szép belülről.
Nem mondom hogy az előadások számomra tanulságosak voltak, de mindenképpen érdemes körbesétálni az épületben.
Akit érdekel, nézze meg.
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 12:54
Előzmény: #103692  Törölt felhasználó
#103693
pl angolul ;)

v. németül, amelyik tetszik.
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 12:52
Előzmény: #103691  Törölt felhasználó
#103692
hu, hát nyelvi nehézségek. ha valami bajom van, hogy kommunikálok?
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 12:29
Előzmény: #103690  Törölt felhasználó
#103691
nincs igazán. MAgyarokkal nem szívesen foglalkozom, ezért nem mondanék inkább semmit. De a concorde-nál tudtommal lehet, és ők állitolag jok is. NEkem az összes magyar drága, m. ugyis a német piachoz csatlakoznak mind, akkor meg miért nem direkt németnél nyitsz? Miért akarsz mindenképp magyarnál?
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 12:13
Előzmény: #103689  Törölt felhasználó
#103690
ez nem jó. van infód valami magyar online brikirendszerről ahol olaj, arany és indexek kereskedhetők?
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 12:00
Előzmény: #103688  Törölt felhasználó
#103689
igy is van. Csak Németországban tudsz számlát nyitni. Én is Münchenben nyitottam
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 11:57
Előzmény: #103687  Törölt felhasználó
#103688
reobbaj!

keresem a comdirect bank -ot de semmi magyar elérhetőség. csak német.
Törölt felhasználó 2008. 05. 22. 11:53
Előzmény: #103686  Törölt felhasználó
#103687
dowjones,

melyiknél hogy kell számlát nyitni? a Felsoroltjaim közül?
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 19:10
#103686
Sziasztok!

Frissítve a link az új befektetési alapokkal. Jelenleg 399 befektetési alap található a rendszerben.

Aki nem tudná, hogy miről is van szó: ez egy szeméyles portfolió kezelő alkalmazás. Kényelmesebb, és látványosabb, mint excel táblában kezelni a befektetési alapokat. Összesített lekérdezés, grafikonok, egyes befizetések nyereségei, összes nyereség...

Egy rövid dokumentáció: link

Üdv,
Zoli
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 16:33
#103685
bocs :D csak 2009 harmadik negyedévében
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 16:32
#103684
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 19:04
Előzmény: #103682  matgab
#103683
Kérdezd DLPH-t mitől olyan erős a Ft, majd ő megmondja:)
matgab 2008. 05. 20. 17:25
Előzmény: #103681  Törölt felhasználó
#103682
szar az egész tőzsde...Csak azt nem értem miért ilyen bika a forint...MAjd utólag megtudom talán...

Nem kellett volna otp-t és ricsit vennem, teljesen döglött légy módjára viselkednek azóta...
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 15:03
Előzmény: #103672  kereke
#103681
kösz, kipróbálom.

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek