Én már nézegetem egy jó ideje, de most nem találtam jó terméket, amin keresztül shortolni lehetne. Korábban rbbj11 ajánlott egy jó put opció féle terméket, ami jól lekövette a TSLA mozgását. Ha van ilyen nem túl kockázatos terméked, akkor szívesen fogadom. De ahogy elnézem lehet, hogy nem idén kell beállnom shortolni.
már kezd nekem is sok lenni ez az őrületes felhúzás ilyen rövid idő alatt, és musk is csak egyre tolja a felhajtást generáló marketingeket. ma pl berlinbe utazott a tesla gyárat megnézi + a CureVac vakcinagyártóhoz tárgyalni rna nyomtatóról :D egyébként az amazon sem pukkadt még ki, pedig ott is vannak hasonló bajok. vajon meddig tart musk marketing varázsa? meddig tart majd, hogy minden kis "marketing varázsára" ugrik az árfolyam?
Pedig a válasz egyszerű, a jegybankok és partnereik zsákolják ezeket és nekik tökmindegy mennyi pénzt égetnek el, teremtenek új pénzt helyette, beírják a gépbe és ott is van a zseton, és egy számítógépbe rohadt sok számjegyet be lehet ám írni. A Bezos, Musk, Zuckerberg figurákat a jegybankok pumpálják fel, meg kell nézni csak a svájci jegybank porfólióját, tele vannak ezekkel a sláger tech papírokkal, és a többi jegybankról még nem is beszéltünk. Akkor lesz gáz ha ők táraznak ki - ha lesz ilyen valaha az életben -, addig lehet robogni a vonattal, amíg zsákolnak.
Musk pedig valószínüleg a tüszúrás lesz a lufiban: mikor 700on kapott részvényeinek nagy részét piacra borítja. Ha nem teszi, akkor zsenialitása ellenére a világ legrosszabb üzletembere.
Stopodat egy -30%-os gap down-nal ugorják, aztán nem nagyon visz rá senkit a lélek azonnal piacin zárni...hanem nézi nézi egész nap, hogy lehetne olcsóbban megúszni, de ha ez egyszer pukkan, nem lehet majd olcsóbban megúszni, minden órában csak lejjebb lesz.
Igen, ott van a vele egybeolvasztott Solarcity, ami folyamatosan viszi a pénzt, az üzleti konstrukciós alapja miatt még legalább 10 évig...de Musk is megmondta, h nem akar túlságosan a Teslaval nyereségességre törekedni...a jelenleginél sokkal nagyobb nettó eredményeket évekig el lehet felejteni.
Ez egy óriási lufi. Nem értem ami folyik. Aki nyer rajta annak persze mindegy és emelem kalapom. De ebből ha nem lesz drámai zakó soha akkor a világ végleg elvágta az utolsó szálat is ami a valósághoz köti.
Tesla részvény