A részvényesek kapnak utoljára a megmaradt vagyonból. Nagy valószínűséggel nulla forintot részvényenként. És veszteségként sem lehet leírni, tehát szivattyú mindenképp sajnos. Engem is zavar már ez a történet.
Nem!! Csakis a nyílt, ellenőrzött tőkepiaci ügyletek keretein belül eladott részvény veszteségét tudod realizálni, illetve szembeállítani nyereséggel!!! Azaz a bét-en szereplő papírokra vonatkozik!!! Sajnos ez is kellemetlen hozadéka a tőzsdézésnek, sőt ez a legkellemetlenebb kockázati tényező, ha kivezetnek egy papírt!!! Azért alapvető dolgokkal illene tisztában lenni akit tőzsdézésre adja a fejét!!!
Sajnos nagy tévedésben vagy!! Ha tőzsdéről törölnek egy céget akkor nullás az értéke, azaz semmiféleképpen nem lehet realizálni a bent ragadt összeget, az a pénz már elúszott!!!
Szerintem ilyen esetben nem tudott szembeállítani a veszteséget ,hisz nem realizáltad, hanem egyszerűen kivezették tőzsdéről a céget!! Sajnos ezt a veszteséget bizony be kell nyelni!!! 145,000 darabTWD-m, ott feszít nekem is már két éve értékpapír számlán, valószínűleg még ebben az évben rajta lesz aztán letörlik, ihatok rá hideg vizet 😃
Azt várom, hogy töröljék végre a papírt, és szembe állíthassam a veszteséget a nyereségemmel. Évek óta nem ér semmit a papír, és még az adóalapot sem tudom csökkenteni vele. Felháborító ez a felszámolási rendszer is ebben az elbaszott országban.
Sikerült telefonon beszélnem a bírónővel, akihez a Synergon végelszámolása tartozik. Azt közölte velem, hogy valóban lejárt a végelszámolás befejezésére előírt 3 éves határidő, de létezik egy speciális kivétel a jogszabályban, nevezetesen az, hogy még mindig maradt rendezetlen adóssága a cégnek, valamint nem fejeződött be egy peres eljárás. Ez a két dolog hátráltatja a végelszámolás befejezését.
Érdeklődésemre az alábbi választ kaptam a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségétől: "Köszönjük megkeresését.
A Synergon Nyrt. végelszámolása kapcsán szerzett 2018. év végi információ
szerint, a céggel szemben maradt egy, vagy több olyan követelés, amit a
végelszámolás 3 éves időtartama alatt sem sikerült rendezni. Ennek okáról,
illetve az eljárás további menetéről sajnos nincsenek információink.
Tisztelettel:
TEBÉSZ ügyfélszolgálat"
SYNERGON