Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
TA alapján menni fog lefelé, de szerintem is hétfőn északi irányt célozza meg.
El akartam passzolni a certim, de 16:58-kor kiállt az árjegyző. Kezd elegem lenni a trükközésből... -_-
Szerintem is a Ricsi biztonságosabbnak tűnik mint az OTP.Az új belpolitikai nyilatkozatok az OTP-t ismét lefelé lökhetik, a beszállás kockázatosnak tűnik.
:-) te mèg nem vagy ehhez hozzàszokva, mert ricsi fórum, sokkal finomabb, nyugodtabb topik. Olvassgass egy kis oti fórumot, ott ez mindennapos:-) most azt kèpzeld el, hogy 2011èv vège fele oti àrfolyama 3000 alatt volt pàr szàzzal... mindenki kàrogta akkor az 1200 -at, hogy mindjàrt lemegy odàig... azt nèzd meg, idèn màr 5000is volt. 2011ben pedig sokkal nagyobb volt a gàz mint most. ( euban, vilàgon is ) ès akkor sem ment le... most is tele van oti topik 2000,2700 akat mondókkal... azt ha tavasszal 4800lesz ezek úgy eltűnnek mint a kàmfor. Èn meg eladom a pakkom 4800on:-) :-) :-)
A kommentelők között vannak páran, akik csak írogatnak a fórumokon és feszültséget gerjesztenek vagy éppen huhognak, esetleg nyerőnek állítják be magukat, miközben egyáltalán nem kereskednek ! Ez a szórakozásuk és nem kell megérteni csak el kell fogadni. Amíg a Ricsi lent volt bőven 4K alatt, addig alig volt néhány nicknév, ami szerepelt itt, majd 4K felett hirtelen a "semmiből" triplázódott a számuk, gondolod eze mind kereskedik ? Ugyan már ..
Szóval különösebben ne problémázz azon, hogy egyesek "nyugtalanító" kommenteket írnak ... kövesd a stratégiádat, folyamatosan fejleszd a tudásodat és gyűjtsd a pénzt amit adott időszakonként betolhatsz a parkettre.
Sajnos ezzel a "bármi lehet" fejtegetèssel nem lettünk előrébb, ezt én is le tudtam voona ìrni más szavakkal. Igazából sosem értettem, hogy miért lelik egyesek örömüket a pánik és a bizonytalanság keltésben? Talán mert ők időben kimenekültek az "égő házból" és egyszerűen jól esik nekik a káröröm...
dehogy kapituláltam....zártam ma 4360 környékén, mert ha lesz is lentebb nekem a Ricsiből elég volt...van más sokkal jobban kereskedhető termék, amiben nem kell hónapokat ülni....nem volt nyerő a Richter nekem, de lehetett volna sokkal rosszabb, mondjuk, ha kilő 4600 fölé vagy ha 4500 felett zárom valamikor az elmúlt hetekben.
ebebn a 4350 környék-4550 környék sávon belül az alján zártam, ennyit tudtam tenni...mindenkinek sok sikert, aki marad a Richternél, nekem elég volt.
"Ugyanott tart az otp ahol tavaly elkezdte. Év végére szépen szétcsapta a fidesz ( akárcsak 2011-ben ) innen fordulni fog."
Meg kell nézni külföld milyet rallizott, amíg az OTP mit csinált! Hogy fogja érinteni otit, ha szeretett kormányunk egyszer csak közli, hogy csak az FHB/Takarék/bármilyen saját bankon keresztül lesz ingyenes ez vagy az, vagy éppen az állami alkalmazottak csak rajtuk keresztül kaphatják meg a fizetésüket, onnan ingyen utalhatnak (pl). Ezek egyelőre tézisek! De soha ne jelentsük ki, hogy nem lehet oti 2k. Beszakadhat külföld, Ukrajnába atom robbanhat, bármi lehet! Mert lehet. Csak egy két mondat odafent. Lehet 10k is akár, ha úgy akarják, de mint látjuk most nem ez a szempont.
Na OTI off vége... ;)
Ugyanott tart az otp ahol tavaly elkezdte. Év végére szépen szétcsapta a fidesz ( akárcsak 2011-ben ) innen fordulni fog. Már nincs mit beárazni... Még jól is járna otika a 20%-al, jobb mint az első verzió... hati zárás volt ( úgy látszik más irányban álltak a büfik mint hittem )... ennyi. na de ez ricsi topik, úgyhogy majd vitázunk az oti topikban
Kérdés, hogy mikor vetted, mert volt ez jó irányban is, azaz az időzítés volt a lényeg (az utóbbi pár napos ingázásban általában 2 jó pozi adódott, 1. záró előtti beszálló és felrántáskor realizálás vagy átvitel másnapra a felhúzás realizálása, 2. napközben mélypont közeli beszálló és sávtetőn realizálás)
Pl. mai nap:
2013.12.20 10:07:38 A XYZ számú RICHTER Eladás szerződéséből X db 4 418 áron teljesült (ido: 2013.12.20 10:07:37) Olvasott
2013.12.20 09:22:04 A XYZ számú RICHTER Vétel szerződéséből X db 4 378 áron teljesült (ido: 2013.12.20 09:22:01) Olvasott
Ezt csak kivételesen neked dobtam be a közösbe, a lényeg az investing grafikonon lekövethető napi mozgás megismerése
Ha olvasod néha Oti topikot láthatod, hogy nem károgok... ;)
Van, hogy long, van hogy short van... Hétfőn jön még egy kis le... viszi a lendület... aztán elkezdik csinálni az év végi záróbeállítást... szóval két hét long :D :D. Dec 31-ig. Aztán jön a január az új év új remények.
Sajnos a 3700 nagyon is képben van. Jobban mint a 4500, és nem azért mert ma is estünk, hanem technikailag! ;)
Ricsiteket is olvasgatom. 4070-es célárral várom januárban! ;)
Azt szeretem, hogy amikor elkezd esni otika, akkor mindenki 2000-et vízionál... mindig megjelennek a károgók... Tavaly is volt erre példa bőven. Erre idén volt 5000 is úgyhogy hagyjuk már ezt a 0 Ft.-t fog érni 2 hónap múlva szövegeket. De igen, ha lemegy 3700ig hígítom, de nem nullában fogok kiszállni, hanem giga pluszban választások után...
És én mit mondjak. Hétfői felpattanásban eladhattam volna otimat szép kis pluszban. Az egyik pakkommal meg is tettem. De a 4380-asat tartottam, mert azt hittem jó lesz. Nézze meg mindenki holt áll most! 4100... :):) mindegy ülni tudok tavaszig... :):) 4800on majd eladom:)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.