Lesz egy végelszámoló, aki elkezdi értékesíteni a vagyontárgyakat, majd kielégíti a követeléseket a jogszabályban meghatározott sorrendben (államháztartás, bank, stb.).
Miután már nem lehet több lépést tenni, készül egy zárómérleg, ami alapján a részvényesek arányosan megkapják a fennmaradt vagyont.
Elindul egy felszámolási eljárás és évekig nem történik semmi.
Ez ami 10000% biztos.
BTEL a példa. Rengetegen vannak beragadva, én is egy pár tízezerrel.
A brokicég szívja a számládról a pénzt, mondván hogy vannak részvényeid (lényegtelen hogy nem ér semmit) és a felszámolási eljárás tart.
Ha javasolhatom, ne ebbe az irányba menj.
Lépj ki, jobban jársz.
Törölt felhasználó2015. 12. 09. 15:37
Mi történik, ha felszámolják a céget, és a részvényeket nem fogják forgalmazni a BÉT-en? Mi lesz azzal, akinek van részvénye?
Most ez részemről komoly kérdés, mert parázs vitám van ezzel kapcsolatban.
Köszönöm az értelmes válaszokat.
A.
"Ezékiel 25:17 Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"
SYNERGON