"A kormány eddig csupán részleteket csepegtetett, azokat is csak az után, hogy érzékelte: a magánnyugdíjpénztárak elkezdték piacra dobni az általuk kezelt részvényeket, és ez a tőzsdei árfolyamok zuhanásához vezetett. Miközben október 22-én a főbb külföldi börzeindexek emelkedtek, a BUX közel 2 százalékkal esett. A pénztárak elsősorban az alacsony tőzsdei forgalmú, ezért nehezen pénzzé tehető részvényektől szabadultak, hogy ne legyen majd gondjuk az állami rendszerbe való visszalépést választó tagjaik kifizetésével."
Bár valóban nem írták konkrétan az RFV-t ezekben a mondatokban, mivel többek között az RFV, Pannergy, Rába részvények eséséről volt szó, ez már nem sokat változtat a lényegen: felelőtlen emberek írogatnak tényként dolgokat, aminek a valóságtartalmáról nem lehet meggyőződni, és ami pánikkeltésre alkalmas.
Nem is írták, hogy értékesítettek a magánnyugdíj pénztárak RFV-t, legalábbis konkrétan nem, csak valószínűsítették, illetve utaltak rá, hogy az aggodalmak miatt más piaci szereplők is eladhattak. Okt 22.-én.
Viszont a táblázatuk okt 29.i és ott 8% az mnyp alapok részvény tul. aránya. ezek szerint vagy még magasabb volt ez az arány korábban, vagy mégsem adtak el annyit, vagy visszavették alacsonyabb áron.Szerintem
A HVG-nél is felelőtlen emberek írják a cikkeket? Holt volt azzal kapcsolatban bejelentés, hogy az RFV-ben bárkinek is 1% feletti tulajdonhányadváltozása volt? Semelyik MNYP nem értékesített jelentősebb mennyiséget, csak a spekulánsok használták ki a lehetőséget. Ennél jobb lehetőség ritkán van egy életben, ki is használták. Az már más kérdés, hogy sokan ezzel sem kerestek pénzt, de ez már egy más történet.
Már páran mondták, csak a totális figyelmen kívül hagyás segíthet. A lehülyézésre úgy fogják magukat érezni, mintha fontosak lennének és tovább folytatják. Persze nehéz megállni, mert néha olyan jól esik valamit reagálni az ész nélküli kinyilatkozásokra, de csak gyakorlás kérdése...
Sajnos mindig van valaki , aki a legnagyobb hülyeségre is reagál , " hogy gondolod, mire alapozod,"stb. Erre fel emez idióta meg élvezkedve kifejti. Meg kéne állapodnunk valami egységes válaszban, pl.-Te szerencsétlen, szegény hülye, vagy ilyesmi. Javaslataitok?
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....