Köszönöm a válaszokat,akkor a veszteségemet a Synergonon sehol nem tudom elszámolni szembe állítani az egyéb nyereségemmel hogy egalizálja egymást és eladni sem tudom?? Ez a mai helyzet ha jól értem!!
magányszemély esetében az szja tv csak az ellenőrzött tőkepiaci ügylet esetében engedi a veszteség és a nyereség szembeállítását (67. §/A. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem) a synergon részvényeinek kereskedése már nem ellenőrzött piacon (tőzsde) történik, így a rajtuk keletkező veszteséget semmiféle nyereséggel se lehet összevezetni. egy ilyen adásvételre a sima 67. § vonatkozik (Árfolyamnyereségből származó jövedelem), amely nem engedi a veszteség nyereséggel való szembeállítását. ez akkor is így lenne, ha még tőzsdén lenne a cég de az adásvétel OTC-n zajlana.
egyszerű! valakinek kell nyitni egy tőkeszámlát, pl feleség, anyós )) stb felhívod a brókercéget, hogy otc-n adják el neki pl 1forintért , neki ezzel kára nem keletkezik, viszont éves díjat kell fizetni utána neki a tőkeszámla miatt , nem tom az mennyi egyébként soha az életbe nem tudod eladni, de így realizálhatod a veszteséget ez csak tipp
Kellene egy kis segítség tanács valakitől!! Annak idején beragadtam 10.000 db Synergon részvénnyel min nagy bukóm volt,de most hogy és hol tudom eladni,hogy jóváírják a veszteségemet,mert közben más részvényen meg nyereségem keletkezett és pont kiegyenlítenék egymást és nem kellene adót fizetni utána!! Hát ez lenne a kérdésem! A válaszokat előre is köszönöm!!
AzM1-94InnovációsKorlátolt Felelősségű Társaság„végelszámolás alatt”(Cg.:[0109929872];1053Budapest,Képíró utca 9.),az alapító Synergon InformatikaiRendszereket Tervező és Kivitelező Nyrt. „végelszámolásalatt(Cg[0110044960];1053Budapest,Képíró utca 9.)döntése alapján nyilvános pályázat Az eredményhirdetés ideje: 2017.november 06.10 óra 30 perc Ez már elmúlt. Tud valaki valamit? Egyébként 2 forintért vennék 25000 db.-ot brahiból.
A jogi oldalát nézve könnyen. Keresel egy vevőt, aki hajlandó nullától több pénzt adni érte, aláírtok egy közönséges adásvételi szerződést, ő utal pénzt a bankszámládra, te meg adsz egy transzfer megbízást a számlavezetődnek, ami a vevőhöz utalja a részvényeket.
Az már más kérdés, hogy vevőt hol és milyen áron találsz.
"A Zrt. 2016 őszén értékesítette 100%-os leányvállalatát, a Synergon Smart System Kft-t."
A beszámolóban nem találtam meg, hogy kinek és mennyiért értékesítették.
A SMART projekt több, mint 800 milliós GOP támogatást kapott, 2015 év végén 95%-os készültséget jeleztek.
Kíváncsi vagyok, hogy kinek sikerül továbbvinni a céget.
Üdv:
SYNERGON