Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2003. 11. 22. 00:47
BUÉK! (már be az ágyba, ha kérhetném, ahelyett, hogy itt ökörködik!)
Ez a másik énem volt :)
remélem, közben nem előzött meg senki :))
tehát 2500-szoros hurrá!
halihó!
Törölt felhasználó 2003. 11. 22. 00:44
Előzmény: #2498  Törölt felhasználó
nem szép tőlem, hogy kihasználom, amíg aluszkáltok... :)
Törölt felhasználó 2003. 11. 22. 00:42
Előzmény: #2497  Törölt felhasználó
egyébként a 2500-dik beírásra hajtok, jobb ha tőlem tudjátok! :) miután az ezrediket oly nagylelkűen átengedtem másoknak :)
Törölt felhasználó 2003. 11. 22. 00:40
Előzmény: #2496  dmz
szia dmz!
köszi a javítást, akkor pontosítok:
az önkötés csak látszólag arbitrázs-ügylet, sunyi módon próbál úgy tenni, mintha az lenne, pedig nem az. :) (tényleg elég picire szűkül le benne az elérhető nyereség (=0) és a megbízási díjnak is inkább a brokicég örül, mint ő :)
Ellenben a daytrade az kőkemény arbitrázs!! Ebből nem engedhetek! :)
jó éjt,
dmz 2003. 11. 22. 00:06
Előzmény: #2495  Törölt felhasználó
Laurion,
Az önkötés azért nem arbitrázs, mert igaz, hogy kockázatmentes, de olyan nagy nyereség azért nincsen rajta.:) Az indexarbitrázsnál a lényeg abban volt, hogy a közel nulla kockázat mellett nyerni is akart a pozíció tulajdonosa (a prompt-határidő implicit kamattartalmon).
poz íció: ma vettem NABI-t, a nap vége fordulógyanúsnak tűnt (magas forgalom, az első fehér gyertya vagy két hete:). Hétfőn már a nagytulajdonossal kapcsolatos bizonytalanság is megszűnik.
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 22:39
Előzmény: #2494  Törölt felhasználó
kedves miau!
az arbitrázs ügylet során eladtál, de vettél is egy adott termékből, így nem változik a készleted. Arbitrázs ügyletet szoktak kötni pl. a távolabbi piacokon fennálló nagyobb árkülönbségek kihasználására. Ha pl Londonban 780 Ft-ért lehet eladni a Matávot, Budapesten viszont csak 760-ért, akkor a nemzetközi arbitrazsőrök gyorsan lecsapnak, Londonabn eladják, Budapesten pedig vissazveszik.(és tevékenységükkel hamar kiegyenlítik a különbséget, ugyanis többlet kínálat ott, többlet keresklet itt :)) Arbitrázs ügylet volt ez a tegnapi napot végig kísérő érdekesség is, amikor valaki apránként 700 kontraktus decemberi BUX-ot adott el a határidős piacon, aztán gyorsan vissza is vette azt mindig az azonnali piacon. Így a pozíciója lényegében nem változott. (jellegét tekintve persze igen). Az arbitrázs ügylet speciális fajtájának tekinthető az önkötés = egyazon ügyletnél ugyanaz az eladó, mint a vevő.
Remélem, én is tudtam segíteni (hátha Körte már alszik a kimerítő nap után :)
üdv
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 21:53
Előzmény: #2492  Törölt felhasználó
Kedves Körte! Napok óta olvasom számomra kínaiul hangzó hozzászólásaitokat. De jó lenne ha értenék belőle valamit. Kezdésnek legalább az arbitrage szó jelentését magyarázd el kérlek. Kezdő vagyok, MOL, Démász és Phyl részvényeket vettem. Mik az esélyeim szerinted?
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 21:29
Előzmény: #2492  Törölt felhasználó
köszi a választ, Körte!
A technikai elemzésről alkotott véleményed különösen tetszett. :) Én is csak azért figyelem a tech elemzéseket, mert tudom, hogy sokan mások figyelik, és ezért valamennyire lehet következtetni belőle a piac viselkedésére (főként az ellenállás és támasz szintek érdekelnek - és ezek általában be is jönnek (önbeteljesítő jóslatok, mivel sokan figyelik és alkalmazzák, beteljesítik önmagukat. Egyébként szerintem hülyeség az egész, semmi értelme - de működik (működtetik) :)
Mindenesetre mindig sokat tanulok(unk) Tőled, köszönet érte ezúton is! :)
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 16:28
Előzmény: #2488  Törölt felhasználó
szia lau,
jól gondolkodol 20 kontraktusnak megfelelő részvényvásárlást ereszt a promptra piacra a broki (gondolkodás nélkül az offeren kötve, ahogy mondod "szabványcsomagok" ), miközben a másik broki (vagy ua.) a határidős kontraktusokat adogatja el lehetőleg minél feljebb (ő az aki jobban figyel a teljesítésre).
A számlát mindig a befektetők állják ugyanannyi az eladó, mint a vevő a lejáratkor, ugye?! A keler csak annyit tesz, hogy oda jóváír, onnan pedig beszedi zsetont, ő nullába kifut (nem veszít, nincs pozija, csak megkapja az éves díját, hogy működik a rendszer)...
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 16:18
Előzmény: #2489  Törölt felhasználó
bocs kicsit el voltam foglalva.
veszélyes? kettős csúcs? én nem vagyok a technikai elemzés híve. szerintem csak elbizonytalanítja a befektetőt, miközben az ár már árkon-bokron jár. technikai alapon még sosem kerestem pénzt, de egy hónappal később megtudtam magyarázni technikailag miért cselekedtem úgy ahogy, de az adott pillanatban semmiképpen...
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 09:52
Előzmény: #2488  Törölt felhasználó
na ez így túl sok volt, később kifejtem, most nagyon dolgozom :).
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 09:03
Előzmény: #2487  Törölt felhasználó
Matáv technikailag a kettős csúcs "völgyében"; ez nem veszélyes vételre?
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 08:50
Előzmény: #2482  Törölt felhasználó
szia Körte!
megnéztem, tényleg elég aktív volt a decemberi BUX tegnap, de nem tudom őket rendesen párba állítani az azonnali kötésekkel. Egy BUX kontraktus értéke jelenleg közel 1 millió forint. Ehhez képest, gondolom éppen vevőtől függően adott el 1-et, 2-t, 7-et, 20-at, 40-et... Gyors fejszámolással kb 700 kontraktus BUX-ról beszélünk. A promptpiaci szabványcsomagjai viszont mindig kb 20 kontraktusnak feletek meg. Ha egybe lement 40, akkor vajon miért mégis 20-asával vette vissza?
(ez csak a kíváncsiság, hogy mi lehetett ennek az oka: volt egy szabvány megbízás elmentve a brókernél, és aztán csak egy klikk, és hajrá?)
A másik kérdés, hogy határidőnél, amennyiben bejön az üzlet, ki állja a számlát? a KELER? Tehát ha én áprilisban veszek mondjuk 7500-ért decemberi BUX-ot, és lejáratkor 9500-on be akarom váltani a zsetonokat, akkor azt ki fizeti meg nekem? Ha jól tudom, pont az a dolog lényege, hogy kereslettől függetlenül lejáratkor "be lehet váltani". De ki fizet ilyenkor?
Azt mondtad, kérdezhetek... :)))
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 08:49
Előzmény: #2486  Törölt felhasználó
se medve, se bika...
esésben fékezünk, emelkedési probálkozások, aztán meglátjuk mi történik a világban...
mol vétel nem rossz, de most túl hektikus a jegyzési kérdések, pkn tulajdonlási bizonytalanságok...
6100nél strong buy (ott már tényleg),
minden mást érdemes lehet venni főleg matáv...
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 08:43
Előzmény: #2485  Törölt felhasználó
Köszönöm kedves Körte!
Tehát akkor lássuk a MEDVÉT? Azaz szerinted Mol vétel itt/6200-300/, vagy inkább várjuk meg a jövő hét elejét.
Üdv.:
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 08:20
Előzmény: #2484  Törölt felhasználó
jó reggelt,
novemberi határidő!? nincs likviditása, nem lesz ennek semmilyen következménye,
a forgalmas határidő mindig a decemberi
komoly pozíciók felvétele a decemberiben történik (néha március,szeptember). ..
ezért nem kell aggódni...
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 07:38
Sziasztok Mindenki!
Ma határidő zárások, tehát vszínű, hogy
hülye nap lesz, minden lehetséges.
Matáv még eshet /kettős csúcsból jön vissza/, a Molt leadhatják 6000-ig/????!/
Kedve s Körte! Légyszi reagálj!
desszert 2003. 11. 20. 21:07
Előzmény: #2480  Törölt felhasználó
Egy biztos ez nem en voltam!
Ez nem az en sulycsoportom!:))
Törölt felhasználó 2003. 11. 20. 17:37
Előzmény: #2481  Törölt felhasználó
Ún. Arbitrage kötések voltak, ha megnézed ugyanakkor amikor vette a bux kosárban lévő papírokat, akkor adta a határidős index (bux) kontraktusokat, magas volt a kamattartalom, ezért történt mindez, majd zárás valószínűleg az utolsó napon (határidő dec 2003) dec 18 körül lesz, ugyanez vissza...
kérdezz csak nyugodtan, ha valamit nem értesz :)
Törölt felhasználó 2003. 11. 20. 17:26
Előzmény: #2480  Törölt felhasználó
azért csak rájövök: a BUX-kosarat vette az ottani súlyokkal :)))

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek