"támogatástól való függetlenséggel a vezérigazgató szerint egy jelentős kockázati tényező esik ki, hiszen ezáltan nem azon áll vagy bukik egy projekt sikeressége. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy adott esetben ne élnének az állami támogatás lehetőségével.
Idén Magyarországon is új projektekkel jelentkezik a társaság, a tiszavidéki vízgyűjtőterületről származó biomasszával szándékoznak majd kelet-magyarországi településeken beruházásokba fogni.
Ezen felül kommunális- és mezőgazdasági hulladék alapú biogáz projektekkel is készülnek, ám csak ott, ahol adott a hőpiac is hozzá.
A következő terjeszkedési terület hazánkban a Mol partnereként fognak geotermikus projekteket megvalósítani. Ennek során az E-Star a hőpiacra koncentrál majd, a Mol felelőssége a megfelelő helyszínek megállapítása és a fúrás.
A társaság számításai szerint a geotermiai potenciál kizárólag melegvíz és fűtés szempontjából 15, fűtési és ipari felhasználásra 10, míg villamos energia előállítására is alkalmas feltételekkel 5 várost jelenthet."
"Mindezek mellett a geotermia piacán is gondolkoznak, ahol a MOL a stratégiai partnere a vállalatnak. A MOL keresi és fúrja a kutat, az E-Star a hőpiaci oldalt szervezi mellé."
"A jelszó a lokalizáció és kisebb, fosszilis energiahordozónál 5-15, megujulóknál 1-10, míg kogenerációval 5-20 MW-os üzemméret. A társaság üzleti modellje alapján 1-25 MW-os teljesítményű, 5-35 millió eurós közepes méretű projekteket valósítanak meg. A beruházáson túl hosszú távú, 15-49 éves szolgáltatási szerződésekkel. A megvalósítás terén a technológiák keverésével valósítják meg projektjeiket, a hőárat a tüzelőanyagár változással indexálva fedezve a költségváltozások kockázatait."
"Az idei legfontosabb cél a lengyelországi távhő-piacra történő belépés, további romániai terjeszkedés, illetve a magyar piacon biogáz projektek megvalósítása. A tervek szerint 2011 a dinamikus növekedés éve lesz, nagy léptékű új projektek bejelentésével, míg jövőre konszolidációra, a meglévő projektek ápolására fekteti a hangsúlyt a társaság."
Az új név nekem személy szerint nem tetszik.Elég összecsapott a tájékoztatás a cikkben.Igazából amit vártam.Hosszú távra jó befektetés.Ami pozitiv,hogy az idei évre várnak több projektet.A kicsik nem fognak ugrani erre a hirre.A nagybefektetők szempontjából lehet érdekes a közeljövőben
ne kezd a hazudozást
Cég Aj. Vétel
1 1 8 db 9 460 Ft
2 2 34 db 9 450 Ft
1 1 20 db 9 430 Ft
1 1 30 db 9 410 Ft
3 3 136 db 9 400 Ft
Eladás Cég Aj.
9 485 Ft 95 db 1 1
9 490 Ft 113 db 2 2
9 495 Ft 11 db 1 1
9 499 Ft 30 db 1 1
9 500 Ft 513 db 5 12
Napi min: 9 380 Ft Napi max: 9 485 Ft
Nyitó: 9 400 Ft Előző záró: 9 400 Ft
Utolsó kötés: 9 485 Ft, 5 db (2011.03.07. 11:59:38)
Összforgalom: 23 kötés, 573 db, 5 397 515 Ft
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....